MTI

Az Acer fel akarja vásárolni a Gateway-t

A tajvani Acer számítógépgyártó fel akarja vásárolni az amerikai Gateway céget 710 millió dollárért. Amennyiben az üzletet nyélbe ütik, úgy a tajvani vállalat megelőzi a Lenovot és a harmadik helyre jön fel a világ legnagyobb személyi számítógépeket gyártó cégeinek sorában.

Ez év második negyedévében a világranglistát az eladásokat illetően a Hewlett-Packard vezette, a 2. helyezett Dellt, a harmadik Lenovo Groupot és a negyedik Acert megelőzően. Az Acer a Gateway-ért részvényenként 1,9 dollárt ajánl egy a szándékok szerint - a tajvani és az amerikai versenyhatóságok döntése függvényében - decemberben megvalósítandó üzletben - közölte az Acer hétfőn. Az ár 57 százalékkal magasabb, mint a Gateway pénteki 1,21 dolláros tőzsdei záróárfolyama volt. Az akvizíciót egyhangúlag jóváhagyta a Gateway és az Acer igazgatótanácsa.

A kaliforniai Gateway az USA harmadik legnagyobb PC gyártója, a Hewlett-Packard Co. és a Dell Inc. után. Az egyesülés révén egy 15 milliárd dollár feletti forgalmat lebonyolító és évi 20 millió gépet értékesítő vállalat jöhet létre, amely csökkentheti az alkatrészek egységköltségét, egyben bővítheti a piacokon a termékválasztékot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!