Jönnek az 1,5 TB-os merevlemezek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

és akkor már számítógépek se kellenének csak egy monitor + még néhány input periféria, a gépek egy központi, mondjuk városi szerverre lennének csatlakozva üvegszálas neten keresztül, óriási elérési sebességet biztosítva a munkaállomásoknak. ez a jövõ gyerekek😄 és 20-30 éven bellül sõt, lehet korábban ez lesz a trend!
Hozzák csak bátran ki a nagy méretet. Legalább a kicsik alsó határa is egyre nagyobb lesz és az áruk is kedvezõbb.

www.f1video.fanklub.hu

hát.tényleg erre halad a világ.már én sem idegesítem magam játékok kiírásán/tárolásán.
fõleg 5giga feletti játékoknál.ha kell akkor leszedem<#eplus2>

Fején találtad a szöget, tényleg ez lesz a jövõ szerintem is... Petabájtokat kínáló olcsó webszerverek Terabit/sec-os adatátvitellel és akkor elég egy pici winyó is a gépbe, sõt akár winyó nélkül is mûködne a gép, otthoni gépek kis terminálok lehetnének aztán szevasz... a net meg ténylegesen olyanná válna mint egy könyvtár, amikor kell valami, akkor kiveszem (néhány másodperc alatt max) és megnézem. Talán még gyorsabb is lenne mint az átlagos tömörítési idõ...

<#worship><#eljen> jaja nézõpont kérdése, avagy jóöreg Einstein szerint relatív. 😊

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Nem értem mi a bajotok Frayer tömörítõjével!
Én már most tudok mondani több olyan "tömörítõ algoritmust" amelyel bármi betömöríthetõ "néhány bájtba", ezek:
- URL
- *.torrent
www.aqua.hu
Már egy hónapja láttam náluk, lehethogy épp elfogyott, de valószínüleg nem kapkodják mint a cukrot 100ezer pénzért...

És memondanád milyen gyors lesz ez a tömörítõ?
Kis MD5-öt még bele kell dobni és jólesz a katonaságnak. 😄

Frayer
<#taps><#idiota>
minden elismerésem
jobb is ha ezt azonnal levédetet

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Érdekes rendszer, de archiválásra nem éppen a legjobb megoldás, ha az eredeti anyagot nem tudod visszaállítani a nálad lévõ adatból.
DrFantastikus
<#taps><#wow1><#taps><#ijedt><#ijedt><#ijedt><#nevetes1><#nevetes2><#nevetes2> HA HA HA HA HA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

INTEL QX-6850, ASUS P5K3 Premium with 2Gb DDR3 memo.1333Mhz_oc.1600Mhz, 4xRaptorX in Raid0, ENERMAX GALAXY 1000W DXX, ASUS EN8800 Ultra 768 Mb, Zalman RESERATOR XT water_cooler, Samsung_27\'_LCD.

UI.. bocs, tera nem terra már leszóltak múltkor érte.

Namost az ilyen fokú tömörítéssel van ám baj bõven. Nem a sebesség a gond.

Én elméletben elkészítettem elméletben teszteltem és gyakorlatilag lemondtam róla. 😄

Vegyünk egy több órás videófilmet.

Ha csak a pixel változásokat mentjük, és több dimenziós tömbben táloljuk, majd az azonos byte-okra létehozunk egy adatbázis, és a tömb minden dimenzióját inden dimenzióval összehasonlítjuk, az a probléma fog femerülni, hogy a létrehozott file valóban igen kicsi lesz, ámde a kicsomagoláshoz szükséges adatbázis nagy.

Namost ha 500 filmet betömörítesz, a betömörített file kicsi lesz, talán 2-300MB az 500 film, de az adatbázis ami a kitömörítéshez kell, több terra byte.

Ha az adatbázisban komplex mintákat tárolsz, nem fogja lefedni az összes lehetséges variációt, és a videó kitömörítése igen lassú lesz.

Természetesen veszteségmentes tömörírtésrõl van szó.

