SG.hu

Az utasoknak tetszik a BKV SMS-jegy

Kedvező a BKV új viteldíj javaslatainak a fogadtatása, az utasok nagy részének tetszik a családi jegy és az SMS jegyváltási lehetőség.

Kedvezően fogadták a 2008-ban bevezetendő új BKV viteldíjtípusokat a megkérdezettek - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet által a BKV Zrt. megbízásából készített kutatásból. A BKV Zrt. megbízásából a GfK Hungária Piackutató Intézet felmérést készített a BKV szolgáltatásait igénybe vevő 15 és 65 év közötti budapesti lakosság körében abból a célból, hogy a vállalat előre megismerje a várhatóan jövőre bevezetésre kerülő új tarifatípusok lakossági fogadtatását. A felmérésre 2007. november 6. és 8. között került sor 2000 fő telefonos megkérdezésével.

A tervezett tarifaváltozások közül kiemelkedően kedvező a fogadtatása a hétköznapi családi jegynek - mellyel két felnőtt és öt gyermek utazhat egy napig korlátlanul körülbelül 2.000 forintért. Ezt a tarifatípust a megkérdezettek háromnegyede tartja pozitív változásnak. Alig marad el ettől az SMS-ben rendelhető jegy bevezetésének támogatottsága. Itt az SMS-ben rendelhető autópálya-matricához hasonlóan az utasnak felszállás előtt SMS-t kell küldenie egy számra, a válaszként kapott SMS birtokában pedig 60 percig korlátlan számú átszállással utazhat. A jegy árát az egyenlegéből vonják le, vagy a havi számláján jelenik meg.

Nem ütközik általános elutasításba a havibérletek 30 napos bérletekkel való helyettesítése - többen üdvözlik ezt a változást (52 százalék), mint ahányan elutasítják (41 százalék) -, és még a napi rendszerességgel utazók is nagyobb arányban támogatják, mint ellenzik ezt a módosítást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • hiftu #8
  Kipróbálod egyszer felhasználod többször. Ennyi.
 • Csaba42 #7
  Meg vagy akkor lőve, ha nem kezel minden ékezetes karaktert, mert előre nem tudhatod, mi lesz a szövegben.
 • Cat #6
  a BKV ellenőr ingyen visszaellenőrizheti, hogy valós e az SMS.

  De akkor ezekszerint minden BKV ellenőr kap egy céges telefont?
 • pzssoft #5
  pda teló esetén meg még kis programot is lehet írni, ami gombnyomásra elkészít egy új sms-t kb negyed órával visszadátumozva :D (biztos lehet ilyent, bár én nem programoztam még pdara)
 • akyyy #4
  van a neten pár ingyen sms küldő (külföldi) amibe a számot is bele lehet irni honnan küldje, semmi reklám, ékezetet is kezeli (asszem csak az ő és ű betüekt nem)

  megnézed miyeln számról küldik, elküldöd az smst és utazhatsz ingyen:D
 • NeoMaN #3
  és akkor felmutatom jegy helyett a mobilomat?
  LOL
  :))))))))))
 • redfish #2
  Mi már évek óta kizárólag 30 napos bérleteket (felnőtt és diák) veszünk.
  Sokkal jobban használható, kihagyhatók vele azok a napok, amikor biztosan nem fogunk közlekedni (szünidők, ünnepnapok, hétvégék).
 • hazardgreen #1
  végre egy jegy ami szabadon hackelhető:D