Kruza Richárd

Webes termék az SAP-tól

Az SAP szeretne haladni a korral, ezért az eddigiekhez képest más jellegű terméket jelentetett meg: az A1S elődeihez képest leginkább abban különbözik, hogy webes szolgáltatás, mely nem igényel helyi telepítést.

Az SAP szakterületén belül a világ az egyik legnagyobb és legsikeresebb cége, az üzleti világban a vállalatirányítással kapcsolatos termékeit mindenki ismeri, és azoknak nagy presztízsértéke van. A cég mégsem üldögél a babérjain, hanem egy új megoldással korszerűsítí kínálatát és eddig kiaknázatlan területekre lép. Az A1S nevű szoftvercsomag az eddigi SAP verziókkal szemben nem a nagyvállalatoknak, hanem az olyan kis és középvállalatoknak lett kifejlesztve, melyeknek évi forgalma "csupán" a tíz és százmillió dolláros nagyságrendet éri el.

Az eddigi SAP verziókhoz képest azonban a legnagyobb különbség az, hogy az A1S valójában egy webes szolgáltatás, mely nem igényel helyi telepítést. Ebből adódóan az A1S igénybevétele esetében nincsenek telepítési vagy karbantartói költségek és problémák. "A Google és a Salesforce.com bebizonyították, hogy a webes rendszerek jól működnek, ezért mi is nagy lépést teszünk ebbe az irányba. A teljes vállalati rendszerek ezentúl az éteren keresztül fognak működni" - Hasso Plattner, az SAP egyik alapítója és elnöke ezzel a kissé furcsa kijelentésével arra szeretett volna utalni, hogy az új vállalatirányítási rendszerek a szükséges adatokhoz nem a kliensek szervereiról, hanem az interneten keresztül fognak hozzájutni.

Az A1S tehát más piaci szegmenst céloz meg, mivel elsősorban a humánerőforrással és üzleti tervezéssel kapcsolatos szakterületekkel foglalkozó cégeknek lett kifejlesztve. Az SAP reméli, hogy az új fejlesztésű rendszer népszerűvé fog válni az olyan cégek körében, melyeknek nem volt gazdaságos a nagy rendszerek megvásárlása, telepítése és üzemeltetése. Plattner a Santa Clara-i Software 2007 konferencián arról beszélt, hogy az A1S már három éve áll fejlesztés alatt, és mostanra lett kész. A konferencián Plattner részletesen ismertette az A1S-t.

A webes szolgáltatásokkal kapcsolatos témák a figyelem középpontjában voltak a Software 2007 konferencián. Plattner beszéde után egy kérdezz-felelek keretein belül megjegyezte hogy csak azt sajnálja, hogy a vállalat nem egy vagy két évvel korábban állt neki ennek a projektnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!