SG.hu

Az EU keményebb MS elleni fellépését sürgeti a Red Hat

A vállalat közleménye szerint a Red Hat kiáll a különböző technológiák átjárhatóvá tétele és a szabad verseny biztosítása mellett.

A Red Hat (NYSE:RHT), a világ egyik vezető nyílt forráskódú alkalmazás fejlesztője a következő nyilatkozatot hozta nyilvánosságra a szabad verseny helyreállításának szorgalmazására a luxembourgi elsőfokú bíróság által EU-Bizottság kontra Microsoft perben hétfőn hozott döntéssel kapcsolatban.

"A Red Hat gratulál az EU-Bizottságnak az elsőfokú bíróság által a Microsoft ügyben hozott döntés miatt. Az információ technológiai piacon a szabad verseny helyreállításának alapvető előfeltétele az egységesen kezelhető információk és alternatív technológiák hozzáférhetővé tétele. A verseny megteremtésében kulcsfontosságú szerepet játszanak a Red Hat által is forgalmazott nyílt forráskódú alkalmazások."

"A Microsoft továbbra sem teszi lehetővé a nyílt forráskódú alkalmazások fejlesztőinek a hozzáférést az egységesen kezelhető információkhoz, amit viszont most nyilvánvalóan biztosítaniuk kell majd. A Red Hat arra bátorítja az EU-Bizottságot, hogy tegye meg a helyzet mihamarabbi rendezéséhez szükséges lépéseket, amelyek minden piaci szereplő számára, közöttük a nyílt forráskódú alkalmazás fejlesztők számára is egyenlő mértékű hozzáférést biztosítanak a Microsoft birtokában lévő információkhoz. A Red Hat meggyőződése szerint az innovációt és a felhasználói értéket a szabad verseny, nem pedig kétes szabadalmak és üzleti titkok viszik előre" - jelentette ki Michael Cunningham, a Red Hat ügyvezető alelnöke, általános tanácsos.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!