MTI

Telefonrongálót fogtak a rendőrök

Telefonrongálót elfogó rendőröket jutalmazott meg a T-Com a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságon. A néhány száz forintot zsákmányolt helyi férfit lakossági bejelentés után sikerült kézre keríteni.

Butyka László rendőr százados a jutalomátadás alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta: február 12-én kora este riasztás érkezett a kapitányság ügyeletére, miszerint Törökszentmiklóson, a Kossuth Lajos úton lévő, a T-Com Távközlési Zrt. tulajdonát képező nyilvános távbeszélő-készüléket megrongálták és feltörték. A rendőrjárőrök pillanatok alatt a helyszínre értek, és még a közelben elfogták az elkövetőt, aki egy kődarabbal verte le a pénzt tartalmazó perselyt.

Bontovics István rendőr alezredes, közbiztonsági osztályvezető arról beszélt, hogy a rendőrség és a T-Com közötti megállapodás értelmében a járőrök főleg az esti és éjszakai órákban rendszeresen ellenőrzik a város közterületén lévő telefonfülkéket. A rongálások száma az utóbbi években csökkent, főleg amiatt, hogy már csak telefonkártyával lehet használni a nyilvános állomások többségét - tette hozzá.

Az oklevelet és jutalmat a T-Com Távközlési Zrt. által létrehozott a Távközlési Berendezések Védelméért Alapítványtól kapták az intézkedő rendőrök, így Ducza Imre rendőr főtörzsőrmester, Vakhal Imre rendőr zászlós, Nyeső Péter rendőr hadnagy, valamint Türmer Krisztián rendőr hadnagy.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • junior117 #2
    neha jo dolog a nyilvanaos keszulek...
  • adamboro #1
    Nagyobb kár érte így a tcomot a rendőrök jutalmazása miatt mintha nemn kapják el a rongálót a pár100Ft-os zsákmányával.