SG.hu

Külső merevlemezek sorozatát dobja piacra a Verbatim

A tároló specialista Verbatim külső merevlemezekkel szélesíti termékportfolióját. A HDD sorozat 2,5 és 3,5 inches modelljei 120 és 750 gigabájt közti tárolókapacitást biztosítanak, és októbertől lesznek elérhetők kereskedelmi forgalomban.

A 2,5, illetve 3,5 inches kivitelben érkező külső HDD-k különösen egyszerű és gyakorlati megoldást biztosítanak az adattárolásra mind a laptopok, mind az asztali gépek számára. A Plug&Play technológiának köszönhetően csatlakoztatás után azonnal használhatók, külön telepítést nem igényelnek. Továbbá, a Verbatim HDD meghajtói a "Bounce Back Express" nevű back-up alkalmazást is tartalmazzák, amely profi biztonsági adattárolást tesz lehetővé.

"A Verbatim HDD-k mindenki számárára ideális megoldást nyújtanak a különböző fájlok, adatok hordozásához; üzleti és magán célra is kitűnően alkalmasak" - ismertette a termékeket Kai Miroschnik, a Verbatim multimédia és tartozék részlegének EUMEA menedzsere. "Az Egyesült Államok vezető merevlemez-szállítójának, a SmartDisk-nek felvásárlásával erős pozíciót foglaltunk el a HDD szegmensben, ahonnan a jövőben tovább szeretnénk fejlődni" - tette hozzá a vezető.


A cég közleménye szerint a vékony, de ütésálló alumíniumburkolattal rendelkező házban érkező külső meghajtók 120, 160, és 250 gigabájtos változatban érhetők el. A robusztus borítás és az átlátszó ablak további védelmet biztosít az esetleges ütődések ellen. A 2,5-es változat dobozán egy USB 2.0-ás és két FireWire portot is elhelyeztek. A 3,5 inches sorozat merevlemezeit SATA meghajtóval szerelik. A HDD ház ventillációs nyílással van ellátva annak érdekében, hogy megfelelő szellőzést biztosítson a meghajtónak. Külön ventillátorra nincs szükség, így a HDD meglehetősen csendesen működik.

A ház elülső felén a ki- és bekapcsoltság állapotát jelző LED található. A minél könnyebb tárolás kedvéért, kis állványzata segítségével a doboz oldalára állítható, így az asztalon minimális helyet foglal el. A 3,5-es változat USB 2.0, vagy FireWire porton keresztül csatlakoztatható a számítógéphez. Az ingyenes Support Hotline a termékkel kapcsolatban felmerülő kérdés esetén segítséget nyújt a felhasználóknak.


Az 500 gigabájtos NAS (Network Attached Storage - hálózati tároló) HDD-hez a Verbatim további eszközöket biztosít, amelyek segítségével a mozgatható tároló több számítógéppel is hálózatba köthető. A SOHO NAS meghajtó a számítógéphez USB vagy Ethernet csatlakozón keresztül csatlakozik. Ezzel a csatlakozási megoldással a NAS merevlemez tökéletesen alkalmas arra, hogy multimédiaközpontként funkcionáljon otthoni irodák, vagy kisvállalkozások számára. Az előre telepített szoftverek (PC-hez a "Samba", Mac-hez az "Apple Bonjour") egyszerű és gyors hálózati telepítést és működés közben is zökkenőmentes adminisztrációt garantálnak. A NAS merevlemez alkalmas továbbá arra is, hogy központi back-up szerverként, vagy - nyomtató csatlakoztatása esetén pedig - akár nyomtató szerverként működjön.

Piaci előrejelzések szerint a jövőben növekedni fog a kereslet a 2,5 és 3,5 inches külső HDD-k iránt: a jelenlegi évi 25 millió darabról a gyártás 60 millió/év-es szintre emelkedik. "Jelenleg a 3,5 inches tárolók piaca a nagyobb; de azzal, hogy egyre többen használnak asztali gép helyett laptopot és a felhasználóknak egyre nagyobb tárhelyre van szüksége, a 2,5 inches külső meghajtók piaca gyorsabban növekszik. A külső merevlemezes tárolók jó megoldást jelentenek extra tárolási igényeink kielégítésére. Úgy gondoljuk, hogy jelen termékekkel is folytatjuk eddigi tradíciónkat, miszerint mindig igyekszünk a vásárlók tárolási igényeit a legjobb minőségben és a legtöbbféle megoldást kínálva" - magyarázta Miroschnik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!