41
-
#41 Ember!
Ne légy már ennyire sötét!
#18 -
adamboro #40 Eleinte azok a megoldások is "viccesek" voltak. (pl napi +-fél óra) -
babajaga #39 Azért a karóra nem tartozik az eszetlen ötletek közé, mert ott a tulajdonos észre sem veszi mennyi energiát vesz fel de az áramtermelés az már más. -
#38 én is azért, a fenti megoldásokat nem fényképezőgépekbe építeném. Oda a mai tudásunk szerint ez télleg nulla.. persze továbbfejlsztve lehet sansz, de azt még a Sony sem 'tudhassa' mennyi, ugye! ;) -
#37 A kurblizás az 1 szinoníma és esetleg azt az energiát is lehet tárolni.. -
#36 Az esztelen pazarlás sem a jövőbe tartó út! Ez legalább 1 próbálkozás..
A kinetikus meghajtású karórákkal mi a probléma? mindennek meg lesz a maga helye.. Az energia tárolása és szállítása is "energiába"/pénzbe kerül.. néha a kurbli/napelem/mini szélkerék/akármi hasznos tud lenni.
-
#35 Igen, de ez oktatási céllal készült prototípusok.. -
#34 Nem értek a kenceficékhez, de a japán nők havi 100rugót elköltenek ilyesmikre.. lehet h a legújabb frissítő olajizét látjuk. :) -
#33 Műholdas telefonról hallottál? Persze azt durva lenne kurblival üzemeltetni. :)
De nem lehetetlen. Mondjuk lehetne tevehajtású erőművet v kis ventillátors generátort használni.. de nem hiszem h az elején frankó lenne. -
picsirti #32 Tesztképeket akarok -
#31 És akkor Babajaga barátunk még nem is látta a Cyber-shot N1, vagy N2-őt.... :) -
L3zl13 #30 Értem, tehát vagy veszel egy ilyet extrába a "használható" fényképező mellé, vagy szenvedsz az idő 99%-ában, hogy a fennmaradó 1%-ban elmondhasd, hogy "De jó, nekem nem kell elem a gépembe."
Így belegondolva asszem veszek én is egyet...
Sőt kettőt! Így ha esetleg bedöglik az egyik kurblis gépem, miközben a sivatagban bolyongok egy hete víz nélkül, és már kimerült az összes elemem a normális fényképezőgépemben, és látok egy kaktuszt, amit le akarok fényképezni. Na akkor mennyire fogok neki örülni! -
#29 KÖSZÖNÖM! -
babajaga #28 Nem olyan biztos. Egy kerékpárdinamó ellát egy fényképezőgépet. Van fogalmad hogyha azt nem a biciklikerék hajtja meg milyen képtelenség több órán keresztül hajtani? Ha pedig sokszorosan kevesebb az áramfelvétele akkor annak a tudása lófos teljesítménye nulla, és nincs olyan bolond aki ilyennel áll neki fényképezni. Vegyük már észre a használhatatlan szemetet! Persze ehhez kicsit érteni kell a fotózáshoz, nem csak áradozni egy semmire nem használható szaron. -
#27 nem. De amikor mar minden elem kimerult, ez meg mindig mukodni fog! -
Lateralus #26 http://www.dpreview.com/reviews/sidebyside.asp -
#25 "Apa kezdődik!!!... Apaaaa kezz-dőőő-diiiik!!!"
Viccet félretéve! Tud nekem valaki egy olyan oldalt mondani, amelyiken párhuzamosan össze tudom hasonlítani mondjuk a D80-at, az FZ50-et és mondjuk az S9600-at?! (iletve tetszőlegesen bármilyen gépet?) -
babajaga #24 Legalább olyat ne tulajdoníts nekem amit én nem írtam. Ami szemét és használhatatlan azt szemétnek mondom. Nincs gyerekeknek való gép csak csekélyebb tudású gyerekeknek tanulásra is megfelelő, ami éppen kezdő felnőttnek is jó.Az hogy ékszernek nevezed a fényképezőgépet inkább a te hozzáértésedet kérdőjelezi meg, mert a gépnek az pont nem feladata. -
Cat #23 Jobb alsó sarok.
Babajagának szólt, aki rendszeresen félreérti a fényképezőgépeket, mivel mindegyiknél kárhoztatja, hogy nem felelnek meg az ő fejében lévő ideálnak. Az olcsó, turistáskodásra szánt kompaktokat is fikázza, és elvárja hogy a kiscsajok is 3 kilós DSLR-el a hátukon menjenek a strandra napozni egy aprócska fémdobozba zárt ékszer (pl. IXUS) helyett. -
#22 Bocs kedves G_ArchAngel, de nem értem a hozzászólásod. (Vagy nem is kell, mert személyes jellegű és csak arra tartozik aki egyből érti?) -
G_ArchAngel #21 nem először...:) -
#20 Javasolni fogom ezen eszközök felvételét a Csodák Palotájába!
