MTI

Kiadott szeretők a világhálón

Könnyen lehet, hogy az ősz Oroszországban a válások és a perek szezonja lesz: az egyik internetes honlap egy topikjában összefogtak a megcsalt feleségek és a szeretők, s az utóbbiak világgá kürtölik szeretőik kilétét részletes adatokkal.

Alighanem a téma felvetője sem hitte, hogy jut valamire, s az első válaszok elutasítóak voltak, de aztán egyszer csak ömleni a "feljelentések". Furának tűnhet, hogy a feleségek és szeretők összefognak, hiszen a dolgok természetéből adódóan ők általában a barikád különböző oldalain küzdenek, de az írásokból hamar kiderül: a szeretők két csoportra oszlanak.

Az egyik csapat bosszút akar állni a férfin. Példa: "Zsenya, magas - úgy 190 centiméter - a munkája finanszírozásokkal kapcsolatos. Dzsipen jár, vacakul csókol és unom, úgyhogy visszaszolgáltatom a feleségének". A másik csoport azt szeretné, ha a hitves tudomást szerezne megcsalatásáról és elválna. Valahogy így: "38 éves, magas, dzsipen jár, őszül a halántéka, jobb fülénél sebhely, kicsit rosszul ejti az l-t. ... Csodálatos férfi. A szupermarketben ismerkedtünk meg. Tisztelt feleség, meg akarom szerezni a férjét!".

Érdekes módon a topikban mindenki rendkívül udvarias egymással, senki nem sértegeti a másikat, és még a humorérzék sem hagyja el a hölgyeket. "Menedzser, talán osztályvezető. Kávéházban ismerkedtünk meg egy hivatalos ebéden. Soha nem mond egy rossz szót sem a feleségéről, érzem, hogy otthon csak a változatos szex hiányzik. 180 centi magas, vékony keretű szemüveget visel, a szeme barna". Válasz: "Ez az enyém! A mocsok. Kisasszony, legyen óvatos, még nem gyógyult ki teljesen a szifiliszből!"

De olyan férfiak is kikerülnek így a világhálóra, akiken valaki valamiért egyszerűen bosszút akar állni, s teljességgel figyelmen kívül hagyja a személyiségi jogokat. Az ilyesmi sértheti a magánélet érinthetetlenségéről szóló jogszabályt, és kimeríti a tömegtájékoztatási eszköz útján elkövetett rágalmazás tényállását. Az elkövető mindkét esetben jelentős pénzbírsággal, vagy javító-nevelő, esetleg társadalmi munkával, vagy több hónapos elzárással büntethető - véli a jogász. Felelősségre vonni nem a névtelen levélírókat, hanem a honlap működtetőjét kell, s a sértett az ügyészségen kérheti a nyomozás megindítását, majd az ügy lezárását követően polgári perben követelheti az erkölcsi kár megállapítását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Frayer #1
    lol