Berta Sándor

Adathelyreállító program készült az iPodhoz

A különböző készülékeken tárolt adatok elvesztése mindig bosszúságot, gyakran komoly károkat okoz. Egy adathelyreállítással foglalkozó cég most az iPod-tulajdonosoknak akar segíteni.

Az Apple iPod különböző modellekben kapható, nem véletlenül évek óta a világ legnépszerűbb hordozható zenelejátszója. Azonban gyakran fordul elő, hogy az iPodot használók véletlenül letörlik a készüléken tárolt videókat vagy zeneszámokat, és utána érthetően bosszankodnak emiatt. A GetData Software cég erre a problémára kínál megoldást az iPod-tulajdonosoknak. A Recover My iPod nevű szoftver segítségével újra elővarázsolhatók a készülékekről eltűnt, például véletlenül letörölt audió- és videófájlok.

A legtöbb problémát a szakemberek szerint az iTunes-szoftver automatikus szinkronizálási funkciója okozza. Előfordul, hogy valaki ráköti egy ismerőse számítógépére az iPodját, s csak utólag derül ki, hogy a fájljai eltűntek, viszont az ismerőse adatai rajta vannak a készüléken. A szoftver lehetővé teszi az adatmentést, az adathelyreállítást, akár a merevlemez nincs leformázása után is, vagy ha a számítógép nem ismeri fel az eszközt.

A program az összes jelenlegi iPod-modellt (iPod, iPod Shuffle, iPod Mini, iPod Nano) támogatja és számos fájlformátumot (m4a, mp3, mov, jpeg és Quicktime) ismer. A használata különösen akkor lehet hasznos, ha a Reset vagy a Recovery gombok megnyomása után véletlenül letörölték a felhasználók a kedvenc fotóikat, zeneszámaikat vagy videóikat.

"Az iPod világszerte nagy népszerűségnek örvend. Azonban pont a rendkívül egyszerű használata okoz néha komoly bosszúságot és gondot emberek millióinak - főleg azért, mert csak kevesen olvassák el a használati útmutatót" - jelentette ki Graham Henley, a GetData munkatársa. Általában a felhasználók csak utólag döbbenek rá, hogy kitörölték kedvenc film- vagy hangfelvételeiket. Pedig a probléma megelőzhető lenne és a fájlok legtöbbször még a törlés után is előhívhatók a készülék merevlemezéről.

A Recover My iPod próbaverzióját bárki letöltheti és kipróbálhatja. A teljes verzió 39,95 dollárba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gerygrey #11
    (...)Nem kis SE-ja volt, és vadi új. Hiba: állandóan lefagyott. Nő: Már megint software-t kell frissíteni? Ez már a harmadig ebben a hónapban...
    Szerintem te inkább Nokia szervízben járhattál :) Jó, mondjuk az alsó/középkategóriás Sonyericssonokat nem ismerem, de két éve amióta P900-910-et használok, egyszer nem voltam telefonszervízben, de még csak egy master reset sem volt. Megbízhatóbbak mint egy windowsos PC...

    de egy Apple cuccal nem lehet összehasonlítani.
    Hát persze hogy nem lehet, de miért is akarnám a Ferrarimat egy vacak mercihez hasonlítani? :) (most nem az átlag SE telókra gondolok hanem a "business class" P-szériára.

    több hónapos tudatos tesztolvasás/gondolkodás után döntöttem a Sec. gen. shuffle mellett.
    Akkor te a tisztelendő kivétel vagy :) De a többség a "hűdemenőazájpod, anyuciléccivegyélnekemeggyet mert már mindenkinek olyan van" elv alapján gondolkodik. Én például ha rohadt sok pénzem lenne és csak zenehallgatásra akarnék venni valamit akkor talán vennék egy ipodot. A pénzt nem sajnálnám, mert nem egy hétre veszek ilyen kütyüket, csak nekem nagyobbak az elvárásaim, és egy PDA meg egy iPod együtt már húzós lenne. Úgyhogy inkább egy komolyabb PDA.
  • gegeethestyle #10
    Sziasztok!

