Gyurkity Péter

Pénz és ügyvéd nélkül az elítélt fájlcserélő

Az ősszel elítélt amerikai fájlcserélő most pénzt gyűjt a fellebbezés benyújtásához, emellett pedig új ügyvédet is keres, mivel eddigi jogi képviselője a jövőben nem segít majd. Esélylatolgatás Jammie Thomas perében.

A zenekiadók által indított perről az ősszel végig beszámoltunk, kiemelve a fontosabb részleteket. Ezek között illik megemlíteni, hogy első alkalommal jutottak el a bírósági ítéletig egy magánszemély ellen indított eljárásban és született meg a meglehetősen szigorú büntetés. Most Jammie Thomas a megfelelő mennyiségű pénzt igyekszik összegyűjteni, hogy esélye legyen a fellebbezésre.

Ez eddig meglehetősen lassan haladt, mivel a póló- és alsónemű eladások nem sok pénzt hoztak a konyhára. Ugyanígy nem lehetnek elégedettek a pénzgyűjtéssel sem, mivel elmondásuk szerint csekély összeg folyt be az adományozókból, így az sem biztos, hogy a fellebbezés benyújtásához szükséges mennyiség a rendelkezésükre áll majd. Ráadásul Brian Toder, Thomas ügyvédje bejelentette, hogy a jövőben nem képviseli védencét, így mindenképpen meg kell találni a védő utódját, aki segíthet az esetleges visszavágásban.

Ebben az olyan szervezetek segíthetnek, mint az Electronic Frontier Foundation (EFF), amely többek között a védelem nélkül maradó vádlottakat is igyekszik kihúzni a bajból. A 24 zeneszám illegális megosztása miatt elítélt Thomas mindössze annak örülhet, hogy Toder korábbi eredményes munkája révén a kiadók egy kivételével lemondtak a peres költségek megtérítésének igényéről, így nem kell előteremtenie a kiadók ügyvédeinek juttatását. Egyedül a Virgin Records ragaszkodik a költségek megtérítéséhez, mivel az ő vádpontjukat végül nem találták megalapozottnak és így az elégtétel számukra elmaradt.

Az EFF jogi csapatának első embere szerint egyébként az nem igazán lehet kétséges, hogy Thomas törvényt sértett. A fő problémát az alkalmazott jogszabályok és azok részletei jelentik, mivel még a szerzői jogi ügyek szakértői között is sokan egyetértettek abban, hogy sok hiba csúszott az eljárásba és egészen más ítélet is születhetett volna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vorpal #36
    Csak akad majd valaki a P2P-es perekre is.
  • Foga #35
    Jó! :)
    Az a baj hogy a vitorlás céges, a síelés meg az egyik partner fizette!
    Szal minden ingyen volt! :D
  • GiNKaSS #34
    Szar ügy!
    Kicsit beleolvastam a blogodba...
    Majd nem jársz bulizgatni, síelni, vitorlázni és kicsengeted hamar a pénzt.
  • Foga #33
    Javítom magam...az eredeti első oldalt kiraktam ( kitakartam az adatokat )...a többit valami free karakterfelismerővel doc-ba tettem. AZ egészet le lehet tölteni.
    Jó olvasgatást!
  • Foga #32
    Sziasztok,

    Vagyok még...kiraktam az elejét meg kivágtam egy oldalt.
    Elég ratyula lett, mivel nem tudom mivel szerkeszteni a pdf-et.
    Az egész ügyet szándékszom amúgy okulásból vagy sajnálatból vagy nem tudom miből kitenni

    Üdv
  • avman #31
    Foga, ha még idevetődsz, küldtem pm-t, meg utána beleolvasgattam a blogodba. most tökmindegy, h a p2p-hez végülis tényleg nincs köze egy mondvacsinált feljelentésen kívül az ügyednek, de ember, téged kegyetlenül megszivatott a névtelen feljelentő, a pénzéhes, nullszínvonalú ügyvéd és az inkompetens bíróság. brutális iskolapéldája vagy annak, h a rendszer hogyan tud tönkretenni egy kisembert, aki se jobb, se rosszabb a nagy átlagnál, csak valaki aláver neki valamiért. az a durva, h ezt gyakorlatilag a számítógéppel rendelkező lakosság 90%-val megtehetnék.
    kontaktolj vissza valamit, van egy blog http://zugugyved.blog.hu/ , az eseted rohadtul oda kívánkozik.
  • avman #30
    oké, köszi, nem olvastam vissza, csak emlékeztem valamire kukacos free-s izére. engem csak annyi érdekel, h a kirótt tételek közt szerepelt-e végül film vagy zene. mivel az indulóösszeget csökkentették gyanítom nem, mert mi alapján válogattak? nox igen,kannibál korpsz nem? magyar film igen, külföldi nem? nonszensz, és ha így van, az megint fémjelzi a bírói kar ostobaságát, illetve a hazai igazságszolgáltatás színvonalát.
    de az kiderült, h bizony a filemegosztás, mint olyan a közelében sem volt a vádiratnak.
    az, hogy miért mentek ki? ennek kapcsán tudomásul kell venni, h bárkit, bárhol meg lehet szivatni (szomszéd, volt beosztott, üzleti vetélytárs, megcsalt szerető) szinte bármilyen névtelen feljelentéssel, mely pl. szerzői és szomszédos jogok megsértését célozza meg. a lakosság 99%-a bajban van.
  • homeless #29
    Hol látsz freemail-es címet? Kukac helyett írj pontot, gondolom oda teszi fel. Szerintem saját blogja.
  • avman #28
    javítás: no basszus, most akkor mégsem volt hát filemegosztás CSAK illegális letöltés a vádiratban
    mellesleg akárki akárhogy vinnyoghat nekem, zenét, filmet legális letölteni, kiírni és tárolni. ezt hívják úgy, hogy szabad felhasználás. szoftvert nem. erről ennyit.
  • avman #27
    no basszus, most akkor mégsem volt hát filemegosztás meg illegális letöltés a vádiratban, ügyész ezzel nem foglalkozott? csak a szerzői és szomszédos jogok megsértése? hogy is van ez? az van, amit mondtam, csak kevered a dolgokat, mert a saját szaroddal nem vagy képben.
    elvitték a cuccot? találtak egy csomó illegális progit, játékot? ez eddig bárkivel előfordulhat, és ugyanúgy megszívja. csak általában pénzért ír cd-t, dvd-t szokott szerepelni a névtelen feljelentésen.
    szar volt az ügyvéded, nem szántatok pénzt saját szakértőre(1600 hufos órabér)? buktátok. mellesleg a legutóbbi dc hubhoz kapcsolódó mátrixos fizetős ftp lefoglalás (szerver és a magánszemély gépei, cucca) szakértői jegyzőkönyvéhez már volt szerencsém, neten fent van még talán valahol (a fickó egyébként is ismert jogvédős kötődésű). mégis kerek perec kijelentette benne a multimédiás cuccokról (nem a serveren lévő cuccok, mert azokhoz hozzá sem fért, hanem otthoni, magánszemélyes vinyó, meg dvd, cd), h biza azok szabad felhasználás alá tartoznak és nem is adott meg mellé okozott kárt, mert nem tehette meg. szofver szerepelt vagy 3.5 milla értékben.
    és hagyjuk már, ne freemailes címet adj meg hogy felteszed valahova, mert abból kurtára látszik milyen szinten vagy képben, bírom az ilyen stüszivadász halálmadarakat, balszerencsés csillagzat alatt születtek és mellé még lúzerek is voltak, aztán ebből levonnak valami rohadt általánosságot, elferdítik, majd keltik itt a pánikot.