SG.hu

Neten egyszerübb flörtölni

A Windows Live Valentin napi felmérése során a megkérdezettek több mint fele állította, hogy szívesebben flörtöl interneten keresztül, mint élőszóban.

Az internet, beleértve a Windows Live szolgáltatások európai - többek között magyar - felhasználóinak megkérdezésén alapuló felmérés az online udvarlási szokásokat vizsgálta. Az eredmények azt mutatták, hogy a finnek 69 százaléka randizott már az interneten, a görögök 62 százaléka pedig flörtölt már teljesen ismeretlen személlyel is chat-en keresztül. A magyarok viszont igen tartózkodónak bizonyultak az irodai románcok terén: 76 százalékuk tagadta, hogy valaha is kacérkodott volna kollégájával a világhálón.

A megkérdezett 14 és 40 év közötti európai nők és férfiak azzal indokolták az online flörtölést, hogy így elkerülhetik, hogy esetleges zavarukban elakadjon a szavuk vagy elpiruljanak, emellett több idejük van frappáns mondatokat és kétértelmű célzásokat kitalálni a számítógép előtt. A válaszadók közel kétharmada rendszeresen használja az azonnali üzenetküldést (Instant Message - IM) arra, hogy partnerével flörtöljön, és így vigyen színt a kapcsolatukba. Ötven százalékuk vett már igénybe valamilyen online eszközt ahhoz, hogy kollégájával flörtöljön, és szintén 50 százalékuk válaszolta azt, hogy ezen keresztül beszélgetett idegenekkel. A válaszadók egyharmada pedig az üzenetküldőn keresztül folytatott titkos kapcsolatot.

Mély érzésekről beszélni, kimondani, hogy "szeretlek", sokszor nem könnyű - különösen nem első alkalommal. Ezért talán nem is meglepő az az eredmény, hogy a megkérdezettek fele Windows Live Messengeren vallott szerelmet kedvesének. "Ki mondja, hogy a romantika kihalt az emberekből? Csak manapság online módon vallanak szerelmet" - mondta Szelthafner Zoltán, a Microsoft termékmenedzsere. "Mára hazánkban a Windows Live Messenger a legnépszerűbb azonnali üzenetküldő alkalmazás, jelenleg is már több mint 1,6 millió aktív LiveID (a belépéshez használt azonosító) létezik, és számuk dinamikusan növekszik. Az azonnali üzenetküldő talán azért vált olyan népszerűvé az elmúlt években, mert ez a kommunikáció legegyszerűbb, legszabadabb és legszórakoztatóbb formája.

A felmérésben résztvevőket arról is megkérdezték, hogy melyek voltak a legfárasztóbb ismerkedős szövegek, amelyet valaha kaptak. Néhány válasz ezek közül:
“Nem fáradtál el? Csak mert egész nap Te jártál az eszemben!"
“Hogy tudtam eddig Nélküled élni?"
“Jól vagy? Mert tudom ám, hogy a mennyből pottyantál le!"
“Van egy különös képességem: bárkiből kihozom az állatot az ágyban."
“Nincs Nálad egy térkép? Mert elvesztem a tekintetedben."

A kérdőív arra is rákérdezett, hogy mely érzelmet kifejező ikont (emoticont) használták leginkább. A válaszok közt szerepel többek között a csokor rózsa, csókot formáló száj, két alak, amint kéz a kézben elsétálnak a naplementébe, illetve a kiskutya-szemek. A felmérésben az alábbi európai országok vettek részt: Írország, Finnország, Svájc (francia és német nyelvű területek), Ausztria, Görögország, Portugália, valamint Dél-Afrika, Magyarország és Lengyelország is. Összesen 19,968 internet felhasználó válaszolt a kérdésekre. A válaszadók között nő és férfi egyaránt szerepelt, a tizenévestől egészen a 40 éves korosztályig. A kutatás 2007 októberében zajlott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Dark Angel 666 #3
  "ély érzésekről beszélni, kimondani, hogy "szeretlek", sokszor nem könnyű - különösen nem első alkalommal. Ezért talán nem is meglepő az az eredmény, hogy a megkérdezettek fele Windows Live Messengeren vallott szerelmet kedvesének."

  Csak a Windows LIve Messenger jöhetettt szóba
 • entreri #2
  A fárasztó szövegekhez:
  Ülök a buszon, srác felveszi a telefonját: "Tessék itt Szép. Jaj nem! Az te vagy." Wááááháááá
 • Vorpal #1
  beteg