Napi Online

Fogy a levegő a plazmatévék körül

A Pioneer várhatóan kiszáll a plazmatechnológia támogatásából.

A cég sajtószóvivője ugyan nem erősítette meg a hírt, de a tőzsde készpénznek vette, hogy a Pioneer még idén felhagy a plazmaképernyők gyártásával. A társaság részvényeinek árfolyama 11,7 százalékkal ugrott meg a hírre, ami azt jelzi, hogy a befektetők már temetik a plazmatechnológiát, amely az elmúlt évben vesztette el vonzerejét, ugyanis az egyre nagyobbá váló LCD-tévék betörtek a piacára.

Ha a japán cég kiszáll a plazmagyártásból, akkor a Matsushitától fogja megvenni a szükséges paneleket plazmatévé-gyártósora üzemeltetéséhez. A lépés nyomán a Panasonic márkáról ismert - és annak nevét felvevő - vállalat, valamint a Hitachi marad a plazmabiznisz két számottevő szereplője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #4
    Amúgy fura, hogy pont most akar kiszállni a Pioneer, amikor alig néhány hete jelentették be nagy hírveréssel a nem kevés ráfordítással kifejlesztett új plazma-generációjukat, amivel állítólag világelsők lettek...
  • dez #3
    Hát, szerintem elég távoli a hasonlóság. Mindkettőn nézhetsz, amit akarsz. Azt sem hinném, hogy sokan vannak, akik amiatt nem vesznek egyiket sem, mert nem tudják eldönteni, plazma v. LCD. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai, és az emberek vagy eszerint döntenek, vagy a divat után mennek.
  • peterx #2
    Ja és a verseny is megmaradna toábbra is a különböző gyártók között ha mondjuk csak LCD maradna...
  • peterx #1
    Ez is olyan h miért kell két különböző technológia? Inkább döntsék el egyértelműen melyik a jobb, környezetbarátabb stb. és gyártsák azt. Így jobban rágyúrhatnának valamelyik fejlesztésére. Támogatom ezt a lépést és remélhetőleg hamarosan meg is szűnik az egyik technológia...