Napi Online

Nem szorult Harry Potterre az Amazon

Az eBay után a világ második legnépszerűbb internetes kiskereskedelmi portálja, az Amazon.com négyszeresére, 80 millió dollárra növelte nettó nyereségét a harmadik negyedévben.

Az árbevétel 41 százalékkal, 3,26 milliárd dollárra nőtt. Az impozáns profithoz nem járult hozzá a Harry Potter-sorozat utolsó kötete, a Harry Potter és a halálos szentek, amelynek forgalmazását július végén kezdték el, mert az Amazon óriási árengedménnyel kínálta a könyvet. A forgalom megugrását azonban bizonyosan segítette, hiszen 2,5 millió példányt adott el belőle a cég, amivel ez a kötet az Amazon történetének legnagyobb példányszámban értékesített új terméke.

A tőzsde látszólag hűvösen fogadta a gyorsjelentést, hiszen a társaság részvényének árfolyama nyolc százalékkal esett. Ezt egyes elemzők azzal magyarázzák, hogy az üzemi profitráta a megelőző negyedévben elért 4 százalékról 3,8-re csökkent. Volt azonban miből engedni, hiszen az Amazon tőzsdei árfolyama 136 százalékkal emelkedett az év eleje óta, és a tegnapi esés előtt ismét átlépte a 100 dolláros értéket, amire 2000 óta nem volt példa.

A karácsonyi szezont is magában foglaló utolsó negyedévre nagyjából az elemzői várakozásokkal megegyező, 5,1-5,45 milliárd dolláros árbevételt vár a cégvezetés. Az üzemi nyereség a harmadik negyedévben elért 123 millió dollárról 221-291 millióra ugorhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!