41
  • Sanyix
    #41
    "Nem kotozkodni akarok, de pl. mas mp3 playert osxre dugva viszont nem latom az itunes kompatibilitast, szoftvert meg nem adnak hozza. Ergo oda vissza ervenyes."

    Nem akarok kötöszködni, de miért oldanák meg az itunessal, merthogy igenfos cucc, aztán meg a konkurencia egyik alapja.

    ""Mutattam milyen más gép van ugyanolyan áron mint a legolcsóbb mac."
    Nem akarok senki lelkebe taposni de Acer nem hiszem h premium kategoria lenne."

    Hát ja nemkell úgy nevezni, de attól még ugyanaz, csak nem 2x áron.
  • ziipp
    #40
    :D
  • ziipp
    #39
    Azt hiszem a gondok inkább veled vannak. Vagy miért reagálnál egy vicces-csipkelődő megjegyzésre ilyen agresszívan? Szerintem te átestél a ló másik oldalára, és minden olyan emberben, akinek nem jön be a Mac, vagy csak nem akar olyan sokat fizetni egy PC-ért az elborutl Mac-utálót látod. De nekem mindegy, csak így hamarabb őszülsz meg. :)
  • sathinel
    #38
    linux in hollywood video
  • sathinel
    #37
    ) hollywood is gagyi? csak pár ingyeneset mutattam

    hollywood mit is használ?

    egy másik cikk

    Az SGI gépeit is érdemes megnézni milyen oprendszer alatt működnek) márpedig azokat használják ha valami normális munkáról van szó.
  • Zoldalma
    #36
    "ez csak mozi hogy mit tud a legújabb ubuntu. Igen komoly:D"
    Mint irtam mind3 platformot hasznalom. :)
  • Zoldalma
    #35
    Hmm, azert ne vessuk mar ossze a hobbi mozivagast ezekkel:
    http://www.apple.com/finalcutstudio/finalcutpro/
    http://www.apple.com/finalcutstudio/motion/
    http://www.adobe.com/products/premiere/?ogn=EN_US-gntray_prod_premiere_home
  • Zoldalma
    #34
    " A mac nagy hátránya sokszor hogy túl egyedi akar lenni."
    Miota intelre van ultetve nem igazan latom ezt a fajta egyediseget. Leven x86os platform van osx alatt.

    "Pl ipod-al szoptam már sokat ha más gépre akartam rádugni"
    Nem kotozkodni akarok, de pl. mas mp3 playert osxre dugva viszont nem latom az itunes kompatibilitast, szoftvert meg nem adnak hozza. Ergo oda vissza ervenyes.

    "Mutattam milyen más gép van ugyanolyan áron mint a legolcsóbb mac."
    Nem akarok senki lelkebe taposni de Acer nem hiszem h premium kategoria lenne. :)

    "Ha már osx vagy más rendszer közt kell választanom akkor inkább linux(ubuntu a favorit nállam most)A legtöbb ember aki mac-et mutatott leginkább a kinézet miatt vette"
    Mivel cirka 8 eves desktop linux hasznalat utan valtottam osxre nem mondanam h a kinezet miatt (szerverre meg mindig csak linuxot). Ugyanazt megtudom csinalni OSX alatt mint linux alatt, foleg h van X11 illetve sok mas mod. De mint mondtam kezreallobb. En elhiszem h sokan azert valtanak Macre mert csillivilli meg lehet vele vagizni, de el kellene mar fogadni h nem feltetlen ezert vesznek emberek Macet.

