Alex

Fényképezőgép lendkerékkel

A Sony egy új koncepció jegyében környezetbarát termékeket mutatott be, melyeket Odo márkanév alatt fognak majd forgalmazni.

A termékvonalban van digitális fényképezőgép (Spin'n'Snap), videókamera (Crank'n'Capture), megjelenítő (Push Power Play), sztereó fülhallgató (Pull'n'Play) és napelem (Juice Box). Ezek közül a Spin'n'Snap fényképezőgépet és a megjelenítőt emelnénk ki, mindkettő fura formájú, de figyelemreméltó szerkezet. A vállalat célja ezekkel elsősorban oktatás, az energiatermelés alternatív koncepcióit bemutató eszközök gyerekeknek. A Sony Los Angeles-i dizájnközpontjában megalkotott termékek újrahasznosított műanyagokból készülnek.


A széthúzható téglatesten lévő két lyuk gyakorlatilag az "átnézeti kereső", a lencséket pedig középen találjuk. A termék környezetbarát volta a kinetikus töltési mechanizmusban manifesztálódik: ujjunkat az egyik karikába rakva meg kell pörgetnünk a gépet, így fejleszthetünk áramot a fényképkészítéshez. A téglatest hátulján külön rés van az orrunk számára. Az elsütőbillentyű pedig a jobb felső sarokban van két LED társaságában, melyek az akkumulátor töltöttségét jelzik ki.


A töltési mód a Push Power Play megjelenítőnél is egyedi: az alján lévő magenta színű lendkerékkel húzhatjuk fel a masinát. Használata olyan egyszerű, mint gyerekkorunk kisautóinál: egy sima felületre kell rakni a dobozt, majd gyorsan mozgatni. Ha feltöltöttük, már megnézhetjük a fényképezőgép készítette felvételeket.


A Juice Box napelem mint a neve is mutatja, néhány napcellát tartalmaz. Ha feltöltöttük a napon, összehajtjuk, és áramforrásként szolgál a Spin'n'Snap vagy Push Power Play eszközöknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • szacsi #41
  Ember!
  Ne légy már ennyire sötét!

  #18
 • adamboro #40
  Eleinte azok a megoldások is "viccesek" voltak. (pl napi +-fél óra)
 • babajaga #39
  Azért a karóra nem tartozik az eszetlen ötletek közé, mert ott a tulajdonos észre sem veszi mennyi energiát vesz fel de az áramtermelés az már más.
 • Tetsuo #38
  én is azért, a fenti megoldásokat nem fényképezőgépekbe építeném. Oda a mai tudásunk szerint ez télleg nulla.. persze továbbfejlsztve lehet sansz, de azt még a Sony sem 'tudhassa' mennyi, ugye! ;)
 • Tetsuo #37
  A kurblizás az 1 szinoníma és esetleg azt az energiát is lehet tárolni..
 • Tetsuo #36
  Az esztelen pazarlás sem a jövőbe tartó út! Ez legalább 1 próbálkozás..
  A kinetikus meghajtású karórákkal mi a probléma? mindennek meg lesz a maga helye.. Az energia tárolása és szállítása is "energiába"/pénzbe kerül.. néha a kurbli/napelem/mini szélkerék/akármi hasznos tud lenni.
 • Tetsuo #35
  Igen, de ez oktatási céllal készült prototípusok..
 • Tetsuo #34
  Nem értek a kenceficékhez, de a japán nők havi 100rugót elköltenek ilyesmikre.. lehet h a legújabb frissítő olajizét látjuk. :)
 • Tetsuo #33
  Műholdas telefonról hallottál? Persze azt durva lenne kurblival üzemeltetni. :)
  De nem lehetetlen. Mondjuk lehetne tevehajtású erőművet v kis ventillátors generátort használni.. de nem hiszem h az elején frankó lenne.
 • picsirti #32
  Tesztképeket akarok