Napi Online

Nem lesz többé csalódott tévévásárló

Sokszor érte csalódás azokat a vásárlókat, akik plazma- vagy LCD-tévét vettek, mert otthonukban bekapcsolva a készüléket nem egészen olyan képet láttak, mint a boltban, amikor kiválasztották azt.

A kábelen vagy antennáról érkező műsor csak halvány mása volt a kristálytiszta, tűéles képet nyújtó bemutatófilmnek. Ezen az sem változtatott, hogy a készüléket a ma elérhető legjobb képminőséget, legnagyobb felbontást garantáló HD ready vagy Full HD jelzéssel kínálták, ugyanis egy dolog, hogy mit tud a tévé, és egy másik, hogy milyen minőségű adást nézünk rajta. A csalódott vevők ugyanis a boltban nem élő adást láttak, hanem egy jó minőségű DVD-lejátszón futó jó minőségű DVD-filmet.

Ezt a csalódást a közeljövőben elvileg nem kell már átélniük a tévétulajdonosoknak, ugyanis a műsorgyártók egy része HD-adásokkal örvendezteti meg nézőit, amelyek továbbítására lassacskán a magyarországi műsorszóró társaságok is felkészülnek. Végül valamennyi szereplő HD-technikával fogja eljuttatni a műsorokat a tévék képernyőjére, s ha ez megtörténik, zavartalan lehet a nézők öröme. Pontosabban csak csorbítatlan lehetne, ha a programoknak nem csupán egy kis töredéke lenne HD-képes.

Csakhogy a helyzet az, hogy többségük minősége bizony marad a mai szinten, ezért ha valaki maradéktalan örömre vágyik, az kénytelen lesz továbbra is az áruházakba járni, és a kiállított tévék látványos műsorát nézni. Bizony, állapíthatja meg újra és újra az egyszeri vevő, ilyen az ideális adás, amelynek otthon csak földi mása látható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JTBM #4
    Már van (legalább 1 db) player, ami képes 1080p-s mkv-t lejátszani.

    Tehát érdemes Full HDs TV-t venni, persze csak annak, aki vesz hozzá egy ilyen (v. jobb) player-t:

    Link: www.mpeg4-players.info
    Link: DViKo M-6500A

    És persze vannak HD anyagai...
  • stevyxix #3
    Semmi.
    Csak a DVD film jóval túltesz a sugárzott vagy kábeltévé minőségén,
    HD ready vagy Full HD közti különbségen meg nem fognak csalódni, mivel nem is fogják látni a különbséget, sőt a nagy átlag nem is tudja vagy fogja megtudni.
  • CybeRick #2
    A Full HD-s tv-n a DVD film, olyan élmény mint nagyképernyős CRT tv-n, VHS filmet nézni. Az ilyen kaliberű tv-k minőségileg csak számítógépre kötve, vagy Blue Ray lejátszóval mérhetőek.
  • bakagaijin #1
    No, akkor majd fognak azon csalódni, hogy a HD ready az nem full HD. Egyébként mi köze a DVD-nek a HD-hez? Nem értem.