SG.hu

Gyorsul az Európa és Ázsia közötti elérés

Az Ázsia és Európa közötti új digitális szupersztráda 50 százalékkal gyorsabb a meglévő útvonalaknál.

Az Interoute és a Rostelecom összefogásának köszönhetően jelentősen felgyorsul a TEA (Transit Europe-Asia), az Európa és Ázsia közti legrövidebb és legmegbízhatóbb szárazföldi internetes útvonal. Az Interoute a frankfurti, stockholmi és londoni internetes forgalomkicserélő központokat egy nagysebességű Transit Europe-Asia (TEA) optikai gyűrűn keresztül csatlakoztatta a Rostelecom hálózatához. Ezek az új kapcsolatok jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy az Európa és Ázsia közötti útvonalakon az oda-vissza út ideje 50 százalékkal csökkenjen.

Oda-vissza út ideje az egyes Európa-Ázsia közötti útvonalakon:
Egyesített észak-amerikai útvonal 340 ms
Tengeralatti déli útvonal 310 ms
Új szárazföldi útvonal 160 ms

A TEA a legrövidebb és legmegbízhatóbb szárazföldi útvonal az Európa és Oroszország közötti forgalomátvitelben. Gyakorlatilag egy Ázsiába irányuló nagysebességű digitális szupersztráda, amely az Interoute és a Rostelecom hálózatának összekapcsolódásával jött létre. Az előrejelzések szerint a projektnek köszönhetően a teljes Európa-Ázsia közötti forgalom 20%-a négy éven belül a transzszibériai útvonalon keresztül történhet - ebben jelentős tényező lesz az idei Pekingi Nyári Olimpiai Játékok közvetítése is. Az Interoute hálózata kulcsfontosságú szerepet játszott a 2004-es Athéni Olimpia zavartalan közvetítésében is, amikor Görögország legfontosabb kimenő és bejövő internetes útvonalait az algériai földrengés megszakította.

A Kínában, Oroszországban és a közép-ázsiai országokban tapasztalható gazdasági növekedés következtében az elmúlt évek során az Európa és Ázsia közötti kereskedelem jelentősen felgyorsult. A nemzetközi előrejelzések szerint az ezredforduló óta tapasztalt trendek a következő 15-20 évben továbbra is jellemzők lesznek.

Jelenleg az Európa és Ázsia közötti világszintű forgalom az Egyesült Államokon keresztül halad át, így az internetes oda-vissza út sok időt vesz igénybe. A forgalom egynegyede tengeralatti kábelrendszereken zajlik, amelyek könnyen megsérülhetnek. Ezt bizonyítja, hogy a közelmúltban három fontos - Indiát és a Közel-Keletet Európával összekötő - tengeralatti kábelrendszer is megsérült, amelynek eredményeként 75 millió felhasználót szakadt le az internetről. A vállalatok tevékenysége egyre nagyobb mértékben függ az olyan alkalmazásoktól, amelyek érzékenyek a válaszidőre, azaz az átviteli út késleltetésére és késleltetés-ingadozására - ilyen például az IP alapú hangtovábbítás, a videokonferencia, illetve az online játékok is. Bizonyos cégek számára a megbízható kommunikációs csatornák üzleti szempontból létfontosságúak: ilyenek például a digitális televíziózással, rádiós műsorszórással, illetve a nemzetközi tőzsdéken folyó e-kereskedelemmel foglalkozó cégek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!