    "Mac-nél a garanciával is gondjaim voltak. Míg egy pc, vagy laptop meghibásodik, sokkal gyorsabban egyszerűbben javítják mint egy mac-et. (tapasztalat)"
    Szinten....de gondolom neked a magyar szervizzel vannak gondjaid :) Nezd, ebbe megint bele fognak kotni, de tolunk nyugatabbra klasszisokkal masabb a helyzet e teren, hidd el.
  • sathinel
    #33
    sokan videóeditálást, zeneszerkesztést hozzák fel linux ellen:

    cinelerra videószerkesztő
    zene szerkesztés:
    pl1
    pl2

    http://ubuntustudio.org/

    lol ez nagyon király ha végignézitek.

    ez csak mozi hogy mit tud a legújabb ubuntu. Igen komoly:D
    ubuntu+korn
  • Ludi94
    #32
    Csak aztán ha lesz (100+1% esély) nehogy a Windows-os verziót Xp-vel árulják, mert az itt felsorolt kevés hardver közül talán csak az Atom processzort (ami egyébként hordozható gépekbe készült, nem asztaliba) izzasztja meg a Vista Home Basic (természetesen nem az Ultimate-et akarom rárakni, de ne is Xp-t).
  • sathinel
    #31
    sexy linux on macbook
  • sathinel
    #30
    Gépeket állítok össze megrendelésre, és nem csak a netet olvasgatva okosítok. A mac nagy hátránya sokszor hogy túl egyedi akar lenni. Pl ipod-al szoptam már sokat ha más gépre akartam rádugni. Nincs kedvem meg a tulaj sem akarja hogy más meghajtót rakjak rá a gyári helyett. De még volt pár gondom mac-el, míg linux, win alatt egyszerűen megoldom a problémámat. Ha már osx vagy más rendszer közt kell választanom akkor inkább linux(ubuntu a favorit nállam most)A legtöbb ember aki mac-et mutatott leginkább a kinézet miatt vette. Egy dell, vagy ibm termék semmivel sem tud többet mint egy jó alkatrészekből összerakott pc amit letsztelnek és nem a tesco gazdaságosra gondolok.

    A 3, 4 kommentek pl kapásból azt mutatják hogy sokkal több van ezekben a gépekben. te mondtad pl hogy prémium kategória. Mutattam milyen más gép van ugyanolyan áron mint a legolcsóbb mac. de ha gondolod mutatok még párat. mind lekörözi teljesítményben, felbontásban a mac-et, csak a külalak nem annyira csicsás.

    Mac-nél a garanciával is gondjaim voltak. Míg egy pc, vagy laptop meghibásodik, sokkal gyorsabban egyszerűbben javítják mint egy mac-et. (tapasztalat)



    ubuntu alatt a kis tudású eee
  • Zoldalma
    #29
    "Tehát ha mégis a drágább, kevesebbet tudó gépet vásárolja meg valaki, akkor tényleg csak azért mert király ahogy kinéz, és ez menő alapon."

    Sok ismeros es en is kimondottan az OSX miatt vettem a macet. Erre most nem kell az a valasz h hazi pcn megy a sufniOSX. Ilyen alapon vegyen mindenki Skodat, felesleges penzt kidobni Volkswagenre...

    "Engem nem érdekel hogy mac-et használsz csak nem kéne megmagyarázni hogy minden sokkal gyorsabb mac-en"

    Ki mondott ilyet? Olvasas megy?

    "Nem az észt kell osztani hogy miért vagyok bunkó hanem meg kéne magyarázni miért prémium gép"

    Visszaolvasva az elozo kommenteket toled es tolem meg lehet nezni ki osztja az eszt ki valaszol, illetve ki elvakult. En elhiszem nehed h ezzel a mondattal hiteles onertekelest tartasz de reszemrol nem bunkoztalak le.
    De visszakerdezek. Egy Dell gep mitol premium kategorias?
  • Polllen
    #28
    Sztem nem arra gondolt, hogy egy 7" eeepc-n zúzzanak a közalkalmazottak, hanem, hogy egy ilyen eee asztali megoldással spórolni lehet! :)

