Gyurkity Péter

Itt a Motorola idei zászlóshajója

A cég erős hardverrel és kedvező árral mutatta be megoldását, amely hamarosan befut.

A kínai kézben lévő gyártó kapcsán legutóbb a Moto G Stylus részleteiről írtunk, eközben azonban már dolgoztak az új zászlóshajón, amivel a cég visszatérne a csúcskategóriába. Most ez utóbbi telefonról érkezett bejelentés, amelyből megismerjük a fontosabb részleteket.

A hivatalos blogban a Motorola Edge Plus (2022) néven említik meg az új okostelefont, amely azonban az európai régióban a Moto Edge 30 Pro jelzéssel jelenik meg, ugyanazon hardverrel, ám egy hibrid SIM-bemenettel, amely két nano-kártyát fogad be, míg az USA-ban egyetlen kártya alkalmazására lesz csak lehetőség. A telefon erős specifikációra támaszkodhat, a 6,7 hüvelykes pOLED-kijelzőhöz ugyanis az FHD+ felbontás, a 144 Hz-es frissítési ráta, valamint a Snapdragon 8 Gen 1 chip csatlakozik, nálunk 12 GB memóriával és egy 256 GB-os tárolóval. Az akkumulátor egy 4800 mAh-s példány, ezt a kontinensen 65 wattos vezetékes, 15 wattos vezetéknélküli, valamint 5 wattos fordított vezetéknélküli gyorstöltés szolgálja ki. A Smart Stylus és az ahhoz kapcsolódó külön tok később fut majd be, ezek révén viszont a Galaxy S22 Ultra is a célkeresztbe kerülhet.

A hátoldalon egy tripla-kamera kapott helyet, sorrendben 50, 50 és 2 megapixeles érzékelőkkel, amelyek révén az ultra-nagylátószög, valamint a mélységérzékelő funkció is támogatott, a Quad Pixel, valamint az Instant All-Pixel technológiával együtt – ez utóbbi a gyorsabb fókuszálásban segít, a videóknál pedig a 8K 24 fps és a FullHD 960 fps slow-mo tartalmak rögzítése támogatott. Az előlapon egy 60 megapixeles szelfikamerát helyeztek el az apró lyukban, amely középen helyezkedik el, ez szintén kezeli a Quad Pixel funkciót. Az előlapi káva vékony, az ujjlenyomat-olvasót az oldalsó gombba integrálták (ezzel csökkentve a költségeket), a szoftveres oldalon pedig az Android 12 fut, a friss My UX kezelőfelülettel együtt, az ígéret szerint két nagy és 3 éven át tartó biztonsági frissítésekkel.

Az előrendelés már él, Európában a hivatalos ár 799 euró, ami mindenképpen versenyképes a hasonló, prémium kategóriás megoldásokkal szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!