MTI

Távbankrablókat füleltek le Svédországban

Távbankrablást akart végrehajtani egy héttagú banda Svédországban, de egy ügyintéző egyetlen mozdulattal keresztülhúzta a számításukat.

A rablók az ügyben eljáró svéd ügyész szerdai tájékoztatása szerint egy közelebbről nem meghatározott "fejlett műszaki eszközt" helyeztek a banki alkalmazott asztala alá, s a készülék segítségével távolról át tudták venni az irányítást a számítógépe felett. Az alkalmazott azután vette észre az asztala alatt lévő idegen szerkezetet, hogy számítógépe megkezdett egy "több milliós" átutalási műveletet. (A tájékoztatás nem tért ki arra, az összeg svéd koronában, vagy más pénznemben értendő.)

"Azzal, hogy kihúzta az aljzatból az asztala alatt lévő berendezés kábeljét, az utolsó pillanatban sikerült megakadályoznia a transzfert" - mondta el az ügyész, de sem magáról a műszaki eszközről, sem arról nem adott közelebbi felvilágosítást, hogyan került az a bankba az ügyintéző asztala alá. Az eset még augusztusban történt Stockholmtól északra, de csak most jelentették be, miután a héten sikerült elfogni a rablási kísérlet hét gyanúsítottját.

A lefülelt tolvajok nem büntetlen előéletűek; korábban többeket közülük már elítéltek lopásért és csalásért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • roliika #4
    :D
  • sarkiroka #3
    a meg nem nevezett fejlett eszköz neve: tranzisztormodulációs wga
  • eax #2
    Azert ez ijeszto, ha nem lettek volna ilyen amatorok (es mondjuk csinalnak valami megfeleloen szofisztikalt hw-es rootkitet), akkor honapokig utalgathattak volna a penzt mindenfele.
  • Csaba42 #1
    Hehe, ez nagyon jó. :)