Gyurkity Péter

Magyar­országon terjeszkedik az SAP

Az üzleti szoftverek piacán világelsőnek tekintett német SAP bejelentette, hogy Budapesten hozza létre legújabb, sorrendben tizedik fejlesztési központját, és a hazai részlegnél újabb munkahelyek létrehozását tervezi.

A 120 országban jelen lévő szoftvercég sajtóközleménye szerint az SAP Hungary Kft. 50 fővel indult útjára, amely napjainkra megduplázódott. A programozók létszámát a most elhatározott fejlesztés, illetve a korábbi terveknek megfelelően legkésőbb 2006 végéig mintegy 300 főre növelik. "Az SAP új befektetése jelzi Magyarország növekvő szerepét az információs technológia területén. A magyar kormány mindenkor támogatja azon vállalatokat, amelyek hosszú távú befektetésekkel segítik a hazai szakemberek elhelyezkedését" - idézi a közlemény Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, aki üdvözölte a német csoport döntését.

Az "SAP Labs Hungary" névre keresztelt létesítmény elsődleges feladata a mySAP SCM (Supply Chain Management) modul lehetőségeinek kibővítése, amely mySAP adaptív üzletimegoldás-család moduljaként lehetővé teszi a vállalatok számára az információk és források gyors elérését és az adaptív szállításilánc-hálózat kiépítését. A magyarországi központ emellett az "Globalization Services" csoport munkájában is részt vesz majd, és a több nyelvet, illetve időzónát átölelő üzleti megoldások megvalósításában külön figyelmet fordít Kelet-Európa országaira és az orosz piacra.

"Az SAP Labs hálózat egyik legfontosabb célja, hogy a világ minden táján a lehető legjobban hasznosítsa a helyi szakértelmet. Éppen ezért minden egyes intézménynek megvan a maga speciális célja a termékfejlesztésen belül, amit az adott régió erősségeit figyelembe véve alakítunk ki. A Magyarországon létrejövő legújabb létesítményünk tovább bővíti tudástárunkat és az eddigi gyakorlatnak megfelelően a fejlesztési feladatokban elsősorban a helyi munkaerőre támaszkodik" - hangsúlyozta Henning Kagermann, az SAP vezérigazgatója.

A német szoftvercég különösen kedvező év elé néz, hiszen az első hónapokban jelentősen növelték a bevételt, és az előrejelzések szerint az év végéig 43 százalékos részesedést szereznek a világpiacon, visszaszorítva a nagy rivális Oracle-t. Minden esély megvan tehát arra, hogy a magyarországi részleg is tovább növelje eredményét, és újabb munkahelyek létrehozásával vágjon neki a következő évnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)