Berta Sándor

Különleges ajándékok karácsonyra

A karácsony kitűnő alkalmat kínált arra, hogy akár a legátlagosabb termékeket is ünnepi díszbe bújtatva ajándéktárgyként árulják a kereskedők. Plüssborítással bármely tech kütyü ellenállhatatlanná válik.

Remek példa erre a United Peppers nevű cég, amelynek termékkínálatában a biopamutból készült kiegészítők is megtalálható, az igazi slágert azonban az Oscar nevű USB-hub és a Lili fantázianevű webkamera jelentették. Mindkét termék tucatáru. A webkamera 1,3 megapixeles és beépített mikrofonnal is büszkélkedhet, míg az USB-hub támogatja a napjainkban etalonnak számító USB 2.0 szabványt és négy portot kínál az USB-s perifériák számára.


Mindkét termék különcsége a kialakítása. Az USB-hub egy egy tengeri csillagra, a webkamera pedig leginkább egy krakenre emlékeztetheti a vásárlókat. A két eszköz úgy tűnik, telitalálat lett, hiszen a kiszemelt célközönség, a gyerekek legszívesebben egész nap csak szeretgetnék a két különleges jószágot. Ennek persze az is az oka, hogy mindkét terméket kívülről biopamutréteg borítja, a webkamerába ráadásul még homokot is tettek. Az ajándékok különlegesek, azonban a United Peppers meg is kéri az árukat, Oscar 30, míg Lili 46 euróért rendelhető meg.

A United Peppers termékeivel ellentétben a Fujitsu nem csak valami igazán meglepővel, de hasznos kiegészítővel akart előrukkolni az idei karácsonyra és ez sikerült is a cégnek. A nem túl fantáziadús nevű Fujitsu MHZ2BH SATA3-as merevlemez tárolókapacitása 320 gigabájt és nem csak notebookokba, de merevlemezes DVD-írókba is beépíthető. A SATA 3 csatolónak köszönhetően az elméleti adatátviteli sebesség 300 megabájt másodpercenként, a háttértároló áramfogyasztása pedig mindössze 1,9 Watt mind az adatok olvasáskor, mind az írásakor.


Inkább divatcikknek tűnhet a Hello Kitty-őrületre építő digitális fényképezőgép, amelynél a fotózás a macskaszemekbe épített optika segítségével valósul meg. A készülék öt megapixeles felbontása belépőszintűnek mondható, a beépített 32 megabájt memória pedig SD-memóriakártyák segítségével bővíthető. A Kitty Cam igazi csábereje persze a rózsaszín borítás, s ennek alapján okkal gondolhatták a gyártó cég mérnökei, hogy ki tudna egy ilyen készüléknek ellenállni?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mirtil #3
    Nekem kéne a Hello Kitty-s fényképezőgép, legalább tényleg mindenki mosolyogna, amikor fényképeznék..
  • Epikurosz #2
    Azért a Fujitsu MHZ2BH SATA3-as merevlemez tényleg jó vételnek tűnik, bár az ára nem ismert.
  • Cat 02 #1
    "hogy ki tudna egy ilyen készüléknek ellenállni?"

    én..én.én...