15
-
G_ArchAngel #15 nem tudom mit sírtok, akinek nem tetszik a rendszer vegyen Leica M7-et, egy Minolta dobszkennerrel és lesz minőség...
ja, drága?
a minőségnek ára van kéremszépen:)
amikor annyi pénzért vesz valaki digitgépet, mint amennyit elbulizik egy nyári hónapban Siófokon, akkor nem kellene csodálkozni...:) -
babajaga #14 A kompaktoknál általános a műanyag alkatrész sőt még a DSLR-eknél is.Nem az a legnagyobb baj hanem a pontatlan méretű vetemedő, gyenge teherbírású alkatrészek, és amikor olyant is műanyagból csinálnak ami barbárság. És az is tévedés hogy a műanyag olcsóbb. -
huuu #13 Möci! A fiadnak mond meg, hogy nagyívbe kerülje el a Sony márkát legközelebb.
Csak sajnálni tudom, 45000 kidobott az ablakon. -
huuu #12 műanyag fogaskerekek műanyag tengelyel.
Miniatűr műanyagból öntött mechanika.
Mit várunk ettől? 5000Ft-nál nem ér többet.
A sony meg pláne egy balfasz márka.
Minden 20%-al drágább. + a szaros különc memóriakártyák.
A zeiss feliratot meg jópénzért megvették.
A Jénai-akat gyalázzák ezzel.
Zeiss helyében szerződést bontanék.
Műanyag lencse zeiss felirattal:)
-
G_ArchAngel #11 ezzel semmi gond sincs, mert igényesebb gyártók a szoftvert/hardvert folymatosan fejlesztik és nem ugyanarra a lapkára erőltetik ugynazzal a szoftverrel magtámogatva a több megapixelt...
az más kérdés, hogy vannak igénytelen gyártók is... -
babajaga #10 Az érzékelőgyártók pakolják a minél több megapixelt fel a gépgyártókat szinte kényszerítik a versenyre. -
fade2black #9 á már canon At is elkapta a MP miatti szarság. 1/1.8 on 10mp biztos jó.
röhely de a régebbi, kaphatatlan de ha igen sokkal olcsobb 5mps verziója sokkal jobb. igaz nincs 2.5lcd -
babajaga #8 Azért legyünk őszinték, nem komoly fényképezőgépek ezek. Egy tízes plusszért már ugrásszerűen többet tudó gépet lehet kapni, pld.Canon A-sok közül valamelyiket. -
babajaga #7 A gyártó országot megnézted? Fogadjunk hogy Kína! Viszont egy gépet zusanmenn csak akkor lehet szutyoknak nevezni a gyártójával együtt ha sok a meghibásodás. Egy egy hibás darab még a legjobb gyártóknál is előfordul ezért van a garancia. Ezek mind totál műanyagból készített gépek sokan azt se tudják. nem is írja a kezelésijük hogyha az optika kitolódásakor rázzák, mozgatják a gépet akkor a fogak egymásra szaladnak mert ezek a műanyag alkatrészek nem úgy vannak megmunkálva mint a fém alkatrészek. Ezeket nem lehet nyúzni. Könnyen törnek és vetemednek is, a műanyagok nagy része már ilyen. -
Cat #6 az ilyen gépeket nem tizezernyi expora tervezik, szóval egyáltalán nem meglepő, hogy bekrepál. Ez olyan, mint egy év alatt széthajtani egy autót, amire van 3 év garancia. -
#5 Ez így van :) -
#4 r1 rulez -.- -
#3 A fiam tavaly májusban vett a zsebpénzéből magának egy DSC-S600 elnevezésű csodát, melynek akkori (kártya nélküli) diszkont ára volt Bto. 44800.- HUF. Már akkor figyelmeztetett valaki, hogy ezek a SONY szutykok olyanok, mint a szappanos doboz -mellé ütsz és szétesnek-.
A fiam hét és fél hónapon keresztűl bőszen hordta magával, és folyamatosan exponált. Sikerült is neki több ezer képet összehoznia. Szerintem (és itt nem a kompozícióra gondolok, hanem a kép minőségére) egy kép sem érdemli meg, hogy bekeretezve kitegyük a falra.
Készítettem képeket ugyan arról a témáról az Ő gépével, illetve az én gépemmel... nos Zeiss objektiv ide, Zeiss objektiv oda, az én gépem győzött (Mindkét gépnél 6M-ás képeket csináltam teljes program automatikával).
Műszaki minőségéről meg annyit, hogy öt hónapos volt a gép amikor "zajossá" vált a zoom (egészen pontosan: enyhe keleplő hangot hallat).
Két hete azért van szervízben a gép, mert "vonalkódossá" vált a kijelzője (teljesen becsíkozódott).
A szervíz nem tudta megmondani, hogy mennyi idő alatt készül el, de jelezte, hogy akár hat hét is lehet.
Nem értem minek rá a 24 hónap gari, amikor egy év alatt kicserélnek rajta mindent, szerintem még a készüléket is. -
Pepemix #2 Hat nemtom, volt van sony kompaktom, tudnak mindent csak normalis kepet csinalni nem. -
#1 Aranyos elfogadnék egy feketét. Bár ceruza akksival jobban komálnám.