MTI

Szabad Szoftver Nap Szegeden

Immár harmadik alkalommal rendezik meg Szabad Szoftver Napot vasárnap Szegeden; a szabadon használható, módosítható és továbbadható számítógépes programokat bemutató eseményt világszerte több mint 330 helyszínen szervezik meg a napokban - közölte Havasi Ferenc, a Szegedi Tudományegyetem tanársegédje.

A program célja, hogy a leendő felhasználók körében népszerűsítse a szabad szoftvereket, és találkozási továbbképzési lehetőséget teremtsen azoknak, akik önkéntesként vagy hivatásszerűen ezekkel a programokon dolgoznak - mondta a hazánkban egyedül Szegeden megszervezett esemény egyik életre hívója. Szabad szoftvernek minősülnek azok a programok, melyek szabadon felhasználhatók, továbbadhatók, igényre szabhatók, módosíthatók és ezek a változások is nyilvánosságra hozhatók. A legismertebb ilyen programok a Linux operációs rendszer és az Open Office irodai programcsomag - közölte a szakember.

A konferencián előadás hangzik el a közelmúltban lezajlott nyílt dokumentumformátum körüli vitáról, a mobil eszközökre fejlesztett egyik Linux alapú operációs rendszerről. A rendszergazdák, fejlesztők megismerkedhetnek szabadon használható levélszemétszűrő rendszerekkel, egy programmal, amely a szabad szoftverek kidolgozásában résztvevő fejlesztők munkáját fogja össze, és azzal is, miként alkalmazhatók ezek a programok magas rendelkezésre állást igénylő rendszerekben - foglalta össze a rendezvény témáit Havasi Ferenc.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!