    Amúgy sztem tamagocsinak pont jó! :) Én is szívesebben látnék egy jobb umpc-t de 75kért sajnos jobb nincs. A 10" verziók meg 100 fölött vannak/lesznek.
  • sathinel
    #27
    Én mint nem kőgazdag szülők gyereke nem a reklámokat eszem be hanem ár/teljesítmény szerint vásárolok. A legtöbb mac-es meg tényleg felvágni használja a gépét. Mint a lent belinkelt gépek közt azért vágod mekkora különbség van pedig árban egyformák. Tehát ha mégis a drágább, kevesebbet tudó gépet vásárolja meg valaki, akkor tényleg csak azért mert király ahogy kinéz, és ez menő alapon. Ezért írtam a buffalo cipőt is. Engem nem érdekel hogy mac-et használsz csak nem kéne megmagyarázni hogy minden sokkal gyorsabb mac-en mikor 2x akkora teljesítményt veszel minimum más konfigból ennyiért.

    Régebben a mac-esek a hardware-t is felhozták hogy azért is jobb a gépük, de mióta pc alkatrészekből rakják össze még ezt sem mondhatják. Tehát ha kicsit átgondolod ez az egéssz a csicsás kinézetről, és az emberek magamutogató vágyának kielégítésére szolgál. Ennyi a mac nem több.

    Nem az észt kell osztani hogy miért vagyok bunkó hanem meg kéne magyarázni miért prémium gép a mac ahogy írtad, meg az előtted szóló is elmondhatná miért annyival jobbak. Külalak, és reklám erről szól a mac.
  • Sanyix
    #26
    "Ilyen alapon aki ferrarit huzat melletted az is egy mekkora sznob meg a ferrari is szar."

    A ferrari kicsit erősebb mint pl egy suzuki, így nem jó hasonlat. A mac vs pc meg olyan, hogy suzuki díszcsomagolásban(2x áron), vs ugyan az a suzuki díszcsomagolás nélkül :)
  • NEXUS6
    #25
    Az a gondom az Eeee PC-vel, hogy menedzser tamagocsinak nagy, ahhoz viszont, hogy dolgozz vele, vagy csak netezz rajta már kicsi. Kicsit nagyobb felbontású kijelző, kicsit erősebb vas és elégedett lennék vele. Van már ilyen, pl a Sony-nak láttam valami ilyen kis sárkánytojását, de az ugye 400 ezer volt!

    Szal az Eeee pécé nem csodaszer, nem népszámítógép, nem az ami a Suzuki az autók között, sokkal inkább Velorex!;)))
  • NEXUS6
    #24
    Ne tudd meg, hogy állami intézményekben milyen adatbázisokat, táblázatokat dokumentumokat csinálnak!!! Egy Eeeeeee pécécske sírva nyivákolna alattuk, azon kívül marha kicsi és xar felbontású a kijelzője (jelenleg egy 17 colos moncsin épp hogy elférek, és a billentyűzete sem alkalmas arra, hogy napi 4-5 órán keresztül püföld. Ha egy ilyen lenne elöttem, akkor inkább a bánya, vagy mennék békávé ellenőrnek!!!!;D
  • Zoldalma
    #23
    "Akikre hatnak a reklámok, menőzni akarnak mások előtt azoknak tökéletes a mac."

    Igen...masra se jo.:)
    Kicsit idezve toled:
    Annyira birom mikor beszelek egy linux/pc hasznalo gyerekkel h meglatja a macet es egybol 2 szava van:
    1. Te sznob vagy
    2. ezt en kihozom negyed aron otthon osszeszerelve.

