Gyurkity Péter

Jönnek az 1,5 TB-os merevlemezek

Közeledik a következő CES kiállítás, amelyre a Hitachi a bűvös számmal csábítja az érdeklődőket - ez az új rekordot jelent a merevlemezeknél. A cég azonban egyes hírek szerint a részleg eladását fontolgatja.

Az eredeti hír a merevlemezekre szakosodott részleg esetleges értékesítéséről a Reuters oldalán jelent meg még az ünnepek előtt. Ebben arról írtak, hogy a Hitachi a részleg jelentős részét, legalább 50 százalékát eladná, hogy ezzel hozza helyre a nem túl rózsás mutatókat és egyben bebiztosítsa a jövőbeni eredménye működést. A cég tagadja, hogy ilyesmire készülnének, ám a pletyka tartja magát.

Nem lenne őrültség egy ilyen lépés, hiszen amióta a cég megszerezte az egységet, nyereséget még nem tudtak felmutatni. Az ágazat iránt érdeklődők emlékezhetnek arra, hogy a merevlemezeket gyártó részleg eredetileg nem a Hitachi tulajdonában volt: az IBM még 2003-ban adta el azt, hogy más területekre koncentrálja tevékenységét. Azóta az asztali Deskstar és az egyéb termékek a Hitachi neve alatt készülnek, gyakran ugyanazon alkalmazottak kezei alatt - az egyezség megkötése után mintegy kétszáz szakember került az új tulajdonoshoz egyetlen tollvonással.

A januári CES-re készülődő újságírók most arra figyeltek fel, hogy a Hitachi meghívójában a fenti számot emlegette. Ez többek szerint arra vonatkozik, hogy elkészültek az 1,5 TB kapacitású asztali merevlemezekkel, amely új rekordot jelent a szegmensben. Ezt állítólag azzal érték el, hogy a jelenlegi 200 GB-os 3,5 hüvelykes tányérok helyett az új 334 GB-os példányokat használták fel - biztosat még nem tudunk, hiszen hivatalos információ nem áll rendelkezésünkre, így csak a kiállításon fog kiderülni, hogy mi igaz a hírből.

A CES 2008-at egyébként január 7. és 10. között rendezik meg Las Vegasban. Nem kell tehát sokat aludnunk, hogy belekóstoljunk a remélhetőleg sok új fejlesztésbe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • samuzsolt #33
  és akkor már számítógépek se kellenének csak egy monitor + még néhány input periféria, a gépek egy központi, mondjuk városi szerverre lennének csatlakozva üvegszálas neten keresztül, óriási elérési sebességet biztosítva a munkaállomásoknak. ez a jövő gyerekek:D és 20-30 éven bellül sőt, lehet korábban ez lesz a trend!
 • schumifun5mal #32
  Hozzák csak bátran ki a nagy méretet. Legalább a kicsik alsó határa is egyre nagyobb lesz és az áruk is kedvezőbb.
 • neoG #31
  hát.tényleg erre halad a világ.már én sem idegesítem magam játékok kiírásán/tárolásán.
  főleg 5giga feletti játékoknál.ha kell akkor leszedem
 • Akuma #30
  Fején találtad a szöget, tényleg ez lesz a jövő szerintem is... Petabájtokat kínáló olcsó webszerverek Terabit/sec-os adatátvitellel és akkor elég egy pici winyó is a gépbe, sőt akár winyó nélkül is működne a gép, otthoni gépek kis terminálok lehetnének aztán szevasz... a net meg ténylegesen olyanná válna mint egy könyvtár, amikor kell valami, akkor kiveszem (néhány másodperc alatt max) és megnézem. Talán még gyorsabb is lenne mint az átlagos tömörítési idő...
 • roliika #29
  jaja nézőpont kérdése, avagy jóöreg Einstein szerint relatív. :)
 • Theodora #28
  Nem értem mi a bajotok Frayer tömörítőjével!
  Én már most tudok mondani több olyan "tömörítő algoritmust" amelyel bármi betömöríthető "néhány bájtba", ezek:
  - URL
  - *.torrent
 • Akuma #27
  www.aqua.hu
  Már egy hónapja láttam náluk, lehethogy épp elfogyott, de valószínüleg nem kapkodják mint a cukrot 100ezer pénzért...
 • Scroll #26
  És memondanád milyen gyors lesz ez a tömörítő?
 • roliika #25
  Kis MD5-öt még bele kell dobni és jólesz a katonaságnak. :D
 • Frayer #24

  minden elismerésem
  jobb is ha ezt azonnal levédetet