Gyurkity Péter

Kibővült a Yahoo üzenetküldője

A Yahoo keresője után azonnali üzenetküldőjét is kibővítette. A Yahoo Messenger 9.0 médialejátszó funkciót, nagy fájlok továbbításának támogatását és lokalizációt kínál a felhasználóknak.

Az új verzió jelenleg még csak béta változatban elérhető a cég oldalán. A főbb újdonságok közül kiemelik az új nyelvek támogatását, a nagy méretű fájlok továbbításának lehetőségét, a különböző formátumú médiafájlok lejátszását, valamint további üzenetküldési funkciókat.

A Yahoo célja nem változott: a cég szeretne megkapaszkodni az egyre erősödő versenyben, jobb helyzetbe kerülni nemcsak a keresőszolgáltatások, de az azonnali üzenetküldők terén is, hiszen mindkét szegmensben egyre több és jobb konkurens bukkan fel. E stratégia keretében újították meg nemrég internetes keresőjüket, most pedig az üzenetküldő került sorra, amely jó ideje adós volt már egy alapos újratatarozással. A fejlesztők különösen a médiafájlok támogatásának megjelenésétől várják az áttörést.

Lehetővé válik ugyanis, hogy az üzenetküldő ablakban videókat és képeket jelenítsünk meg a kommunikáció részeként, emellett pedig avatárképeket rendelhetünk az egyes kapcsolatokhoz - ez utóbbit már megszokhattuk. A program új nyelveket is támogat, elsősorban az ázsiai régióból, ezzel tovább bővülhet a felhasználók köre. Amennyiben nem vagyunk gépközelben, a beérkező üzeneteket automatikusan mobiltelefonunkra továbbíthatjuk a program segítségével, így nem maradunk le semmiről.

A változások mindenképpen üdvözlendőek, még akkor is ha Yahoonak nincs szégyenkeznivalója, hiszen tekintélyes bázisra támaszkodhat - szeptemberben csaknem 28 millió felhasználó vette igénybe a szoftvert. Más kérdés, hogy egyre többen választják az olyan hibrid megoldásokat mint a Trillian vagy a Miranda, amelyek egyszerre sok üzenetküldő protokollal megbirkóznak - igaz legtöbbször a speciális funkciók nélkül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Z #3
    Nagy fájlok? A kecskeméti repnap fotóit (kb 600 mega) egy rar-ban simán elküldte a 8-as is.

    Viszont az utóbbi egy-két hónapban labilis volt kissé.
  • Epikurosz #2
    A jahó már lekéste a vonatot.

    A juzerek ugyanis komplex szolgáltatásokat akarnak, erre megy a skype pld.
  • Dark Angel 666 #1
    Ház ugy látom az új verzió az MSN Messenger kinézetére hajaz, kár érte