Berta Sándor

Egy hónapig tárolják a német biztonsági kamerák felvételeit

A német kormány a korábban bejelentettnél jóval hosszabb ideig, 48 óra helyett akár egy hónapon át is tárolná a biztonsági kamerák által rögzített képeket.

Európában általában a készítésük után 48 óráig tárolják a biztonsági kamerák felvételeit, a német kormány azonban ezen a gyakorlaton változtatni akar. A német belügyminisztérium elképzelései szerint elsősorban a pályaudvarokon és a repülőtereken felszerelt megfigyelő rendszerek képeit őriznék meg hosszabb ideig, legfeljebb egy hónapig. A hírt a minisztérium szóvivője is megerősítette és közölte, hogy egyelőre csak ötletről van szó és csupán egy előzetes tervezet készült el. A szóvivő ezenkívül hozzátette, hogy a jelenlegi rendőrségi törvények alapján az egyes szövetségi tartományokban már most is lehetőség van a felvételek 48 óránál hosszabb ideig való tárolására.

A német belügyminisztérium rendőrségi szakmai szempontok miatt változtatna a jelenlegi gyakorlaton. A szakemberek ugyanis azt remélik, hogy a kamerák által rögzített képek segítségével eredményesebben és gyorsabban lesznek felderíthetők a terrortámadások és más súlyos bűncselekmények, illetve azok előkészítői és elkövetői. Az elképzelésről korábban a Focus német hírmagazin számolt be. A lap szerint 2009-ben a változások miatt 2,5 millió euróval többe kerülnek majd a biztonsági megfigyelések.

Napjainkban az Európai Unió tagállamaiban, köztük hazánkban is egyre több területen jelennek meg a biztonsági kamerák és az ezekből álló térfigyelő rendszerek. Csak Ausztriában több mint 100 000 illegálisan telepített és használt videokamerás rendszer működik - állította nemrég Margot Artner bécsi ügyvéd, jelezve, hogy néha túlzásokba esnek a cégek és a hivatalok. Hazánkban tavaly adták át a Keleti pályaudvar korszerűsített és a Nyugati pályaudvar új térfigyelő rendszerét. A két beruházás összesen nettó 102,9 millió forintba került és a szakemberek azt remélik, hogy így a jövőben könnyebben felderíthetők lesznek az esetleges bűnesetek, ezáltal biztonságosabbá válnak a pályaudvarok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #1
    ennyi erővel őrizzék meg örökre. Ki tudja mire lesz még jó.. Nagy muter is így csinálta mindig a befőttes üvegekkel..