    Nem mindenben értek egyet. Nekem is iPod-om van, értek hozzá, szóval elvileg a "tiszetelet a kivételnek" kategóriába tartozok. Mikor rákötöm egy másik gépre, kérdez a szoftver, hogy akarom-e szinkronizálni avagy sem. Namost: mindenki tudja, hogy akkor az addigi adat elveszeik. Ha valaki elolvasva az üzenetet vagy éppen elolvasás nélkül az igen-re kattint, azzal egyetértek, hogy hülye! Velem soha nem fordult ilyen elő. Különben azért gyártanak 80 GB-os iPod ot, hogy nagyon sok minden ráférjen. Nyugodtan használhatnám akár DVD rip ek tárolására is, ha olyanom lenne. A SonyEricsson igazán nagy tudású, desig-os telefonokat gyárt, de egy Apple cuccal nem lehet összehasonlítani. Volt már pár mobilom, és a SE-ok nagyon hibásak. Egyszer a szervízbe állt előttem egy nő, és beszélgetett a "mesterrel". Nem kis SE-ja volt, és vadi új. Hiba: állandóan lefagyott. Nő: Már megint software-t kell frissíteni? Ez már a harmadig ebben a hónapban... "Mester": Hát igen. Következőnél kuka. :) Na ennyit erről. Nem teljesen vagy tisztában vele, hogy mit mondasz, ha az iPhont egy SE hez hasonlítod. Persze van amiben egyetértünk.
    U.i.: Nem azért vettem iPod-ot, mert birka vagyok, és nem tudom, milyen rohadt széles a választék, több hónapos tudatos tesztolvasás/gondolkodás után döntöttem a Sec. gen. shuffle mellett.
  • Athlon64 #9
    Szép a doboza a szofvernek!
  • Gerygrey #8
    Azonban gyakran fordul elő, hogy az iPodot használók véletlenül letörlik a készüléken tárolt videókat vagy zeneszámokat, és utána érthetően bosszankodnak emiatt.
    Na tessék, mióta hangoztatom hogy birka az átlag iPod használó, itt az ékes bizonyíték - tisztelet a kivételnek, mert biztos van, de szerintem aki az iPodján tárolja a zenéket és nem gépen/CD-re vagy DVD-re archiválva az hülye. Végülis igaza van az Apple-nak, a hülyéket ki kell használni és meg kell fejni, de akkor nekem ne mondja senki hogy az iPod nem parasztvakítás hanem tényleg egy forradalmi találmány (apropó, kimaradtg a cikkből ez a jelző, kedves SG, figyeljetek oda mert beszólhat érte az Apple)

    Előfordul, hogy valaki ráköti egy ismerőse számítógépére az iPodját, s csak utólag derül ki, hogy a fájljai eltűntek,
    Ez meg egy újabb bizonyíték hogy az iPod egy használhatatlan fos, a szoftver pedig bugos. Egyre jobban nem értem mire ez a hype az iPod körül, az én Sonyericsson P910-em ilyen szarvashibát nem követ el, és mindazt tudja mint egy iPhone. Csak még valamivel többet, cserébe feleannyiba kerül...
  • sathinel #7
    Hát ez lol. Erre vannak ingyenes megoldások. Csak az MS nehogy ezt is lekoppintsa és win-en is pénzes lessz.
  • Tetsuo #6
    ennyit az iPodról.. 1re több szar oldalát látom, pedig nem is nézem :)
  • Chipii #5
    Durva,hogy mennyi pénzt le lehet akasztani az emberekről a semmiért. 10k egy sima unerase?
  • dotkom #4
    ez tenyleg igy van, es elegge idegesito tud lenni. azt kene, hogy lehessen itunes nelkul is folmasolni zenet. csak szimplan mint egy flashdrive-ra.
  • smv #3
    A rossz reklám is reklám.
  • Cat #2
    "Előfordul, hogy valaki ráköti egy ismerőse számítógépére az iPodját, s csak utólag derül ki, hogy a fájljai eltűntek, viszont az ismerőse adatai rajta vannak a készüléken"

    Ez sztm nem reklám, hanem nagyon égés :)