Berta Sándor

Még nem tökéletes a Safari 3.0.2

Az Apple böngészőjének új verziója jelent meg Windowsra. Ugyan sok mindent kijavítottak, azonban a cég oldalán még bőven találni hibákról szóló fórumokat.

Steve Jobs június 12-én jelentette be, hogy a Safari 3 előzetese immár Windowson is elérhető. Az Apple első embere az éves Worldwide Developers Conference alatt megtartott beszédében tért ki cége újdonságaira, köztük a böngészőre. A cég szerint a böngésző pontosan kétszer gyorsabb az Internet Explorernél és 42 százalékkal jobb sebességet nyújt a HTML böngészés terén a Firefoxnál.

Az érdeklődés óriási volt a szoftver iránt, a fejlesztők alig 48 óra alatt több mint egymillió letöltést regisztráltak. Mindez azért is lepte meg a szakembereket, mert a program megjelent verziója még csak a korai bétaváltozat volt és a fejlesztők pont ezért elsősorban nem rendszeres használatra, hanem tesztelésre ajánlották. Nos, az aggodalmak valósnak bizonyultak, ugyanis az instabil működés, egyes oldalak meg nem jelenítése miatt alighanem pánikszerű gyorsasággal törölték le több százezren számítógépükről a Safari 3-at.


Most megjelent a Safari 3.0.2-es új verziója, amely sokat javult elődjéhez képest. A megjelenítési problémák nagy része - igaz, közel sem mindegyike - eltűnt, azonban számos hiba ebben a kiadásban is megmaradt, és ebben a tekintetben az Apple fóruma is igen csak árulkodó. Egyes weboldalak megjelenítése például még mindig hosszú percet, perceket vesz igénybe az Internet Explorernél, a Firefoxnál vagy akár az Operánál megszokott néhány másodperces betöltés helyett. Emellett sokan panaszkodnak arról, hogy akadozik vagy nem működik a videoportálokon lévő felvételek lejátszása.

Úgy tűnik tehát, hogy a Safari egy ígéretes projekt, azonban a fejlesztők a hibák kijavításáig nem is álmodhatnak a Steve Jobs által korábban hangoztatott célról, miszerint a jövőben az Internet Explorernek és a Safarinak kétszereplőssé válhat a böngészőpiac és a Firefox helyét az Apple böngészője venné át. John Lilly, a Mozilla egyik vezetője blogjában emiatt korábban bírálta az Apple első emberét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Vieras #38
  Safari ra szeretnék váltani de Firefox ba van rengeteg könyvjelzőm hogy lehetne aszt safari ba integrálni?
 • grims #37
  na rátaláltam ez elég jó:D
 • grims #36
  ez télleg nagyon zabálja a memóriát:D nameg ez lehet,h csak nálam van de rövid idő után hibaüzenettel leáll.
  amúgy engem érdekelne az a Maces skin...:P
 • cousin333 #35
  Van Mac-es skin Operához, ha érdekel...:D

  Egyetértek a megállapításaiddal. Memória fogyasztást nem nézted?
 • Benedicht #34
  Mar nagyon regota ezekkel a "tuningokkal" hasznalom az FF-et, de most hogy kiprobaltam... Hat, eleg lomhacska a safarihoz kepest.

  Van nehany apro tulajdonsaga ami nagyon tetszik, de egyebkent nagyon ronda szegeny.
 • balee66 #33
  Kipróbáltam.
  Elég lassan áll fel.
  Viszont tényleg elég gyors, Opera 9.21-nél talán egy kicsit gyorsabb.
  A weboldal görgetése viszont akadozik, nem olyan szép sima átmenetes mint Operában.
  Ja és ronda :D
 • Midas #32
  mert lenne lusta folosleges feltenni masik bongeszot ha van egy jol mukodo masik meg ha teszek fol meg1et az nem ff hanem opera ami fenyevekkel jobb szal enyit a lustasagrol....
 • turul16 #31
  tweak
  Ez a cucc beállít pár dolgot FF -ben.

  network.dns.disableIPv6 -- true ra ha nem használsz IPv6 -ot.
  nglayout.initialpaint.delay -- 0 ra

  HWSW
  [utl=http://hup.hu/node/41508]hup1[/url]
  hup2
 • cousin333 #30
  Tovább pontosítok: NAGYOn szereti a memóriát, eléggé nagy a gépigénye...

  Most tart 350 MB-nál (kb. egy tucat fül, sok flash-el)
 • cousin333 #29
  A "szereti a memóriát" természetesen negatívum akart lenni. Átkozott írás közbeni struktúraváltás... :)