Gyurkity Péter

Yahoo - azonnali üzenetküldés böngészőkben

A Yahoo a böngészőkbe ágyazva tenné népszerűbbé azonnali üzenetküldő szolgáltatását. Az ötlet nem új, de jelentősen kiterjesztheti a felhasználói bázist, tovább erősítve a cég helyzetét.

A friss beszámolók szerint a Yahoo elsődleges célja az azonnali üzenetküldés kiterjesztése azon felhasználókra, akiknek nem áll módjában ehhez külön alkalmazást letölteni, vagy csak egyszerűen, minden vesződség nélkül szeretnének azonnal felcsatlakozni a hálózatra. A cég reményei szerint ezzel a lépéssel több tízmillió internetező számára teszik elérhetővé a platformot, amely eddig megkövetelte az önálló program letöltését.

A webalapú szolgáltatással viszont a sokat utazóknak, az internetkávézók gyakori látogatóinak, illetve a közösségi oldalak készítőinek is nagy segítséget nyújtanak,alaposan megkönnyítve az azonnali üzenetküldés igénybe vételét. "Túl sok embert fosztottunk meg eddig a kommunikáció ezen formájától. Tisztán kitárul előttünk a közösségi oldalak, hálózatok és az azonnali üzenetküldés együttélésének lehetősége" - magyarázta Brad Garlinghouse, a Yahoo kommunikációs technológiákért felelős alelnöke. Ebben már felsejlik az a gondolat, hogy az alkalmazást az olyan népszerű oldalak látogatóinak figyelmébe ajánlják, mint a MySpace.

A webalapú szoftver ötlete egyáltalán nem új, hiszen a Meebo.com már idejekorán bemutatta megoldását, az ICQ pedig szintén évek óta kínálja ICQ2Go! névre keresztelt hasonló fejlesztését. A Yahoo azonban csak most csatlakozik a körhöz, szolgáltatásuk pedig az első lépésben nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Brazíliában, Indiában, Malajziában, a Fülöp-szigeteken, és Vietnamban is elérhető lesz.

Az előnyök között sorolják fel az előzmények, vagyis a korábban elküldött üzenetek megtekintésének lehetőségét, valamint az egyablakos megjelenítési módot, amelynek révén akár tíz beszélgetést is folytathatunk egyazon ablakon keresztül. Az új szolgáltatás felhasználói természetesen az MSN hálózatot is látják majd, hiszen a két platform már korábban egyesült.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nedudu #2
    Az ICQ meg még régebben.
  • Garrett27 #1
    "ezzel a lépéssel több tízmillió internetező számára teszik elérhetővé a platformot, amely eddig megkövetelte az önálló program letöltését." ez nem újdonság! Az MSN messenger már régóta műxik webes alkalmazással is - megkönnyítve így azoknak a dolgát, akik vmilyen oknál fogva nem tudják/nem akarják telepíteni a külön live messenger üzenetküldőt.