Alex

Három új Sony Cyber-shot

A Sony három új kiskompakttal erősítette Cyber-Shot sorozatát. A W35, a W55 és az S650 is 7 megapixeles érzékelőt kapott.

A fényképezőgépek kompakt méretüknek köszönhetően könnyen zsebbe vagy táskába csúsztathatók, és tartós fémborításukkal kiemelkednek a tömegcikkek kategóriájából. A W55 csiszolt alumíniumfelületével és sokféle színváltozataival garantáltan feltűnést kelt: ezüst, csillogó fekete, égszínkék és selyemcukor-rózsaszín árnyalatban áll rendelkezésre.

A készülékek 7,2 megapixeles érzékelőt kaptak. A készülékeket az üzemmódválasztóval nagy érzékenységre állítva az ISO-szint 1000-es értékre emelkedik. Ezáltal könnyebben készíthetők elmosódásmentes felvételek még akkor is, ha beltérben vaku nélkül vagy gyenge megvilágítás mellett fényképezünk. A cég közleménye szerint az ilyenkor elkerülhetetlenül jelentkező képzajra is figyeltek. A Carl Zeiss Vario-Tessar objektív 3-szoros optikai és 6-szoros digitális zoomot kínál, ezenkívül makró üzemmódban akár 2 cm-es távolságból is képes fókuszálni a tárgyra. A képkivágás a W35 és az S650 2"-os LCD-képernyőjének alternatívájaként az optikai keresőn is beállítható, míg a W55-ös még ennél is nagyobb képet kínál a 2,5"-os kijelzőn.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A fényképezőgépek belső memóriája 56 MB (S650 - 24 MB), menüjük magyar nyelvű. A funkciókalauz a képernyőn jeleníti meg az egyes fényképezési üzemmódok leírását, ezzel is egyszerűbbé téve a megfelelő üzemmód kiválasztását bármely tárgy számára. A beállítások módosítását felnyíló ikonok teszik egyszerűvé, melyekkel jóváhagyhatók a vaku, a makró üzemmód, az önkioldó és más beállítások. A legmegfelelőbb nyomtatási papírméretet és a fennmaradó memóriával készíthető felvételek számát a képernyőn megjelenő útmutatás segíti. Ugyancsak a kényelmet szolgálja a Direct Play gomb, mellyel azonnal megjeleníthetők a felvételek, s így gyorsan elvégezhető azok jóváhagyása.

A gyártó közleménye szerint a gépek egy-egy feltöltéssel 380 (az S650-nél 460) felvétel elkészítését teszik lehetővé. A tartalék akkumulátor mellett a tartozékok között megtalálható egy csuklópánt és az USB-kábel és a televíziókészülékhez vagy más lejátszóeszközhöz csatlakoztatható AV-kábel. Európában a Cyber-shot W35, W55 és S650 2007. február közepétől, illetve végétől kerül a boltokba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • G_ArchAngel #15
    nem tudom mit sírtok, akinek nem tetszik a rendszer vegyen Leica M7-et, egy Minolta dobszkennerrel és lesz minőség...

    ja, drága?
    a minőségnek ára van kéremszépen:)

    amikor annyi pénzért vesz valaki digitgépet, mint amennyit elbulizik egy nyári hónapban Siófokon, akkor nem kellene csodálkozni...:)
  • babajaga #14
    A kompaktoknál általános a műanyag alkatrész sőt még a DSLR-eknél is.Nem az a legnagyobb baj hanem a pontatlan méretű vetemedő, gyenge teherbírású alkatrészek, és amikor olyant is műanyagból csinálnak ami barbárság. És az is tévedés hogy a műanyag olcsóbb.
  • huuu #13
    Möci! A fiadnak mond meg, hogy nagyívbe kerülje el a Sony márkát legközelebb.
    Csak sajnálni tudom, 45000 kidobott az ablakon.
  • huuu #12
    műanyag fogaskerekek műanyag tengelyel.
    Miniatűr műanyagból öntött mechanika.
    Mit várunk ettől? 5000Ft-nál nem ér többet.
    A sony meg pláne egy balfasz márka.
    Minden 20%-al drágább. + a szaros különc memóriakártyák.

    A zeiss feliratot meg jópénzért megvették.
    A Jénai-akat gyalázzák ezzel.
    Zeiss helyében szerződést bontanék.
    Műanyag lencse zeiss felirattal:)
  • G_ArchAngel #11
    ezzel semmi gond sincs, mert igényesebb gyártók a szoftvert/hardvert folymatosan fejlesztik és nem ugyanarra a lapkára erőltetik ugynazzal a szoftverrel magtámogatva a több megapixelt...

    az más kérdés, hogy vannak igénytelen gyártók is...
  • babajaga #10
    Az érzékelőgyártók pakolják a minél több megapixelt fel a gépgyártókat szinte kényszerítik a versenyre.
  • fade2black #9
    á már canon At is elkapta a MP miatti szarság. 1/1.8 on 10mp biztos jó.

    röhely de a régebbi, kaphatatlan de ha igen sokkal olcsobb 5mps verziója sokkal jobb. igaz nincs 2.5lcd
  • babajaga #8
    Azért legyünk őszinték, nem komoly fényképezőgépek ezek. Egy tízes plusszért már ugrásszerűen többet tudó gépet lehet kapni, pld.Canon A-sok közül valamelyiket.
  • babajaga #7
    A gyártó országot megnézted? Fogadjunk hogy Kína! Viszont egy gépet zusanmenn csak akkor lehet szutyoknak nevezni a gyártójával együtt ha sok a meghibásodás. Egy egy hibás darab még a legjobb gyártóknál is előfordul ezért van a garancia. Ezek mind totál műanyagból készített gépek sokan azt se tudják. nem is írja a kezelésijük hogyha az optika kitolódásakor rázzák, mozgatják a gépet akkor a fogak egymásra szaladnak mert ezek a műanyag alkatrészek nem úgy vannak megmunkálva mint a fém alkatrészek. Ezeket nem lehet nyúzni. Könnyen törnek és vetemednek is, a műanyagok nagy része már ilyen.
  • Cat #6
    az ilyen gépeket nem tizezernyi expora tervezik, szóval egyáltalán nem meglepő, hogy bekrepál. Ez olyan, mint egy év alatt széthajtani egy autót, amire van 3 év garancia.