SG.hu

OLED kijelző a D-Link hálózati tárolóján

A DNS-343 hálózati tároló megosztott adathasználatot kínál hálózaton és Interneten keresztül.

A D-Link a CeBIT-en mutatta be legújabb hálózati háttértárolóját, az immáron RAID5 funkcióval is rendelkező, 4 SATA HDD fogadására kész, OLED kijelzős DNS-343 modellszámú fejlesztését. Az eszköz lényege, hogy négy merevlemez meghajtón tárolja a dokumentumokat, fájlokat és digitális média tartalmat, melyek központosítottan minden hálózati felhasználó számára elérhetőek. A beépített FTP szerver segítségével az adatok interneten keresztül is elérhetők.

A "Just a Bunch Of Disks" (JBOD) mód minden meghajtót egyetlen nagy lemezzé alakít. A RAID0 azonos méretű, egymással kapcsolatban álló blokkokra osztja a merevlemezt, így biztosítva a lehető legjobb olvasási és írási sebességet. A RAID1 1:1 arányú képet tükröz minden lemezről a mellette levőre. Megnövelt adatátvitelt biztosítva a RAID5 mód nagy kapacitású tároló helyet biztosít minden meghajtón egyidejűleg. Így nagyméretű meghajtók is könnyen telepíthetők. Ennek köszönhetően a fennmaradó merevlemezek (RAID1 vagy RAID5) adatforrásként funkcionálnak hiba esetén, hiszen a hibás lemez javítása után innen elérhetőek az adatok.


A technikai beállítások és a merevlemez kapacitásról szóló információ közvetlenül a DNS-343 kijelzőjéről olvasható le. Az igényes fémház Gigabit Ethernettel és egy USB 2.0-ás porttal rendelkezik. A hálózati tárolót kis- és középvállalkozások számára tervezték, így támogatja a Microsoft Active Directory Servert is. Az irányítói funkció olyan jellemzőket jelöl ki különböző felhasználókhoz és hálózati forrásokhoz, mint a hozzáférési felismerés, felhasználói engedély az alkalmazásokhoz és a maximális tárolási hely. Az irányítói szintű engedély kijelölése megvédi a fontos adatokat a jogosulatlan hozzáféréstől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!