Berta Sándor

EU támogatást kap az AMD

Az ügyben ugyan az Európai Unió döntött, azonban azt a valóságban a német kormány utalja majd át a processzorgyártó vállalatnak és abból elsősorban a meglévő üzemek, illetve gyártási kapacitásuk bővítése valósulhat meg.

Az Európai Bizottság mai döntésével biztossá vált, hogy az Európai Unió összesen 262 millió euróval támogatja a jövőben az AMD drezdai gyárbővítését. Az Európai Bizottság szerint ez a segítségnyújtás összhangban áll a közös piaci elvekkel és az 1998-ban meghatározott regionális segítségnyújtási keretirányelvekkel. Az AMD a tervek szerint összesen 2,2 milliárd eurót fektet be Szászországban és ezzel komoly fejlesztési lökést ad a szövetségi tartomány gazdaságának.

"Örömömre szolgál, hogy megszavazhattuk a csúcstechnológiás ipari szektorban ezt a beruházási támogatást, amely hozzájárulhat a regionális fejlesztésekhez és a munkahely-teremtéshez Németországban egy olyan területén, ahol közel sem tökéletes az infrastruktúra" - jelentette ki Neelie Kroes, az Európai Unió versenyügyi biztosa. A beruházásoknak köszönhetően várhatóan 565 új munkahely jön létre.

Az Európai Bizottságnak a különösen magasnak számító támogatási összeg miatt kellett döntenie a kérdésben. A döntésben szerepet játszott, hogy az AMD részesedése a processzor világpiacon a fejlesztések előtt és után is körülbelül 25 százalék marad, vagyis a testület a támogatás megszavazásával nem egy monopolhelyzetben lévő céget fog segíteni. "Ez egy jó nap Drezda, illetve Németország számára és ez a döntés egy fontos jelzés is egyben. Reméljük, hogy az AMD Drezdában építi fel a harmadik üzemét is " - kommentálta az Európai Bizottság bejelentését a de.internet.com híroldalnak nyilatkozó Michael Glos német gazdasági miniszter.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sube #5
    Még szerencse, hogy tisztában vagy azzal részben miért került anno a topra az Intel :) Közelítesz az idióta szinthez :)
  • Sanyix #4
    Az utolsó 2 szó rád is illene :)
  • kacsi01 #3
    pontosan ennyit ér az amd. Alamizsnára szoruló szerencsétlen hülyék.
  • grebber #2
    Mindegy mit kap csak térjen már észhez!
  • who am I 7 #1
    már előre mosolygok, amikor dez beül a kis barkazba és elrobog drezdáig minden reggel majd este hazabattyog :D:D:D:D

    najó, hogy ON is legyek.Ez jó hír :)