    Megegyszer megkerdem miert faj h valaki macket vesz illetve miert valik egybol sznobba az aki megveszi. Csak mert par agyilag visszamaradott azzal menozik?
    Ilyen alapon aki ferrarit huzat melletted az is egy mekkora sznob meg a ferrari is szar.
  • stevenson1988
    #22
    én ebben már csak egy dolgot látok: olcsó szerver itthonra, másra nem nagyon használnám, de lehet ezért az 1 okért veszek eggyet, van egy eee pc-m is és azzal is tökéletesen meg vagyok elégedve, és minap pont azon gondolkoztam, hogy ha azt lecserélem majd valamikor akkor hasonlóképp bevágom a sarokba webserver-nek... (nyílván nem egy iwiw-et vagy youtube-ot szánok rá, hanem csak saját kis blogot meg társait)
  • sathinel
    #21
    ) annyira bírom mikor beszélek mac-es gyerekkel, és kérdem miben nyújt többet? Erre elkezd olyan dolgokat mondani amire csak nézek rá és borulok hogy most ebben mi az újdonság? Ez kb olyan mint régen a buffalo cipők meg más baromságok. Volt más cipő is ami jó minőségű, jól néz ki, de sok idióta megvette 30k-ért a divatosat mert az a menő.

    Apple MacBook 13,3" White Intel Core 2 Duo 2.1GHz/1GB/120GB/Combo/AP/BT/Mac OS X v10.5 Leopard ez a legolcsóbb a nagykerben.

    Acer, Vista Home Premium, 17", WXGA+ (1440x900), Intel T5670-1,8GHz, 3072MB (2GB+1GB), 320GB, BluRay Drive, WLAN, Webkamera, Bluetooth, ATI HD 2600 512MB
    ez ugyanannyiba kerül:D lol az idióta aki az előzőt veszi.

    ugyanez telefonoknál. Kicsit érdemes szétnézni(http://www.techeblog.com/ pl itt) és találtok sokkal jobb telefonokat. Akikre hatnak a reklámok, menőzni akarnak mások előtt azoknak tökéletes a mac.
  • Sanyix
    #20
    Ilyenkor az van, hogy az szentségörés mert:
    - Nem 2x áron vetted a pc-d
    - Nincs rajta almácska
    - Nem érzed át az apple életérzést

    :D ennyi
  • Gerygrey
    #19
    Nincs, tényleg. A Smartnak sincs igazi konkurenciája, de attól még nem jó autó, főleg nem világrengető újdonság :)
  • xmodule
    #18
    Én pc-n haszánlok osx -et és megy minden fullon. ilyenkor mi van?:D
    amugy xp -t csak game miatt használom.arra jobb.:)
  • Ronny
    #17
    mindig is szekptikus voltam az Apple életérzéssel kapcsolatban, viszont az tény, hogy az Iphone-nak nincs igazi konkurenciája.
  • Cruzifix
    #16
    a mac az mac, de EZ minek?
  • Sanyix
    #15
    Jaj haggyadmá ezt az életérzéses, meg kézreállós izét. Vegyél kézreállóbb egeret, azt mindegyiken kézreállóbb lesz minden. Mellesleg mivel ugyanaz a mac mint a pc(csak 2x áron almácskával), mindent fel lehet telepíteni másikra, és fordítva.
  • Gerygrey
    #14
    Tudod, ezt a folyamatot a Mac-userek indították el.

    Engem nem zavar ha valaki macet használ, a munkámhoz én is elfogadnám, és tetszik is. De a Mac-esek elkezdték ezt a felsőbbrendű "neked nincs iPodod/maced, te nem értheted ezt az életérzést" maszlagot nyomatni, és következetesen lenézni a Windows/PC/HTC felhasználókat.

