Gyurkity Péter

Gyermekvédelmi csoportot hoz létre az Interpol

Az internetes pedofilhálózatok és a szervezett bűnözés ellen küzdene az Interpol új csoportja, amely nemzetközi adatbázis alapján igyekszik felkutatni a világhálón tevékenykedő veszélyes elemeket.

A Project Guardian névre keresztelt csoport kezdetben mindössze két rendőrségi szakértőből állna, akik az elkövetkező két évben kizárólag az internetes gyermekbántalmazási, pedofil ügyek felgöngyölítésére koncentrálnának. Ebben a nagyjából 1 millió eurós költségvetés, valamint a már jelenleg is rendelkezésre álló adatbázis lesz a segítségükre, amely több alkalommal bizonyított. Feladatuk a világhálón tevékenykedő pedofilok, valamint az ő igényeiket kielégítő oldalak és csoportok visszaszorítása lesz.

Ronald Noble, a nemzetközi bűnüldöző szervezet első embere egy Párizsban megrendezett konferencián beszélt a tervekről, valamint a közeljövőben várható lépésekről. Elmondta, hogy az ilyen jellegű bűncselekmények terjedése miatt nagy szükség mutatkozik egy speciális csoport felállítására, annál is inkább, mert erre a legtöbb nemzeti szervnek nincs lehetősége. Az elkövetkező két évben összesen hat nemzetközi találkozót szerveznének a kérdések tisztázására, hosszabb távon pedig elérhetővé tennék a meglévő adatbázist az együttműködő partnereknek.

Ez az adatbázis eddig is nagy segítséget jelentett. Példaként említik azt az esetet, amelyben egy amerikai felhasználó gépén talált fotót kötöttek össze egy belga gyűjteménnyel, így bukkanva az elkövető nyomára. A megoldás a fényképek összehasonlításában, a közös részletek megtalálásában rejlik, itt fontos szerep jut a háttérnek a belső tér jellegzetességeinek a tapétától kezdve az ágyneműig. Eddig ezzel a módszerrel összesen mintegy 500 áldozatot tudtak azonosítani, idén pedig az adatbázis megnyitásával minden eddiginél több szakértő fér majd hozzá az anyagokhoz, illetve a képfelismerő szoftverekhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Morden23 #3
    "De: hány gyermek eseik áldozatul az ilyen elkövetőknek és hány(szorosa az előzőnek) a túlkoros, döbbenetesen brutális osztálytársaknak? A részeges szülőknek? Vagy a szülei munkanélküliségének és lassú, tehetetlen pusztulásának?"

    Ha feltalálom a nátha ellenszerét, az is hasznos, még ha nem is ment meg annyi embert, mint a rák ellenszere.

    "A fejére kellene célozni."

    Nincsen (egy) feje. A helyes megfogalmazás nem "ezerkarú polip", hanem "ezerkarú-ezerfejű hidra" lenne.
  • halgatyó #2
    Megint egy nagy durranás, hatás nélkül. Vaktölténnyel lövöldöznek ezek, sajnos.

    A gyermekek felől nézve: az ő védelmük, nevelésük, oktatásuk tényleg nagyon fontos. Annyira fontos (lenne) hogy ezt az elkoptatott szavaink nehezen fejezik ki.
    De: hány gyermek eseik áldozatul az ilyen elkövetőknek és hány(szorosa az előzőnek) a túlkoros, döbbenetesen brutális osztálytársaknak? A részeges szülőknek? Vagy a szülei munkanélküliségének és lassú, tehetetlen pusztulásának? Az utóbbiakkal annyira nem foglalkoznak, hogy az már feltűnő. Ha az emberiség (nugati fele) egyszer magához tér ebből a rettenetből, amibe most befelé megy, akkor majd egyszer a történelemkönyvekben ezt a vadkapitalista kamatpénzuralmi rendszert még a rabszolgatartó rendszereknél is borzalmasabbnak fogják leírni.

    Másik oldal: a szervezett bűnözés. Olyan mint az ezerkarú polip. Egyik karja a gyerekpornó-ipar, másik a lakásmaffia, harmadik a fizetőparkolás-ipar, de ott van a szexipar többi ága is, a kábítószer, a pénzhamisítás, de szerintem tőzsdei trükkökkel is foglalkoznak, sőt(!) az az érzésem hogy még országok irányításával is. És még sok ezernyi dologgal amiből kevés munkával sok pénzt lehet csinálni mások rovására.

    Ha az egyik karját levágják, akkor is a többi ezer életben tartja. Ő pedig (az ezerkarú polip) vár egy kicsit, aztán szépen visszanöveszti a levágott karját.

    A fejére kellene célozni. De ehhez (már) nincs meg a kellő szervezettség, ugyanis ez a polop bennevan az államgépezetekben is, mint egy hatalmas rákos daganat.
    Nem lesz gyors diadalmenet
  • ErgoProxy #1
    Minidg üdvözlöm azokat a törekvéseket hogy közös adatbázist hozzanak létre/vonjanak össze, mert az aprózódás nem vezet sehová..