Gyurkity Péter

Visszavonulót fúj Dél-Koreában a Microsoft

A szoftvercég némi meglepetésre korábbi fellebbezésének visszavonását kérte az illetékesektől, miután tavaly már sikertelenül próbálta megtámadni a 2005-ös trösztellenes döntést. A másik oldal még nem döntött a hogyan továbbról.

A dél-koreai szövetségi kereskedelmi bizottság még 2005-ben ítélkezett úgy, hogy a Microsoft visszaélt helyzetével az országban, ezért méretes, 35 millió dolláros büntetést kell fizetnie. Redmond természetesen megtámadta a döntést, ám tavaly kudarcot vallottak, az újabb fellebbezés kapcsán pedig mindeddig nem született döntés.

Érdekes módon most éppen a Microsoft kérte korábbi fellebbezésének dobását, és a jelek szerint ki szeretne egyezni a bizottsággal, hogy új operációs rendszerét minden akadály nélkül népszerűsíthesse az országban. Történhet ez azért, mert már tavaly októberben jelezték, hogy minden szükségesnek ítélt változtatást végrehajtottak a Vista operációs rendszerben, így elhárult az akadály a megjelenés elől. A cég szóvivője kijelentette, hogy a bizottsággal és a bírósággal közösen dolgoznak az akadályok elhárításán, miután azonban az ügy még mindig folyamatban van, részleteket nem közölhetnek.

A testület időközben már értesítette a bíróságot a kérésről, így a fellebbezés ejtése valószínűleg a közeljövőben megtörténik. A bizottság azonban arról is szólt, hogy egyelőre nem döntöttek a hogyan továbbról, így nem lehet tudni, hogy részükről mi lesz a következő lépést. Az biztosnak tűnik, hogy Redmond ki szeretne egyezni, főleg miután az Európai Bizottsággal folytatott vitájában vesztett és kénytelen lesz megfizetni a még 2004-ben kiszabott tetemes büntetést.

Ami az európai ügyet illeti, a redmondi nyilatkozatok szerint még nem döntöttek az esetleges folytatásról, így arról sincs hír, hogy ismét megpróbálkoznak-e fellebbezéssel, vagy belenyugodnak a számukra kedvezőtlen döntésbe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #1
    "35 millió dolláros büntetést kell fizetnie. Redmond természetesen megtámadta a döntést, ám tavaly kudarcot vallottak"
    naná, mert ítélet hirdetés előtt el volt döntve h mi lesz a büntetés és h végre hajtják, még ha fellebbeznek is.