SG.hu

Erőteljesen nyitotta az évet az Ericsson

A cég nettó árbevétel 42,2 (39,1) milliárd svéd korona, ami 8%-os emelkedés az előző év azonos időszakához képest.

Az üzemi eredmény 8,2 (6,6) milliárd svéd korona, 23%-os emelkedés az előző év azonos időszakához képest, az árrés 19,3% (16,7%), a nettó eredmény pedig 5,8 (4,6) milliárd svéd korona, 27%-os emelkedés az előző év azonos időszakához képest.

"Újabb negyedévet zártunk meggyőző teljesítménnyel és piaci részesedésünk növelésével egy stabil növekedés jellemezte környezetben" - nyilatkozta Carl-Henric Svanberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója. "A negyedév árbevétel-növekedése elsősorban Nyugat-Európának, valamint a Közép- és Kelet-Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és az ázsiai és csendes-óceáni térségben megvalósított nagyméretű kulcsrakész projekteknek köszönhető. E projektek globális menedzselésére való képességünk versenyelőnyt jelent. A nagyságrend előnyei és technológiai vezető szerepünk miatt az árrések stabilak maradnak. Továbbra is elkötelezettek vagyunk a működési kiválóság iránt: az üzemeltetési költségek kevesebb mint 3%-kal nőttek, miközben árbevételünk 8%-kal növekedett."

"Növekszik a vezetékes és mobil-adatforgalom, és az elmúlt hat hónapban a forgalom megduplázódását tapasztalhattuk a szélessávú mobilhálózatokban. A felhasználó által létrehozott tartalom válik a forgalomnövekedés fő hajtóerejévé; a YouTube a népszerű és kapacitásigényes szolgáltatás aktuális példája. Ennek következtében az átvitel hamar szűk keresztmetszetté válik sok hálózatban. A szélessávú mobilhálózati megvalósítások felgyorsulnak az új 3G licencek kiadásával számos területen, ideértve Indiát, Kelet-Európát, a Közel-Keletet és Latin-Amerikát. Ezzel egy időben a GSM iránti igény is szilárd marad, a kínai és indiai terjeszkedéseknek, illetve számos más gyorsan növekvő piacnak köszönhetően."

"A negyedév során befejeztük a Redback és az Entrisphere felvásárlását. Bejelentettük a Tandberg Television felvásárlására irányuló nyilvános ajánlatunkat, amelyet el is fogadtak. E lépések révén megerősítjük pozíciónkat a fiber-to-the-home (száloptikás összeköttetés az otthonokig) és az IPTV területén. A Marconi és vállalatunk képességeinek összevonásával megvalósulnak a következő generációs IP-hálózatok területén betöltött vezető szerepünk alapfeltételei."

"Egyedülálló helyzetben vagyunk, hogy kihasználjuk a jelenlegi piaci viszonyok előnyeit. Jól kezdődött az év, többek között a multimédia- és professzionális szolgáltatások biztató növekedésének köszönhetően. A Vodafone vállalatunknak ítélte az iparág első, pótalkatrész-kezelésre vonatkozó, egész Európára kiterjedő szerződését. Ezzel a döntéssel a Vodafone új, izgalmas, trendet teremtő hozzáállásról tett tanúbizonyságot, amely ráadásul jelentős megtakarítást is eredményez" - mondotta végezetül Carl-Henric Svanberg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!