Napi Online

Piacvezető lesz az USA-ban a Philips

A világ legnagyobb világítótest-gyártója, a holland Royal Philips Electronics NV 2,7 milliárd dollárért megvásárolja a Genlyte Group Inc.-t, amely az Egyesült Államok második legnagyobb gyártója ebben az ágazatban.

A Philips 95,50 dollár készpénzt ad versenytársa minden részvényéért, ami 52 százalékos felárat jelent a pénteki záróárhoz képest. A Genlyte igazgatósága támogatja a két társaság fúzióját, de a jelek szerint a Philips befektetői sem sokallják az árat: a nagyvállalat részvényei 1,6 százalékkal drágultak a bejelentés után. A támogatás annak szól, hogy a Genlyte tökéletes kiegészítője a Philipsnek, ugyanis a holland cég a segítségével előre tud törni az energiatakarékos világítótestek gyorsan bővülő egyesült államokbeli piacán. A fúzió nyomán a Philips lesz a legnagyobb világítótest-gyártója az USA-ban.

A Philips szerint a felvásárlás révén a szinergiák kihasználásával összesen 60 millió euró megtakarítást érhetnek el - ezt konzervatív becslésnek tartják -, nagyjából fele-fele részben a költségek lefaragásával és az értékesítés ésszerűsítésével. Egyszerűen fogalmazva a Philips arra számít, hogy új szerzeménye bővíti vásárlói bázisát. A fúzió mélyíti kapcsolatunkat a végfelhasználókkal, felgyorsítja az egyre kevesebb energiát fogyasztó termékek, illetve az új világítási technológiák piaci bevezetését - nyilatkozta a Reutersnek Theo van Deursen, a Philips Lighting üzletágának igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vorpal #2
    Példa legyen ez mindenki számára.
    Nem kell ahhoz Egyesült államoknak lenni, hogy világpiacban helyet foglaljunk el,
    és azt is mondhatnám szellemi kapacitással is rendelkezünk hozá.
    Csak ugye jópofább dolog a mezőgazdaságba b@ni a pénzt mint a kutatás-fejlesztésbe.
    Azok a régi szép idők, amikor Mo. még a paprika országa akart lenni az EU ban - kész röhely.
  • Paul van Dick #1
    A GE akkor a második, hehe.