- Elvégre környezetbarát -hiszen műanyagból készült, ami újrahasznosított-.
- Szép formájúak -hiszen a Sony los angeles-i dizájnközpontjában készítették-. -
#19 Ugyan nem siklottam el fölötte, de most, hogy így felhívtad rá külön a figyelmet valóban másra nem alkalmas, mint bemutató eszköznek gyerekeknek. -
Cat #18 Kiemelek neked egy mondatot a cikkből, mert úgylátszik nem olvastad el:
[b]"A vállalat célja ezekkel elsősorban oktatás, az energiatermelés alternatív koncepcióit bemutató eszközök gyerekeknek." -
babajaga #17 Ha olyan helyre megy valaki ahol várhatóan sok felvételt csinál akkor egyszer töltött akkukat tegyen a gépébe, és töltött tartalékot vigyen magával.A kurblizás azért se megoldás mert lehet hogy éppen akkor kellene mikor érdekesség van amiről lemarad. Az akkucsere nem tart sokáig a kurblizás annál inkább. -
#16 Mondjuk egy fesztiválon, ahol nem jutsz hozzá alapfelszereltségként konnektorhoz, megvárni meg a mozsdóban nem nagy élmény azt a két órát amít feltöltődik. De ez egy példa a rengeteg közül. -
Caro #15 Irányított antenna? ;) -
Caro #14 Egyáltalán nem olyan nagy teljesítmény, 5 V-on az csak 2.5 W, az ember 100-at eszik átlagban, persze mondjuk lábbal hajtani jobb (mondjuk combra szerelt hidraulikus generátor).
Az ilyen dolgokhoz viszont nem akksi, hanem inkább untracap. kéne. -
babajaga #13 Előre kurblival a boldogabb jövőért! -
#12 Nekem kurblis ledes lámoám van és tök jól műkszik már 2 éve 1 perc tekerés 20perc világítás sztem tökjó ötlet ez a kurblis dolog. -
#11 És a kurblis töltőjü telefonhoz tartozó átjátszóadó is kurblis?, mert feltételezhetően ott kell kurblis töltő, ahol nincs áram. Ott viszont a telefonra sem nagy a tömegigény, áram sem nagyon van, sőt adótorony sem!, akkor meg minek a kurblis töltő?!
Erre mondják azt, hogy amíg lószar van, addig veréb is van. -
Kecske85 #10 Telefonhoz már létezik kurblis töltő, bár konkrét adatokat sajnos nem találtam.
Ha elég hatékony lenne a technológia kellően kis mérettel párosítva nagyon sok helyen meg lehetne spórolni az elemeket.Csak rá kéne venni az embereket a használatra, csakhogy a lustaság nagy úr. -
babajaga #9 Na ez a másik hogy egy ócska gagyi kiscsoportosoknak való gép ez.Egy komolyabb gép áramfelvétele fél A legalább, azt megtermelni kézihajtánnyal komoly teljesítmény. -
L3zl13 #8 Igen, én is akartam mondani, hogy mechanikus töltőnek külön sokkal több értelme volna. -
L3zl13 #7 Gondolom gyakran jársz az őserdőben, amikor is ilyen gagyi fényképezőgéppel akarod megörökíteni az egzotikus állat és növényvilágot... -
#6 Ötletes!
Mechanikus töltőt nem lehet külön kapni? Jól jönne néha ilyen telóhoz, mp3 lejátszóhoz gps-hez.. -
#5 Azt nemhiszem! Azt az 50 kilo elemet nem kell megvenned amig ezt a kutyut hasznalod, es a toltheto elemnel sem kell aram hozza. De tkeppen azert vonzo a szamomra igazan, mert a vilag barmely reszen is lehet hasznalni, civilizaciotol elzartan, mert csak kinetikai energia kell hozza. -
L3zl13 #4 Környezetkímélő a halál.
Mégis, mennyi energiát lehet ezzel megspórolni világviszonylatban?
Még azon se lepődnék meg, ha az előállításához szükséges extra energia miatt összességében környezetszennyezőbb lenne a cucc, mint egy normál elemes megoldás. -
Hobot #3 Az ötlet maga jó, környezetkímélő meg minden, csak azt a pörgetést kellett volna máshogy megoldani. -
babajaga #2 "ujjunkat az egyik karikába rakva meg kell pörgetnünk a gépet"
Férfiak előnyben! Nekünk az ujjunkat másra lehet használni.Van a hülyeségnek határa, de ez rettentően túllépi ezt a határt.