Specker Balázs

iPod Shuffle színesben

A hordozható zenelejátszók piacát uraló Apple négy újabb színben dobta piacra a Shuffle modellt, divatos kiegészítővé változtatva így a legkisebb iPodot.

Az iPod Shuffle-ok - a jelenlegi ezüst mellett - immár kék, rózsaszín, zöld és narancs színekben is pompázhatnak . Az 1 GB-os kapacitású - elvileg akár 240 zeneszám tárolására is alkalmas - eszköz új árnyalatai is a megszokott 79 dolláros áron lesznek megvásárolhatóak. Az Apple zenegépe még tavaly szeptemberben esett át egy kisebb fajta ráncfelvarráson. A lejátszón egy csiptető is helyet kapott, és így akár kiegészítőként is viselhetővé vált. A 2,5 cm hosszú Shuffle körülbelül fele az eredeti iPod méretének. A cupertinói cég a 21,1 millió eladott iPoddal valóságos rekordot produkált az elmúlt negyedévben.


"Az ünnepek utáni színbővítés valószínűsíthetően egy kísérlet arra, hogy a vásárlók figyelmének központjában maradjon a termék" - értékelte a lépést Bill Shope, a JP Morgan Securities elemzője a Chicago Tribune oldalán. "Bár úgy véljük, a színes verziók segítik megtartani a Shuffle lendületét, lényegi hatást nem várunk tőle" - tette hozzá Shope.

Az iPod-eladások a cég bevételeinek 48%-át tették ki a 2006. december 30-án lezárt pénzügyi negyedévben, azonban a vállalat nemrég arról számolt be, hogy az iPod-forgalom átmenetileg csökken majd a mostani negyedévben. Az NDP Group piackutató cég szerint az iPod a maga 75%-os részesedésével a legjobban fogyó zenelejátszó az Egyesült Államokban.

"A Shuffle-nál a színnek vitathatatlanul fontosabb szerep jut, mivel ha az emberek viselni fogják, akkor egyre divatosabb ruha-kiegészítővé válhat" - foglalta össze Greg Joswiak, az Apple iPod globális marketingjéért felelős elnöke. Majd optimistán hozzátette, bízik benne, hogy az emberek majd több - eltérő színű - darabot is vásárolnak belőle.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gegeethestyle #8
    Második generációs shuffle-öm van, sajnos szürke. :( Igazuk volt az elemzőknek, LESZ, aki minden színben megveszi; pl.: ÉN! A kéken kívül mindegyik kéne... Persze ez már fanatizmus, de ilyenek is vannak :)
  • smv #7
    jogos
  • Su0my #6
    Szerintem ótvar rondák az új színek
  • whatever #5
    Azért hír, mert eddig ez nem így volt.
  • Gerygrey #4
    (...)eszköz új árnyalatai is a megszokott 79 dolláros áron lesznek megvásárolhatóak

    És ez hír? Mi lesz a következő? Hogy a városligeti lufiárusnál holnaptól már zöld-sárga csíkos léggömb is kapható? Ehh...
  • whatever #3
    Mondjuk már 99-ben is ez volt. http://apple-history.com/?page=gallery&model=imacdv&performa=off&sort=date&order=ASC
  • Tetsuo #2
    A Mc eddig is színes volt, főleg ilyen Dell meg IBMhez képest.. :)
  • Theodora #1
    konzervatívu(mu)sból -> divat ha szükség van még több pénzre.
    Ha bejön nekik már miért ne jönne, akkor karácsonyra már színesbe is lehet vásárolni mac-et.