SG.hu

Wimax céget vásárolt fel a Cisco

A Cisco az IP NGN hálózati víziójának kibővítéseként kínál új megoldásokat a vezeték nélküli szélessávú szolgáltatásokhoz, ezzel szélesebb körű elérést biztosít az alacsonyabb vezetékes internet-ellátottságú piacokon.

A Cisco bejelentette, hogy végleges megállapodást kötött a Texas állambeli Richardsonban működő Navini Networks felvásárlásáról, amely a WiMAX 802.16e-2005 szélessávú, vezeték nélküli adatátviteli piac egyik vezető szereplőjeként vált ismertté. A Navini úttörőnek számít a "Smart Beamforming" jelfeldolgozású technológiák, illetve a többcsatornás bemenettel és kimenettel rendelkező, úgynevezett MIMO-antennák előnyeinek egyesítésében. Ezzel a megoldással jelentősen javítható a WiMAX-szolgáltatások teljesítménye és hatásköre, ugyanakkor csökkennek a szolgáltatók telepítési és üzemeltetési költségei.

A Navini felvásárlásával a Cisco új generációs IP-hálózati megoldását (IP NGN) kibővítve a szolgáltatók rövidesen bármilyen szolgáltatást bármilyen hálózatban működő bármilyen készüléken elérhetővé tehetnek. Ez testesíti meg a Cisco "behálózott élet" (Connected Life) nevű célkitűzését. A WiMAX alapú szélessávú vezeték nélküli termékek kiegészítik a Cisco eddigi termék- és megoldáskínálatát. Így a szolgáltatók nemcsak prémium minőségű, teljes körű felhasználói élményt ("Connected Experience") kínálhatnak ügyfeleiknek, hanem rövidebb időn belül élményszolgáltatókká (Experience Provider) is válhatnak.

A Cisco reményei szerint az immár WiMAX termékeket is tartalmazó szélessávú vezeték nélküli termékportfóliója kulcsszerepet játszik majd a Cisco fejlődő piacokon megkezdett kezdeményezéseinek sikerre vitelében. A programok célja, hogy növeljék a szélessávú internetpenetrációt a lakossági és üzleti felhasználói körében egyaránt.

A Cisco piacelső termékportfóliója, innovatív megoldásai, és nemzetközi szolgáltatói partnerei miatt döntött a Navini felvásárlása mellett. A Navini szélessávú vezeték nélküli megoldásainak piacvezető portfóliója bázisállomásokat, adaptív antennarendszereket, felügyeleti rendszereket, előfizetői modemeket is felölel, amelyeket több mint 75 ügyfélnek értékesítettek. A megállapodás szerint a Cisco megközelítőleg 330 millió dollárt fizet készpénzben és részvények formájában. A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létrejövő ügylet lezárására várhatóan a Cisco 2008-as üzleti évének második negyedévében kerül sor. Ez lesz a Cisco történetében a 124. felvásárlás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!