36
  • Vorpal
    #36
    Csak akad majd valaki a P2P-es perekre is.
  • Foga
    #35
    Jó! :)
    Az a baj hogy a vitorlás céges, a síelés meg az egyik partner fizette!
    Szal minden ingyen volt! :D
  • GiNKaSS
    #34
    Szar ügy!
    Kicsit beleolvastam a blogodba...
    Majd nem jársz bulizgatni, síelni, vitorlázni és kicsengeted hamar a pénzt.
  • Foga
    #33
    Javítom magam...az eredeti első oldalt kiraktam ( kitakartam az adatokat )...a többit valami free karakterfelismerővel doc-ba tettem. AZ egészet le lehet tölteni.
    Jó olvasgatást!
  • Foga
    #32
    Sziasztok,

    Vagyok még...kiraktam az elejét meg kivágtam egy oldalt.
    Elég ratyula lett, mivel nem tudom mivel szerkeszteni a pdf-et.
    Az egész ügyet szándékszom amúgy okulásból vagy sajnálatból vagy nem tudom miből kitenni

    Üdv
  • avman
    #31
    Foga, ha még idevetődsz, küldtem pm-t, meg utána beleolvasgattam a blogodba. most tökmindegy, h a p2p-hez végülis tényleg nincs köze egy mondvacsinált feljelentésen kívül az ügyednek, de ember, téged kegyetlenül megszivatott a névtelen feljelentő, a pénzéhes, nullszínvonalú ügyvéd és az inkompetens bíróság. brutális iskolapéldája vagy annak, h a rendszer hogyan tud tönkretenni egy kisembert, aki se jobb, se rosszabb a nagy átlagnál, csak valaki aláver neki valamiért. az a durva, h ezt gyakorlatilag a számítógéppel rendelkező lakosság 90%-val megtehetnék.
    kontaktolj vissza valamit, van egy blog http://zugugyved.blog.hu/ , az eseted rohadtul oda kívánkozik.
  • avman
    #30
    oké, köszi, nem olvastam vissza, csak emlékeztem valamire kukacos free-s izére. engem csak annyi érdekel, h a kirótt tételek közt szerepelt-e végül film vagy zene. mivel az indulóösszeget csökkentették gyanítom nem, mert mi alapján válogattak? nox igen,kannibál korpsz nem? magyar film igen, külföldi nem? nonszensz, és ha így van, az megint fémjelzi a bírói kar ostobaságát, illetve a hazai igazságszolgáltatás színvonalát.
    de az kiderült, h bizony a filemegosztás, mint olyan a közelében sem volt a vádiratnak.
    az, hogy miért mentek ki? ennek kapcsán tudomásul kell venni, h bárkit, bárhol meg lehet szivatni (szomszéd, volt beosztott, üzleti vetélytárs, megcsalt szerető) szinte bármilyen névtelen feljelentéssel, mely pl. szerzői és szomszédos jogok megsértését célozza meg. a lakosság 99%-a bajban van.
  • homeless
    #29
    Hol látsz freemail-es címet? Kukac helyett írj pontot, gondolom oda teszi fel. Szerintem saját blogja.
  • avman
    #28
    javítás: no basszus, most akkor mégsem volt hát filemegosztás CSAK illegális letöltés a vádiratban
    mellesleg akárki akárhogy vinnyoghat nekem, zenét, filmet legális letölteni, kiírni és tárolni. ezt hívják úgy, hogy szabad felhasználás. szoftvert nem. erről ennyit.
  • avman
    #27
    no basszus, most akkor mégsem volt hát filemegosztás meg illegális letöltés a vádiratban, ügyész ezzel nem foglalkozott? csak a szerzői és szomszédos jogok megsértése? hogy is van ez? az van, amit mondtam, csak kevered a dolgokat, mert a saját szaroddal nem vagy képben.
    elvitték a cuccot? találtak egy csomó illegális progit, játékot? ez eddig bárkivel előfordulhat, és ugyanúgy megszívja. csak általában pénzért ír cd-t, dvd-t szokott szerepelni a névtelen feljelentésen.
    szar volt az ügyvéded, nem szántatok pénzt saját szakértőre(1600 hufos órabér)? buktátok. mellesleg a legutóbbi dc hubhoz kapcsolódó mátrixos fizetős ftp lefoglalás (szerver és a magánszemély gépei, cucca) szakértői jegyzőkönyvéhez már volt szerencsém, neten fent van még talán valahol (a fickó egyébként is ismert jogvédős kötődésű). mégis kerek perec kijelentette benne a multimédiás cuccokról (nem a serveren lévő cuccok, mert azokhoz hozzá sem fért, hanem otthoni, magánszemélyes vinyó, meg dvd, cd), h biza azok szabad felhasználás alá tartoznak és nem is adott meg mellé okozott kárt, mert nem tehette meg. szofver szerepelt vagy 3.5 milla értékben.
    és hagyjuk már, ne freemailes címet adj meg hogy felteszed valahova, mert abból kurtára látszik milyen szinten vagy képben, bírom az ilyen stüszivadász halálmadarakat, balszerencsés csillagzat alatt születtek és mellé még lúzerek is voltak, aztán ebből levonnak valami rohadt általánosságot, elferdítik, majd keltik itt a pánikot.
  • FoodLFG
    #26
    "ÉBRESZTŐ KIS NAIVÁK :) ez a magyar (amerikai) valoság... !!! :)"

