Berta Sándor

A németek egyharmada tart online kapcsolatot a hatóságokkal

A Német Szövetségi Statisztikai Hivatal legfrissebb felmérése szerint a német cégek átlagosan 33, az állampolgároknak pedig a 28 százaléka szánt fontos szerepet a közigazgatási intézményekkel való kapcsolattartásban a világhálónak.

A hivatal a dokumentumot a május 17-i Távközlési Világnap alkalmából készítette el. Eszerint az interneteléréssel rendelkező vállalatok 41 százaléka intézte tavaly a hivatalos ügyeit a világháló segítségével, a magánszemélyeknél ugyanez az érték 43 százalék volt. Leginkább azok a cégek intézték a hivatali ügyeket az interneten keresztül, ahol legalább húsz vagy annál több alkalmazott dolgozott. A húsz vagy több munkavállalót foglalkoztató vállalatoknál az online hivatali ügyintézés aránya 63, a húsznál kevesebb embernek munkát adó vállalkozásoknál ugyanez az érték csupán 37 százalék volt.

Az elektronikus kormányzati és közigazgatási programok nyújtotta lehetőségekkel főleg a kutatás-fejlesztéssel (92 százalék), valamint az energia- és vízgazdálkodással (69 százalék) foglalkozó cégek éltek, előbbiek 92, utóbbiak 69 százaléka. A megoldás iránt a legkevésbé a kiskereskedők érdeklődtek, százból csupán 19 kiskereskedőt figyelmét keltette fel az internetes hivatali ügyintézés. A cégek 84 százaléka különböző dokumentumokat és nyomtatványokat töltött le a világhálóról, de 74 százalékuk az információkat is a hivatali portálokról szerezte be. A vállalatok 71 százaléka a nyomtatványokat online küldte vissza.

A német felhasználók 86 százaléka tájékozódott a hivatali honlapok segítségével és 54 százalékuk töltött le különböző dokumentumokat. Az így beszerzett nyomtatványokat 29 százalékuk küldte vissza online.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csorfab #1
    Ki a szart érdekelnek a németek? Miért minden 5. cikk a németekről szól?