SG.hu

Automatizált tintagyárat épített a Xerox

A Xerox legújabb gyárában szilárdtintát állít elő, A beruházás 24 millió dollárjába került a vállalatnak.

A Xerox automatizált tintagyárat nyitott az Egyesült Államokbeli Rochesterben. A beruházás mögött az a két, hazánkban is érezhető piaci tendencia áll, hogy a csökkenő költségeknek köszönhetően a szilárd tinta iránt egyre nő a fogyasztói igény, és a vállalatok fekete-fehér nyomtatásról egyre inkább színes berendezésekre váltanak.

A szilárd tinta a Xerox saját innovációja. A hagyományos tonerek folyékony állagú tintát tartalmazó patronok. A szilárd tintát ezzel szemben úgy kell elképzelni, mint a zsírkrétát: állaga keményebb, használatához pedig nem szükséges tonerkazetta. Alkalmazása a cég közleménye szerint gyorsabbá és gazdaságosabbá teszi a nyomtatást, amellett, hogy élénk színeket eredményez. A közel öt éves fejlesztéssel létrehozott új generációs szilárd tinta környezetvédelmi szempontból lényegesen előnyösebb választás, mint a hagyományos lézertonerek: 90%-kal kevesebb hulladékot jelentenek, és alacsony olvadási pontjuknak köszönhetően átlagosan 14%-kal kevesebb energiát igényel használatuk. A Xerox legújabb fejlesztésű szilárd tintáját tavaly vezették be a piacra a Phaser 8860 színes nyomtatókhoz.

A 24 millió dolláros oregoni beruházás lehetővé teszi, hogy a vállalat megtízszerezze korábbi szilárdtinta-gyártási kapacitását. A létesítmény közel ezer négyzetméter alapterületű, teljes kapacitás mellett közel 100 alkalmazottnak ad majd munkát. "Kivételes minősége, és a különlegesen élénk színei miatt a szilárd tintát korábban elsősorban professzionális használatra alkalmazták grafikai és kreatív stúdiók. Mára az előállítási költségek annyira lecsökkentek, hogy a technológia gazdaságossá vált szélesebb üzleti kör, akár kis- és középvállalkozások számára is. " - nyilatkozta Jim Rise alelnök, a szilárd tinta üzletág vezetője. A nagyobb gyártási kapacitás miatt a Xerox méretgazdaságosságot tud kihasználni, amelynek eredményeként még tovább csökkenhetnek a szilárd tintás tonerek végfelhasználói árai.

A Xerox következő beruházása egy EA toner gyár lesz, amelyet várhatóan mintegy 60 millió dollárért építenek meg Rochesterben. Az EA toner egy különleges, szintén Xerox fejlesztésű festék-előállítási módszert jelent. Esetében a korábban fizikai úton darabolt tintát a Xerox kémiai módszerekkel növeszti. Az EA toner előnye, hogy a gömb alakú egyforma szemcsék jobban illeszkednek egymáshoz, tehát kevesebb festék szükséges egy terület lefedéséhez, kevesebb hulladék keletkezik, és nem kell szilikonos olaj a beégetéshez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!