33
-
samuzsolt #33 és akkor már számítógépek se kellenének csak egy monitor + még néhány input periféria, a gépek egy központi, mondjuk városi szerverre lennének csatlakozva üvegszálas neten keresztül, óriási elérési sebességet biztosítva a munkaállomásoknak. ez a jövő gyerekek:D és 20-30 éven bellül sőt, lehet korábban ez lesz a trend! -
schumifun5mal #32 Hozzák csak bátran ki a nagy méretet. Legalább a kicsik alsó határa is egyre nagyobb lesz és az áruk is kedvezőbb. -
neoG #31 hát.tényleg erre halad a világ.már én sem idegesítem magam játékok kiírásán/tárolásán.
főleg 5giga feletti játékoknál.ha kell akkor leszedem -
Akuma #30 Fején találtad a szöget, tényleg ez lesz a jövő szerintem is... Petabájtokat kínáló olcsó webszerverek Terabit/sec-os adatátvitellel és akkor elég egy pici winyó is a gépbe, sőt akár winyó nélkül is működne a gép, otthoni gépek kis terminálok lehetnének aztán szevasz... a net meg ténylegesen olyanná válna mint egy könyvtár, amikor kell valami, akkor kiveszem (néhány másodperc alatt max) és megnézem. Talán még gyorsabb is lenne mint az átlagos tömörítési idő... -
roliika #29 jaja nézőpont kérdése, avagy jóöreg Einstein szerint relatív. :) -
Theodora #28 Nem értem mi a bajotok Frayer tömörítőjével!
Én már most tudok mondani több olyan "tömörítő algoritmust" amelyel bármi betömöríthető "néhány bájtba", ezek:
- URL
- *.torrent -
Akuma #27 www.aqua.hu
Már egy hónapja láttam náluk, lehethogy épp elfogyott, de valószínüleg nem kapkodják mint a cukrot 100ezer pénzért... -
Scroll #26 És memondanád milyen gyors lesz ez a tömörítő? -
roliika #25 Kis MD5-öt még bele kell dobni és jólesz a katonaságnak. :D -
minden elismerésem
jobb is ha ezt azonnal levédetet -
L3zl13 #23 Érdekes rendszer, de archiválásra nem éppen a legjobb megoldás, ha az eredeti anyagot nem tudod visszaállítani a nálad lévő adatból. -
#22 HA HA HA HA HA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
roliika #21 UI.. bocs, tera nem terra már leszóltak múltkor érte. -
roliika #20 Namost az ilyen fokú tömörítéssel van ám baj bőven. Nem a sebesség a gond.
Én elméletben elkészítettem elméletben teszteltem és gyakorlatilag lemondtam róla. :D
Vegyünk egy több órás videófilmet.
Ha csak a pixel változásokat mentjük, és több dimenziós tömbben táloljuk, majd az azonos byte-okra létehozunk egy adatbázis, és a tömb minden dimenzióját inden dimenzióval összehasonlítjuk, az a probléma fog femerülni, hogy a létrehozott file valóban igen kicsi lesz, ámde a kicsomagoláshoz szükséges adatbázis nagy.
Namost ha 500 filmet betömörítesz, a betömörített file kicsi lesz, talán 2-300MB az 500 film, de az adatbázis ami a kitömörítéshez kell, több terra byte.
Ha az adatbázisban komplex mintákat tárolsz, nem fogja lefedni az összes lehetséges variációt, és a videó kitömörítése igen lassú lesz.
Természetesen veszteségmentes tömörírtésről van szó.
1 féle képp oldható meg a nagy hatásfokú gyors tömörítés.
p2p alapú több terra byte-os , és sok processzoros szervert fogsz munkába.
Így letölti a delikvens a 40 megás file-t, kicsomagolásnál a szerverre bízza magát, ami közli a mintkat a kitömörítő programmal..és ha a szerver kapacítása nem elegendő, keres olyan felhasználót, aki épp ennek a kitömörítésén ügyködik.
Kopi rájt :DD -
archkoven #19 Nyilvánvalóan azért akar a Hitachi is ilyen gyorsan megszabadulni a merevlemez üzletágától mert hallottak róla, hogy az sg.hu fórumon egy bizonyos Frayer igen előrehaladott kutatásokat folytat egy programmal ami minden blueray filmet egyetlen bitbe tömörít:DDD -
#18 Jóvan, én most nem kezdem megint a flamet. Azokon a forumokon mellébeszélés folyik, senki nem állította komolyan hogy csinált volna ilyet. Én sem tudok elképzelni olyan algoritmust ami pár száz bitnél kisebbre össze tudna nyomni bármilyen fájlt. -
Myron #17 én betömörítem 1 byte-ba is. csak ki nem lehet tömöríteni :D -
Myron #16 Azt is feltalálták már, szal szerintem ne powerkodj a tömörítő progiddal mert MEG FOGSZ HALNI :D -
#15 Aranyapaim, le vagytok maradva, a prog.hu es pcforum.hu foruman mar regota feltalaltak a mindent 2 byte-ba tomorito algoritmust! -
#14 Link
-
kernerster #13 De mondd már meg hogy ki csinálja, mert ez így egy nagy kamu -
L3zl13 #12 Légyszives majd látogass ide április környékén, hogy körberöhöghesselek, miközben szabadkozol, hoigy miért is nincs még kész a program. :D -
#11 ...és mondd csak, ki is lehet tömöríteni? -
#10 Majd az lesz a lol mikor úgy március környékén kész lesz egy demo, szívesen megnézném a kételkedők pofikáját, és főleg a merevlemez ipar tetején ülők rémült arcát -
JL666 #9 és az hol jön ki? vagy neked lesz ez a nagy dobásod? -
BandiG #8 Az ugy lesz 2TB ha futtatunk rajta egy doublespace-t. :D Ha felallitjuk a szorzot akkor meg 10TB-t is kiirhat ures helynek csak ha masolsz ra egy 2MB-s fajlt akkor az 10MB-t fog foglalni. Ah, a regi szep dos-os idok... :) -
L3zl13 #7 Hmm. Miért nem hiszem, hogy emiatt álmatlan éjszakái lennének a vezetőknek? :D -
#6 Kiváncsi leszek mi lesz a merevlemez iparral, ha kijön a minden fájlt pár száz bájtba betömörítő program.
Kb, mintha hirtelen valaki feltalálná a vízzel működő autót, senkinek nem lenne szüksége a 40 giga feletti vinyókra. -
L3zl13 #5 2 TB szvsz nem fog menni ezzel, mert max 5 tányért szoktak tenni a 3,5-ös vinyókba. Azaz 1,67 a max amit ki tudnak hozni belőle, még ha beleszámoljuk számoljuk a letiltott és tartalék szektorokat is. -
BeLac #4 Mégis csak 3,5"
A január 7-10 között megrendezésre kerülő Las Vegas-i CES-en kerül sor a 1,5 TB-os Hitachi HDD premierjére.
Az öt, egyenként 200 GB-os tányérból építkező Desktar 7K1000-től veszi át a kategóriaelső szerepkört a pár hét múlva debütáló 1,5 TB-nyi adatot elnyelő HDD. Hitachi friss fejlesztése, a 334 GB kapacitású tányér, melynek alkalmazásával a 2 TB elérése is kézzelfogható közelségbe került. -
BeLac #3 Lehet hogy 2,5” HDD-re gondoltak, legalábbis a képen az van. -
Gonz0 #2 Hol és mennyiért? url? -
Akuma #1 Fura, hogy ez a hír csak most röppent fel, amikor már boltokban kapható egy ideje 1,5TB-os lemez...