Berta Sándor

Mozgó robothangszóró MP3 lejátszókhoz

Nem tudni, hogyan hat a fülledt nyári meleg a fejlesztőkre, azonban tény, hogy a világ számos pontján ilyenkor mutatják be a legőrültebbnek tűnő, sokakat megmosolyogtató termékeket.

Japán élen jár ebben, így nem csoda, hogy az iPodhoz megvásárolható legújabb kiegészítő is onnan származik. A Miuro nevű robot egy mozgó hangszóró, amely nemcsak arra képes, hogy hűséges kísérőként kövesse az iPod-tulajdonosokat, hanem a zenére még táncol is.

A megoldás előnye, hogy gyakorlatilag bármelyik zenelejátszó készülékkel, sőt a PC-vel és az online rádiókkal is együtt tud működni a beépített WLAN-adapternek köszönhetően. Miurót a felhasználók egy távirányító segítségével kezelhetik. A robot a beépített szenzoroknak köszönhetően a mozgása, táncolása közben képes kikerülni a különböző akadályokat (emberek, bútorok stb.) és olyan pozíciót elfoglalni, ami a zenék legjobb akusztikai megszólaltatását teszi lehetővé.



A YouTube oldalán már meg is jelent az első videó, amely a mozgó hangszórót működés közben mutatja be. A készülék támogatja a WAV, az MP3, a WMA, az AAC, az AIFF és az LPCM zenei formátumokat és három berendezése van. Az egyik a mozgásáért, a másik az egyensúlyozásért felelős szenzor, a harmadik pedig egy digitális kamera. A működést lítiumionos akkumulátorok biztosítják, az üzemidő legfeljebb 3-4 óra lehet, az újrafeltöltési idő 2 óra. Az adatátvitelhez a robot az IEEE 802.11b/g WLAN-szabványt használja. Miuro csupán négy digitális csatorna megszólaltatására képes, a mélynyomója 80 mm átmérőjű, a mérete 35x22 cm, a súlya pedig 5 kg.

A mozgó hangszóró már Európában is kapható, például az Arktis német online boltban, azonban meglehetősen drága: ára potom 999 euró.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Griphons #10
    Pénzt azt nem adnék érte, de jópofa :)
  • Tetsuo #9
    csindogu
  • adamboro #8
    a robotkutya meg a robotmacska biztos eljátszana vele ;)
  • n0k0m #7
    Ez vmi macska/madar ijeszto cucc? :D Mert, ha ez vmi veletlen folytan elterjedne, akkor eleg sok haziallat remulne jobbletre.
  • GABOR16 #6
    Jópofa, de semmi értelme :)
  • zzebi #5
    Oruletesen tetszik! :-)
  • bigjoe #4
    Imádom, nekem kell egy ilyen
  • Myron #3
    nagyon hasznos találmány... lakásból is kigurul és jön utánam? :D szvsz egy mezei mp3 lejátszó pont erre van... hú abban nincs mélynyomó... de valahogy a szobában meg a nappaliban van. Amíg a wc-n vok addig meg kibírom ha nem hallom a zenét, esetleg nyitvahagyom az ajtót :D
  • 1hengeresVmotor #2
    ezta mozgó robotot egy kanos kutya simán megtoszná :D
    ócska doog amire a újgazdagog tudnak költeni ...
  • Inquisitor #1
    "A YouTube oldalán már meg is jelent az első videó, amely a mozgó hangszórót működés közben mutatja be."

    Elég lassúak, hónapokkal ezelött töltöttem le a Watcimpress.jp.co oldal Robotos részlegéből, képek meg infók meg vagy 1 éve vannak róla. Nekem sokkal haszontalanabbnak tűnik, mint az egyébb robotok. :)