    Ja. Beperelnek kb 10-20 embert akiket kicibálnak a média elé, a többi (pár millió) meg közben letölti a kedvenc zenéit az internetről.
  • arty
    #25
    Foga: anno a zsidotáborokat sem hitték el az emberek, egyszerüen ez ilyen önvédelmi mechanizmus...

    ÉBRESZTŐ KIS NAIVÁK :) ez a magyar (amerikai) valoság... !!! :)
  • FoodLFG
    #24
    Szerintem téged valami nagy warez elosztó központnak nézhettek. DC++ inkább ne keverjük ide, mert valószínűleg nem onnan jutottak hozzád, mert akkor nagy valószínűséggel a megosztás miatt is kaptál volna (akartak volna adni).
    De még ha onnan is jutottak hozzád, akkor vajon a többi DC-st miért nem látogatták meg ? Szerintem neked nagyon nem volt szerencséd, de kb ennyi.
  • FoodLFG
    #23
    Szerintem nem valószínű, hogy egyre több lesz.
    De abban biztos vagyok, hogy ha több is lesz, akkor sem fog több CD fogyni. xD
  • Narxis
    #22
    Egyre több ilyen per lesz itthon is, a kiadók vérszemet kaptak. :/
  • Foga
    #21
    Az ítéletet ma olyan 22-23 körül felteszem a [email protected] -ra!
    pdf-ben van meg...majd kivágom ez esetleg érdekes részeket!
  • Foga
    #20
    Röviden...egyik este házkutatás...elvitték a gépemet + 120db CD-t. Névtelen feljelentés alapján jöttek ki DC++ használata.
    Közel 2 év után szerzői és szomszédos jogok megsértése miatt ítéltek el. Megosztásról és pénzért másolásról nem volt szó a tárgyaláson. Csak letöltés!!!

    Bírók megmondták nem értenek hozzá ezért egy kirakat volt az egész. Ilyenekért is elítéltek mint total commander.
    Amiért nem teljesen ítéltek el az az volt hogy nem egyértelmű a bíróknak hogy az Mp3akat és a filmeket letöltheted e vagy sem. A szakértő által megállapított 4MFt kárnak ezt tette ki a nagy részét. Végülis 600eFT-ra vittük le az okozott kárt, amiért első fokon 2 év próbát + 380eFt perköltésget kellett volna fizetnem. Ezt a másodfokú bíróság 1 évre mérsékelte + 417eFt lett ha jól emléxem a perköltség. Hozzáteszem, hogy a perköltéség töredékét kell csak fizetnem.
    De ilyenekkel rendelkezem hogy eretei Windows! Őszintén kinek van otthon eredeti Windows-a? :D
  • dez
    #19
    Ha a peranyagot nem is, de azért leírhatnád, pontosan miről is van szó, mert hogy kurvára nem midnegy. Mit töltöttél le honnan? P2P, vagy SMSWEB?
  • asdasdasd
    #18
    Az ember nem szereti megadni senkinek sem az adatait.
    De okulásképpen felrakhatnád valami nyilvános helyre az itéletet indoklással, persze elötte töröld ki a személyes adatokat.
  • Foga
    #17
    Szted minden letöltés legális ugye? Te tényleg egy idióta vagy! Te valami tizenéves hülye gyerek lehetsz aki még olvasni is alig tud, nem hogy a joghoz értsen valami keveset!
    Amúgy meg nem jellemző rám, hogy hülyékkel vitatkozzak, de adsz priviben egy MSN címet és átküldözgetem neked az ítéletet! Úgysem fogod megadni mert gyökér vagy és így vagy menő, hogy irogatsz!
  • Alec
    #16
    ebből is látszik, hogy kamuzol.. letöltés meg aztán végkép nem büncselekmény hanem magáncélú másolás.. valószínűleg a #13-ban leírtak történtek
  • FoodLFG
    #15
    „mondjuk mindenképp részvétem, szar a rendszer sajnos. „