1 féle képp oldható meg a nagy hatásfokú gyors tömörítés.

p2p alapú több terra byte-os , és sok processzoros szervert fogsz munkába.

Így letölti a delikvens a 40 megás file-t, kicsomagolásnál a szerverre bízza magát, ami közli a mintkat a kitömörítõ programmal..és ha a szerver kapacítása nem elegendõ, keres olyan felhasználót, aki épp ennek a kitömörítésén ügyködik.

Kopi rájt 😄D

Nyilvánvalóan azért akar a Hitachi is ilyen gyorsan megszabadulni a merevlemez üzletágától mert hallottak róla, hogy az sg.hu fórumon egy bizonyos Frayer igen elõrehaladott kutatásokat folytat egy programmal ami minden blueray filmet egyetlen bitbe tömörít😄DD

Frayer
Jóvan, én most nem kezdem megint a flamet. Azokon a forumokon mellébeszélés folyik, senki nem állította komolyan hogy csinált volna ilyet. Én sem tudok elképzelni olyan algoritmust ami pár száz bitnél kisebbre össze tudna nyomni bármilyen fájlt.

én betömörítem 1 byte-ba is. csak ki nem lehet tömöríteni 😄

Azt is feltalálták már, szal szerintem ne powerkodj a tömörítõ progiddal mert MEG FOGSZ HALNI 😄

AtomHeart
Aranyapaim, le vagytok maradva, a prog.hu es pcforum.hu foruman mar regota feltalaltak a mindent 2 byte-ba tomorito algoritmust! <#awink><#integet2>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

dester
De mondd már meg hogy ki csinálja, mert ez így egy nagy kamu<#ejnye1>

A mennyből az összes érdekes ember hiányzik

Légyszives majd látogass ide április környékén, hogy körberöhöghesselek, miközben szabadkozol, hoigy miért is nincs még kész a program. 😄
Anubys
...és mondd csak, ki is lehet tömöríteni? <#ravasz1>

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

Frayer
Majd az lesz a lol mikor úgy március környékén kész lesz egy demo, szívesen megnézném a kételkedõk pofikáját, és fõleg a merevlemez ipar tetején ülõk rémült arcát <#eplus2>

és az hol jön ki? vagy neked lesz ez a nagy dobásod?<#nyes>
Az ugy lesz 2TB ha futtatunk rajta egy doublespace-t. 😄 Ha felallitjuk a szorzot akkor meg 10TB-t is kiirhat ures helynek csak ha masolsz ra egy 2MB-s fajlt akkor az 10MB-t fog foglalni. Ah, a regi szep dos-os idok... 😊
Hmm. Miért nem hiszem, hogy emiatt álmatlan éjszakái lennének a vezetõknek? 😄
Frayer
Kiváncsi leszek mi lesz a merevlemez iparral, ha kijön a minden fájlt pár száz bájtba betömörítõ program.
Kb, mintha hirtelen valaki feltalálná a vízzel mûködõ autót, senkinek nem lenne szüksége a 40 giga feletti vinyókra.

2 TB szvsz nem fog menni ezzel, mert max 5 tányért szoktak tenni a 3,5-ös vinyókba. Azaz 1,67 a max amit ki tudnak hozni belõle, még ha beleszámoljuk számoljuk a letiltott és tartalék szektorokat is.
Mégis csak 3,5"
A január 7-10 között megrendezésre kerülõ Las Vegas-i CES-en kerül sor a 1,5 TB-os Hitachi HDD premierjére.
Az öt, egyenként 200 GB-os tányérból építkezõ Desktar 7K1000-tõl veszi át a kategóriaelsõ szerepkört a pár hét múlva debütáló 1,5 TB-nyi adatot elnyelõ HDD. Hitachi friss fejlesztése, a 334 GB kapacitású tányér, melynek alkalmazásával a 2 TB elérése is kézzelfogható közelségbe került.
Lehet hogy 2,5” HDD-re gondoltak, legalábbis a képen az van.
Hol és mennyiért? url?
Fura, hogy ez a hír csak most röppent fel, amikor már boltokban kapható egy ideje 1,5TB-os lemez...