MTI

Túszul ejtette a telefonszerelőt egy nagykanizsai nő

Személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emeltek vádat egy idősebb nagykanizsai nő ellen, aki túszul ejtette lakásában egy telefonos szolgáltató szakemberét, mert az nem tudta azonnal megjavítani az elromlott készülékét.

A Zala Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a 60 éves nő tavaly nyáron jelentette be a szolgáltatónál, hogy nem működik a vezetékes telefonja. A helyszínre érkezett szerelő megállapította, hogy elromlott a telefonkészülék, de ezt nem tudja megjavítani, mert ő vonalellenőr. A nő ekkor bezárta a lakása bejárati ajtaját, és közölte a férfival, hogy addig nem engedi ki a lakásból, amíg a telefonját meg nem javítja. A szerelő egy darabig várt, majd mobiltelefonon értesítette a rendőrséget.

A kiérkező rendőrök először a kaputelefonon keresztül kérték az asszonytól, hogy engedje be őket, de ezt a nő nem tette meg, ezért más lakó nyitotta ki nekik a társasház bejáratát. A nő a lakásának ajtaját is csak többszöri felszólításra volt hajlandó kinyitni és kiengedni a szerelőt, aki nagyjából egy órát töltött akarata ellenére a lakásban. A zalai főügyészség felidézte, hogy a nő 2008-ban már állt a bíróság előtt sajátos akaratérvényesítési módszerei miatt. Az akkori lakása előtt az útpadkára nyolc darab, jó tenyérnyi méretű, szeges fémlapokat rakott ki, hogy megakadályozza az ott lévő postára autóval érkezők parkolását.

A postások eltávolították a szöges akadályokat, a nő azonban nem sokkal később visszahelyezte azokat a padkára, egy autós pedig ráhajtott, és a defekt csaknem balesetet eredményezett. Az asszonyt ezért a cselekedetéért a közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt a bíróság egy évre próbára bocsájtotta. A mostani ügye kapcsán a Nagykanizsai Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a nő ellen, akit akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthat a bíróság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Meridian #1
    Ehhez rendőrt kellett hívni? LOL. 60 éves nő nem parancsolt volna nekem, az ajtó nem lett volna akadály. Előtte videóra vettem volna azt, hogy engedjen ki és azt hogy kérésemnek nem tet volna eleget. Utána szétrúgtam volna a zárat és távoztam volna.