MTI

Robbanásveszélyesek a hamisított akkumulátorok

Hamisak voltak azok a mobiltelefon-akkumulátorok, amelyek a dél-kínai hatóságok tesztjei során lángra lobbantak.

A Kuangtungi (Guangdong) Kereskedelmi és Ipari Hivatal honlapján megjelent közlemény szerint minőségellenőrzési tesztjeik során 4 mobiltelefon-akkumulátor robbant fel. A teszteken az akkumulátorok 40 százaléka, a telefontöltők 80 százaléka bukott el. Az is kiderült, hogy a Kínában vásárolt negyven akkumulátorból tizenötnek kisebb a kapacitása a feltüntetettnél, gyakran még a névleges érték felét sem érték el. A Motorola szóvivője szerint vállalatuk képviselői is ellenőrizték a teszteket,

amelyeket szabályosnak találtak, de az akkumulátorok hamisítványok voltak. A Nokia szóvivője is megerősítette, hogy a felrobbant Nokia-akkumulátorok sem voltak valódiak. Az akkumulátorteszteket a kuangtungi hatóságok azután rendelték el, hogy egy 22 éves hegesztő életét vesztette, amikor a nagy melegben felrobbant a mellényzsebében tartott Motorola telefonja. A robbanás következtében a fiú bordája eltörött, a csontja a szívébe fúródott.

A hamisított akkumulátor egy újabb színfolt a Kínából érkező veszélyes áruk palettáján, amelyen többek között mérgezett kutyatápok, hamisított vérkészítmények és életveszélyes játékok szerepelnek. A tavaly az amerikai piacról biztonsági okokból bevont termékek 60 százaléka, és a kifogásolt gyermekjátékok mindegyike Kínából származott. A kínai hatóságok szerint a kínai belföldi piacokon kapható fogyasztási cikkek közel 20 százaléka bukott el a minőségellenőrzési teszteken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!