Kruza Richárd

20 millió dolláros per a Yahoo ellen

20 millió dollárra perli az amerikai Shannon Stovall a Yahoo-t, mert szerinte engedély nelkül jelent fotója egy email-ben. A keresőcég egyelőre nem nyilatkozik, a vita még csak most kezdődik.

Az ominózus levélben a "Hooray! Your first e-mail" (Hurrá, ez az első emailje!) köszöntés szerepel, valamint egy fotó, melyen két nő látható, ezek közül az egyik állítólag Stovall. Ez az email a felhasználóknak segítéget nyújt címlistájuk áttöltésében és emailjeik testreszabásában.

Az észak-ohioi bíróság keddi nyilatkozata szerint Stoval tavaly októberben éppen a Yahoo webes email rendszerére iratkozott fel, miközben a rendszertől kapott új felhasználókat köszöntő emailben legnagyobb meglepetésére saját fotója nézett vissza rá. Stovall sérelmezi, hogy az ő hozzájárulása nélkül fotóját több millió felhasználónak küldték el, és ezzel sérültek személyiségi jogai, különösen mivel a fotót kereskedelmi célra használták fel úgy, hogy ő erről semmit nem tudott.

Mitchell Yelsky, a Stovallt védő három ügyvéd közül az egyik elmondta, ügyfele korábban modellként ügynökségeknek dolgozott. Yelsky szerint Stovall novemberben két levelet is küldött a Yahoo-nak melyekben jelezte észrevételét azt és kérte, hogy ne használják fotóját. A Yahoo képviselője szerint a cég nem tehet nyilatkozatot jogi vonatkozású kérdésekben.

Stoval 10 millió dollár kártérítést követel, mivel a Yahoo az ő fotója felhasználásával tett szert üzleti profitra, valamint további 10 milliót az ügyvédi költségekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AMD64 #12
    Hát ha nekem egy ügyvéd azt mondaná hogy csináljunk valamiből egy pert amibe érintve vagyok,és kereshetek vele 10 millió dollárt hát nem sokat vacilálnék.
  • Wittgen #11
    Újabb amcsi példa a hogyan gazdagodjunk meg semmi munkával című szappanopárából. A modellek eleve nem nagy melót csinálnak, hisz abból élnek, hogy milyen a testük (ergo jobb nekik nem tanulni, stb, csak használják amit inygen kaptak az élettől), de úgy látszik manapság ez sem elég kifizetődő már. Ha megnyeri a pert, nem sokat kell tovább güriznie az életben. Ingyenélő szuka...

    Ez olyan, mint amikor vmelyik család kapott amcsiban asszem kb 150 misi dodót a dohányipartól, mivel mindegyikőjük napi 3-4 dobozzal szívott, de senki sem mondta nekik (mármint a dohánygyár alkalmazottai közük), hogy ez ekora mértékben rákot okozhat....meg ugye a macskás nő is kb 10 misit kapott amiért a kis házikedvencet megmikrózta...

    Szerintem ezekben az esetekben kívánhák a nagy cégek a halálba a jogrendszert.
  • redmedve #10
    Ja nem. Megin' a sok sör. Hibát hibára.
  • redmedve #9
    Yelsky szerint Stovall novemberben két levelet is küldött a Yahoo-nak melyekben jelezte észrevételét azt és kérte, hogy ne használják fotóját.

    Stoval tavaly októberben éppen a Yahoo webes email rendszerére iratkozott fel, miközben a rendszertől kapott új felhasználókat köszöntő emailben legnagyobb meglepetésére saját fotója nézett vissza rá.

    Két levelet küldött, aztán legjobban meglepődött. Najó, ez az egész egy vicc.
  • endrúdí #8
    Szakadt rihe ... Megpróbálja legalább. Én is szeretném beperelni őket, mert klassz lenne, ha az én képem lenne a regisztrált emaileseknek küldött sablonon, de mivel nem az enyém van ott, ez lelki sérüléseket okoz nekem ami forintosítva 600 milla. Ehhez keresnék egy ügyvédet, jelentkezzetek kérlek !
  • aaaaa #7
    Az ilyen élősködőket sittelném le azonnal, meg a 10 milliókat bekaszáló ügyvédeket is. Ha hivatalosan elmegy modellnek ehhez a képhez, elvállalta volna dolgot párezer dollárért is, és még meg is köszönte volna, hogy őt választották. Mint az a senkiházi kis gyerek, aki 1 millió dollárt kért, mert kukac volt a hambugerben és lelki sérülés érte.... Nem kéne teret adni az ilyen próbálkozós mocskoknak, és akkor rend lenne. Csak kiheverik a dolgot.
    Nem furcsa hogy mindig csak pénzes cégektől kérnek milliós kártéritéseket ???
    Ha a gettóban ráijesztenek hogy megölik nem megy pereskedni, örül hogy élve megúszta, pedig attól biztos jobban sérül lelkileg...
  • assdf #6
    Ez is mekkora bulvárhir. Két hét múlva meg majd jön az újabb hir hogy kiderült olyan szerződést irt alá a modelügynökségével hogy azok a képeit tetszőlegesen felhasználhatják az meg eladta a yahoonak...
  • djukel #5
    "további 10 milliót az ügyvédi költségekre." Az isten rogyassza már meg ezt a vérszivó fajt.
  • redmedve #4
    ja mégse. :)
  • redmedve #3
    vagyis 10.