Berta Sándor

Északrajna-Vesztfáliában is lesznek zavaróadók

Baden-Württemberg után újabb német szövetségi tartomány vezetői támogatják az ötletet.

Roswitha Müller-Piepenkötter északrajna-vesztfáliai igazságügyi miniszter azt tervezi, hogy a tartományban jelenleg működő mind a 37 büntetés-végrehajtási intézet közelében elhelyeznek mobil zavaróadókat.

"Évente 40 000 elítélt cserélődik ki és a mobil készülékek is egyre kisebbek, ezáltal könnyebben elrejthetők" - indokolta a lépést az igazságügyi minisztérium szóvivője. Négy módon lehet jelenleg bejuttatni mobiltelefonokat a raboknak. Az első mód a látogatók és a testnyílások segítségével, a második az ügyvédek útján, hiszen őket nem ellenőrzik, a harmadik utat a megvesztegetett őrök jelentik, míg szintén bevált módszer a mobil készüléket rejtő csomag egy megbeszélt időpontban való átdobása a börtön falán.

A tartományi kormány még idén el akarja fogadni a törvénymódosítást, így jövőre el is kezdődhet az adók megépítése. Elsőként a legveszélyesebb bűnözőket őrző fegyintézetek kerülnek sorra.

Mint ismeretes, Baden-Württemberg kormánya a múlt héten döntött úgy, hogy fellép a börtönökből való mobiltelefonálás ellen. A szakemberek szerint ugyanis a rabok a mobil készülékek segítségével folytathatják üzleteiket vagy akár szökésüket is megszervezhetik. A zavaróadókat a jövő év végéig helyezik el a helyi büntetés-végrehajtási intézetek közelében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rigidus #2
    Meg egyszerubb lenne femszalas tapetat huzni a vedendo objektumok falaira, igy a letesitmeny tobbi epuleteben meg ugyanugy hasznalhatoak lesznek a mobilok (pl: irodak, szemelyzeti oltozok, stb).

    Ez olyan bevalt modszer mint szomjusagra egy pohar viz. Katonai letesitmenyek, de akar a modern szervertermek kivetel nelkul igy vannak arnyekolva. Ez az arnyekolasi technika evtizedek ota rutinfeladatnak szamit, csak itt arrol van szo (mint mindig is), hogy igy parmillio euro kozpenz belecsusszanhat valakinek a zsebebe...
  • PíszLávJuniti #1
    Egyszerűbb lenne, megadott körzeten belül, nem engedni bázisállomást építeni semmilyen mobilszolgáltatónak.