    Ok, a mac még fel tud mutatni valamit a windowsos PC-hez képest, de egy iPod, vagy iPhone 0 extra tudású, középkategóriás készülékek, és ha valaki ezek miatt veri a mellét, az egy idióta sznob.
  • Zoldalma
    #13
    "Zoldalma, a Mac user. Ha-ha. (:"

    Es ez neked faj? Akarsz rola beszelni?
    Nezd, munkabol kifolyolag mind3 platformot hasznalom. Nem divatbol van Macem. Gyorsabban vegzek OSX alatt ugyanazzal a feladattal mint a masik 2n.
    A kerdesem tovabbra is all, miert zavar egyeseket h valaki Macet hasznal es miert az a sztereotipia az h MACuser = sznob.
    Ilyen alapon a Dellt/IBMt hasznalo is lehetne az.
  • Zoldalma
    #12
    Hidd el nekem sokan nem azert vesznek Macet mert felvagasra hasznaljak. Aki hosszutavon nem hasznalja az igazabol nem erti. Mindent meg tudnek csinalni Linux/Win alatt is mint itt csak itt kezreallobb. Egy Final Cut Studio jobban kezreall mint egy wines Avid, Premiere...csak peldakepp.
  • Polllen
    #11
    Sztem ez az 'otthoni felhasználásra alkalmatlan' erős túlzás. Inkább a legújabb játékokat nem ezen fogod tolni, mert pl szüleimnek az itthoni felhasználás=netezés, msn, és arra tökéletesen alkalmas.

    Mondjuk valszeg nem a hardcore gémerek vagy az ifjú titánok fogják venni, hiszen ott még mindig a nekem nagyobb van bi-bi-bi szemlélet uralkodik
  • Polllen
    #10
    Erős szűklátókörűség... umpc-t ne hasonlíts laptophoz

    Sok ember a mai napig kompakt gépeket vesz, mert nincs vele macera...
    az asztali eeepc is ide akar bekerülni, felhasználva a sokat hangoztatott nevet. nézd csak meg a xandros-nak is milyen felületet adtak...bekapcsolod és használhatod...

    A mac ehhez hozzátette még a presztízs értéket és még extra felárral is sikeres. Szvsz az "olcsó" megoldásnál sem lesz másképpen!
  • ziipp
    #9
    Oké, otthoni felhasználásra, meg komolyabb dologokhoz tényleg szar, de pl. állami intézmények sokat spórolhatnak, ha ilyen gépeket vesznek. Mert oda tényleg felesleges egy erőmű, ha csak táblázatkezelés és hasonlók miatt kell.

    Zoldalma, a Mac user. Ha-ha. (: Ide is leírom: Mac egy nagyon jó marketing fogás. A szép design-on túl semmiben nem jobb a többi halandó PC-től, sőt! De aki szereti, ha a zsebében kotorásznak, hajrá.
  • NEXUS6
    #8
    A multkor egy ilyen Eeeeeh Pc közelébe kerültem a Szaturnban. Hát mit mondjak, nagyon gagyi. Ugyan 70 ezer forint, de 100 körül, már kapsz egy rendes laptopot. Ha meg kicsit akarsz, akkor meg 120-140 körül Albacomp Eco Mobil-t, nagyon ari kis színeset, aminek már használható kijelzője is van.

    Ha az asztali is olyan lesz mint a laptop, akkor köszi kihagyom.
  • Sanyix
    #7
    Nem az fáj, hanem van olyan hülye aki megveszi, mert divatosnak, és így többnek hiszi magát. Sajnos ezért tartunk itt... folyik a tvből a szar, a sok hülyét simán kihasználják, irányítjákm generálják a birka fogyasztókat, akik mindent megvesznek ha elég jól reklámozzák.
  • Sanyix
    #6
    Aha közben ugyan azok a cuccok vannak benne, mint egy sima pc-ben, de "jobbak" :DD
  • oroy_
    #5
    nem csak a "Design-miatt".
  • Zoldalma
    #4
    Mai napig nem ertem miert faj valakinek az h premium gepeknek lenyegesen nagyobbak az arai. Miert trendi a Macet utalni. Nem kotelezo megvenni...
  • kakaoskalacs
    #3
    de annyival jobbak is
  • sathinel
    #2
    szerencsére az árakat nem koppintják. Design-miatt sokszor mac 2x annyiba kerül mint más gépek. Igaz ez az mp3 lejátszóira is.