SG.hu

Szövetséget kötött a Nokia és a YouTube

A Nokia és YouTube együttműködésnek köszönhetően a felhasználók Nseries készülékeiken bármikor élvezhetik a YouTube videókat.

A Nokia új mobilinternetes videoalkalmazást mutatott be, amellyel a Nokia Nseries készülékek tulajdonosai számára ezentúl mindig elérhetők lesznek a YouTube videofelvételei. A YouTube videofelvételekhez a Mini Mappel ellátott Nokia internetböngésző segítségével lehet hozzáférni, a hamarosan induló, új YouTube mobiloldalról. A YouTube videofilmek RSS értesítői (feedjei) az új Nokia Video Center alkalmazással már most hozzáférhetők.

"Nagy öröm számunkra, hogy a szórakoztató YouTube videofilmekhez bárhol és bármikor egyszerű hozzáférést biztosíthatunk. A YouTube felvételeit az iparágvezető Nokiával közösen világszerte eljuttatjuk a mobilfelhasználókhoz" - mondta Steve Chen, a YouTube társalapítója és műszaki igazgatója.

"Nagyon izgalmasnak tartjuk, hogy a YouTube-ot egyik első globális partnerünkként mutathatjuk be, akivel közösen videofelvételeket tudunk eljuttatni a Nokia Nseries készülékekre - nyilatkozta Harri Männistö, a Nokia Multimedia üzletágának igazgatója. - A Nokia Nseries multimédiás számítógépeken már az internetes élmények széles skálája, többek között fényképek és videofelvételek fel- és letöltése, zenekeresés, böngészés és navigáció is elérhető. A fejlett internetes videoélmény biztosítása e folyamat logikus folyatatása."

A Mini Mappel ellátott Nokia internetböngészővel a számítógépes böngészőkhöz hasonlóan mobiltelefonon kereshetünk az olyan weboldalakon, mint például a YouTube mobilhonlapja. A mobilkészülékeken legelterjedtebb AVC videoformátummal is kompatibilis YouTube Mobile-on a videofelvételeket egyetlen gombnyomással lejátszhatjuk. A Mini Mappel ellátott Nokia internetböngésző és az AVC videofelvételek lejátszása az összes új Nokia Nseries multimédiás számítógép alapszolgáltatásai közé tartozik majd.

Az új Nokia Video Center a mobil videofilmes RSS értesítések és igény alapján biztosított videofelvételek fogyasztásának átfogó és felhasználóbarát módját kínálja. A szolgáltatás egyszerűen használható felületet biztosít ahhoz, hogy a Nokia Nseries multimédiás számítógépeken megkeressük, megtekintsük és tároljuk kedvenc tartalmainkat. A Nokia Video Center a márkával ellátott videofilm-értesítéseket küldő szolgáltatásokat, internetes videofelvételeket és a személyi számítógépről a telefonra töltött videofelvételeket egyetlen helyre, például a Nokia N95-re vagy a nemrég bemutatott Nokia N93i-re rendezi.

"A YouTube-bal folytatott együttműködésünk alapot teremt az internetalapú tartalmak terjesztésében végbemenő folyamatos növekedéshez. Hatalmas lehetőséget jelent, hogy az emberek az internetre kapcsolódó multimédiás számítógépeiken videofelvételek széles köréhez férhetnek hozzá - mondta Torsti Tenhunen, a Nokia Multimedia üzletágának igazgatója. - A Nokia Video Center emellett a tartalomgyártóknak és -terjesztőknek is egyedülálló lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználókat közvetlenül a különböző érdeklődési körök igényeihez igazítható, dinamikus videoszolgáltatásokhoz irányítsák."

A Nokia Video Centert világszerte azon piacokon forgalmazzák majd, ahol a Nokia Nseries készülékek is megvásárolhatók. A szolgáltatást elsőként a Nokia N95 készülékbe építik be, ezt követően az összes új Nokia Nseries multimédiás számítógépben megtalálható lesz. A Nokia Video Center egyes kompatibilis S60 készülékekhez letölthető változatban is elérhető lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gerygrey #1
    A mobilkészülékeken legelterjedtebb AVC videoformátumma
    Jópár videolejátszós mobil megfordult már a kezeim között, de életemben nem hallottam erről a formátumról. A legelterjedtebb a 3GP, meg újabban az MP4, de AVC-lejátszós telót még nem láttam. De még PC-n se találkoztam vele.

    Amúgy nem értem miről szól ez a cikk, felesleges hablaty az egész, csináljanak normális Flash-képes böngészőt telóra és akkor menni fog a Youtube is. Mit kell ezt túlvariálni, nem értem...