Berta Sándor

Karácsonyi vásárlás - indul a roham

A karácsonyi roham idején nem mindenkinek van ideje órákig keresgélni ajándékokat, ezért ilyenkor rendkívüli módon nő a különböző árucikkeket összehasonlító honlapok látogatottsága.

Ez persze nem meglepő, hiszen egyszerűbb és gyorsabb egyetlen oldalon szembesülni a teljes kínálattal, mint több webshopot egyenként felkeresni. Hiába vannak a megoldásnak előnyei, a legnagyobb problémát a pontatlan információk jelentik: az adott termék már rég nem kapható vagy éppen elfogyott és ilyenkor a korábbi lelkesedés gyakran elkeseredettségbe, majd dühbe csaphat át, hiszen milyen jó lett volna a kinézett műszaki cikk vagy könyv a karácsonyfa alá.

Szintén komoly gond, hogy a kereskedők árukészlete a karácsony közeledtével egyre csappan és a legtöbb cég december 22-én már nem fog új árucikkeket rendelni, még akkor sem, ha a személyzet megérti a problémánkat és sajnál minket. Azonban még a kapkodás közben sem árt odafigyelni az olyan apróságokra, mint a garancialevél vagy a számla, hiszen, ha kiderül, hogy az ajándékba kapott vagy adott termék nem működik, meglehetősen bosszús lehet az újév első napja és a garanciális ügyintézés is egy sokáig emlegetett és átkos újévi folyamattá válhat.

Az online rendeléseknél nem árt például a megrendelt áru jellemzőit és magát a megrendelést is kinyomtatni, illetve eltárolni, hogy adott esetben lehessen mire hivatkozni. Karácsonykor különösen igaz lehet a mondás, a türelem rózsát terem, ugyanis nem árt, ha figyelembe vesszük: az eladó és a futár is ember, akinek ilyenkor az ünnepi roham során ezernyi teendője akad és bizony könnyen lehet, hogy elkeveri a megrendeléseket. S ha vita keletkezik, az senkinek sem jó, ráadásul nincs rosszabb ajándék egy elrontott karácsonynál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hegyikecske #2
    pedig pont h a karácsony előtti 2hétben ugrik meg annyival a forgalom mint előtte többi hónappal együttvéve sem, én se vok híve amúgy az utolsó pillanatra hagyásnak, de sok olyan dolog van ami mopst pl akciósabb
  • Inquisitor #1
    "Szintén komoly gond, hogy a kereskedők árukészlete a karácsony közeledtével egyre csappan és a legtöbb cég december 22-én már nem fog új árucikkeket rendelni ..."
    Lol, a kereskedő? Ember, a nagykerek utolsó két hétben átlag már ki sem szállítanak, az meg a hab a tortán, hogy ahogy hallom év utolsó 4-6 hetében már a külföldi disztribek sem szállítanak az itthoni nagykereknek.

    Annak meg aki karácsony elötti két hétben akar vásárolni tudok gratulálni, ilyenkor van az, hogy semmit se kapni és végén beéri mással, ami nem az amit akart eredetileg ...