Gyurkity Péter

Másodszor tárgyalt a Microsoft és a Yahoo

Egy hónappal az első találkozót követően a két cég illetékesei a második kört is lefutották, ám az esetleges egyesülés kérdésében továbbra sem jutottak előre. A probléma még mindig a felvásárlási ár.

A Wall Street Journal értesülése szerint a napokban újabb sikertelen tárgyalásokra került sor a Microsoft és a Yahoo vezetése között. Ezt a vállalatokhoz közel álló források elmondása alapján a keresőcég főhadiszállásán rendezték meg, ám az eredmény ezúttal is elmaradt. Továbbra sem sikerül ugyanis megállapodni a mindkét fél számára elfogadható árban.

A részleteket kiszivárogtató forrás szerint a Microsoft nem mutatkozott hajlandónak megemelni az eredetileg felkínált felvásárlási árat, márpedig a Yahoo enélkül nem kíván előrelépni az ügyben. Ezt annak idején, még februárban a cég vezetése egyértelműen elutasította, és a jelek szerint nem látnak semmi okot arra, hogy ugyanazon feltételek alapján folytassák az egyeztetéseket. A szoftvercég eközben a külső elemzők szerint valószínűleg arra számít, hogy a lassú amerikai gazdaság miatt tovább romlik a Yahoo eredménye, emiatt pedig a nagyobb részvényesek egyre nagyobb nyomást gyakorolnak majd a cég vezetésére.

Egyedül ez a belső nyomás kényszerítheti a keresőcéget arra, hogy engedjen igényeiből és elfogadja az eredeti, 45 milliárd dolláros árat - amely a részvényárfolyam változása miatt időközben 42 milliárdra csökkent. Az esetleges felvásárlást az sem segíti, hogy a szakértők szerint a jelenlegi helyzetben nagyon nehéz végrehajtani az ilyen akciókat, már csak azért is, mert még a legnagyobb vállalatok is nehezen jutnak hitelhez, a gazdasági hangulat a mélypont felé közelít a tengerentúlon.

Az áttörés tehát elmaradt, az eddigi menetrend alapján minden bizonnyal 3-4 héten belül kerül sor a következő fordulóra - meglátjuk, mennyiben változik a felek álláspontja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Griphons #8
  A google már réges rég maga mögé utasította a yahoot. Gyakorlatilag inden szolgáltatásában szépen lassan alulmarad vele szemben. Az egyetlen (nem túl bíztató) lehetősége, hogy szövetkezik a m$-tal, de én nem aggódom mert a google már jól elhúzott :P
  Hajrá gugli!
 • maestro85 #7
  Yahoo nem csak eg egyszerű kereső azért... Egy korábbbi cikkből kiderült, hogy online zeneüzlet legnagyobb részesedését is ő birtokolja. (ha jól emléxem) Egyébként, nagyon ostobának tartom a yahoo döntését, mert a yahoo közel sem internacionális annyira mint a google, és ha néhány területen nem is ütközik a két cég piaca, idővel szép lassan a google legyűrné teljesen a yahoo-t. A microsoft pedig képes lehet kiaknázni a lehetőségeket, mert már eléggé kiterjedt már a világban, így széles igényeket kitud elégíteni. Én remélem összejön a házasság, mert a yahoo-t alapjában véve jobbnak tartom a googl-nél, viszont a piaci terjeszkedést nem tudják megvalósítani. Remélem a részvényesek tényleg hatást gyakorlonak rájuk.
 • Timbu #6
  a Google után
 • JL666 #5
  ha ilyen látogatott miért nem veszi meg a kormány?!

  OFF

  'oszt hirdethetné rajta milyen fontos a fizit díj ehehe. Fontos. (nekik).

  UFF nagyfőnök
 • Lavigne #4
  a yahoo.com a világ leglátogatotabb, legmagasabb pgr-es leg, leg, leg oldala.
 • DjDano #3
  45 milliárd dollár? Mi a lószarnak ér meg ennyi pénzt a MS-nek egy kereső...
 • Kaadi #2
  http://www.microsoft.com/presspass/press/2008/apr08/04-05LetterPR.mspx

  A MS keményebbre fogja a hagvitelt: ha az igazgatói tanács nem akar érdemben tárgyalni, akkor kikényszerítenek egy új vezetői testületet.
 • arrakistor #1
  Én annak örülnék ha a Yahoo megvenné a Mikroszoftot és holnaptól minden Windowsos gép úgy bútolna fel, hogy Yahoo Windows