    ja
  • Foga
    #14
    Te ugyanaz a gyökér lehetsz mint aki a múltkor kötekedett velem. Meséld már el nekem, hogy filemegosztáson kívül milyen megosztás létezik még?
    De itt be is fejeztem, mert a múltkor is én erősködtem, hogy add meg az elérhetőségeidet azt bescannelem a kb 300 oldal iratanyagot azt elolvasgathatod, de akkor is te voltál a nagyokos, hogy nem adod meg.
    Szal inkább fogd be!
    Mert persze te nem lennél ilyen balek, téged sosem kaphatnak el. Téged sosem jelenthetnek fel, te sosom tölthetsz le rendőségi warez serverről ( igen van ilyen is ), mert te megfoghatatlan vagy! Idióta! Nem is tudok már mit mondani!
    Remélem jól megszívod egyszer!
  • avman
    #13
    jah persze, filemegosztásért. öhöm, igen...
    bírósági ítélet szkenjének belinkelése (személyes adatok törlésével, természetesen). addig csak lógsz a levegőbe, mert messziről jöttél.
    mellesleg gondolom volt egy házkuti, és egy rakat szoftvert találtak itt-ott. ha nem írtál pl. filmeket pénzért vagy nem találtak több példányt egyből, akkor vagy szar ügyvéded volt, vagy voltál akkora balek, h aláírtál valamit, amiben ilyet állítottak. esetleg kifogtál egy vértahó bírót. de ezért van másodfok, meg LB.
    mondjuk mindenképp részvétem, szar a rendszer sajnos.
  • FoodLFG
    #12
    Hát elég valószínűtlen, hogy a jogvédők ott figyeltek valamelyik torrenten és pont a te ip-det szúrták ki a sok százból.
    Aztán megkérték a tréonlányt, hogy ugyan már súgják már meg, hogy vajon a 64.233.167.99 ip kié és ők meg szépen kiadták Googlevér Pistikét (kinézem belőlük xD) és aztán rátörtek a kommandósok szegény GP-re, mert terroristák hiányában nem volt fontosabb elfoglaltságuk..
  • Foga
    #11
    Jaj vazzeg...tudod te miről beszélsz?
    Ossz meg valamit, én meg feljelentelek és meglátjuk kapsz -e érte valamit!
  • Alec
    #10
    a megosztást nem büntetik Magyarországon
  • Foga
    #9
    Hát fogalmam sincs. Névtelen feljelentés volt hivatalosan. Mondjuk szerintem qvára nem ez történt de nem tudom mivel bizonyítani!
  • FoodLFG
    #8
    Ráadásul téged valaki felültetett, nem ?
    Ha igen, akkor azért az egy kicsit más tészta..
  • FoodLFG
    #7
    Sajnálatos, de te csak egy ember vagy. Egyik vérpistikét sem zavarja az, hogy veled mi történt, nem fognak emiatt kevesebbet warezolni. Miért is tennék ?
    Ráadásul a zene és filmek letöltése az internetről egyre elfogadottabb. Ez van nem kell szégyellni (azért dicsekedni sem kell vele). Így változik a társadalom. Most erre haladunk.
  • Foga
    #6
    Hali nem próbáljak, hanem meg is csinálják!
    3 hónapja lett vége az ügyemnek másodfokon.
    1év próba + 500eFt
  • FoodLFG
    #5
    Bocs
    Mondjuk nem túl lényeges. :P
  • jefferson83
    #4
    Persze, hisz Jammie. A neveket átszoktam ugrani a cikkekben :)
  • kozmate
    #3
    A szegény srác egyébként hölgy: wikipedia
  • FoodLFG
    #2
    A kiadók ilyen és ehhez hasonló kétségbeesett próbálkozásokkal próbálják visszatartani az internetes világ változását. Nevetséges.
    Lecsukják szerencsétlen srácot (ami egyébként senkit sem érdekel), és ezek után szépen minden úgy megy tovább mint eddig. Próbálják ezt megcsinálni Magyarország internetezőinek nagy részével, és ha már itt vannak, akkor azt az egy-két kínait is csekkolják már le Kínában..
    Akkor majd senki sem fog warezelni. xD

    egyébként
    www.stealthisfilm.com
  • jefferson83
    #1
    24 zeneszám? Ejjj, ezt nem kellett volna. Sztem a csávó megérett Guantanamora, az ilyeneknek ott a helyük :(