Berta Sándor

Több CMOS-szenzort gyártana a Sony

A társaság komoly összegeket akar befektetni gyártókapacitásának növelése érdekében. Eljöhet a videótelefonálás és a szelfik aranykora: azt szeretnék, ha az előlapi kamerák is olyan jók lennének, mint a hátoldaliak.

A Sony bővíteni akarja képszenzorgyártási képességeit és erre a célra kész körülbelül 35 milliárd jent áldozni. Ezek a fényérzékelő chipek egyre fontosabbá válnak, hiszen világszerte egyre több okostelefont és táblagépet értékesítenek, s ma már szinte nincs is olyan készülék, amiben ne lenne legalább egy kamera. A gyártókapacitást a Japán déli részén, a Kyushu-szigeten már meglévő két üzem, illetve egy új északi gyár bevonásával növelnék. A társaság 2015 augusztusig 13 százalékkal akarja növelni a havi kapacitást, így 68 000 ostya gyártására lenne képes, majd a szám később elérné a havi 75 000 darabot.

A Sony úgy gondolja, hogy a szenzorok gyártásával egy értékes és hosszútávú stabil bevételi forrásra tehet szert. A szenzorok nem csupán a digitális és a tükörreflexes fényképezőgépek, hanem az okostelefonok és a táblagépek fontos alkatrészei is. A fényképezőgép-gyártók közül a Sony partnere például a Nikon, de szintén a cég érzékelőit építik be az Apple iPhone készülékeibe is. A vállalat a szelfizés divattá válását kihasználva leginkább a termékekben lévő előoldali kamerák minőségén akar javítani, és azt szeretné, ha azok legalább olyan jók legyenek, mint a hátoldali egységek.

Várható volt, hogy a gyártó más területekre helyezi a fő hangsúlyt, miután tavaly decemberben beszüntette az OLED-technológia kapcsán az együttműködést a Panasonic mérnökeivel, májusban pedig ismertté vált, hogy bár a Sony Xperia okostelefonjai kifejezetten sikeresek, de a társaság egyéb üzletágai még mindig veszteségesek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #2
    +1

    Főleg a Sony G-lens-nek nevezett szemetje a mélypont egyik élharcosa... tudom, én is beugrottam. -.-
  • sanyicks #1
    a hátoldali kamerák is szarok :)